ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Πετυχημένη η επέμβαση του Βιλανόβα

Πετυχημένη η επέμβαση του Βιλανόβα

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση του Τίτο Βιλανόβα στο λεμφαδένα, όπως ανακοίνωσε η Μπαρτσελόνα. Θα ακολουθήσουν χημειοθεραπείες για τον Ισπανό τεχνικό. Διαβάστε στο Sport24.gr το χρονικό της υποτροπής του προπονητή της Μπαρτσελόνα. (φωτογραφίες)

Από τις 8 σήμερα το πρωί βρέθηκε στο χειρουργείο ο Τίτο Βιλανόβα, για να υποβληθεί σε επέμβαση καθαρισμού του λεμφαδένα.

Αισιόδοξοι παρουσιάζονται οι γιατροί για τη μετεγχειρητική πορεία του προπονητή της Μπαρτσελόνα.

Ο Τίτο Βιλανόβα βρέθηκε στο Hospital de la Vall d´Hebron, νοσοκομείο στο οποίο υποβλήθηκε από τις 8 το πρωί σήμερα σε επέμβαση καθαρισμού του λεμφαδένα. Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε στο τραυματολογικό τμήμα της κλινικής και κρίθηκε επιτυχημένη.

Ύστερα από αίτημα της Μπαρτσελόνα, δεν εκδόθηκε ιατρικό ανακοινωθέν μετά το πέρας της διαδικασίας. Οι πρώτες πληροφορίες πάντως είναι αρκετά αισιόδοξες για την μετεγχειρητική πορεία του Τίτο, η επιστροφή του οποίου στον πάγκο της Μπαρτσελόνα δεν έχει αποκλειστεί σε καμία περίπτωση. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ…

Την Τρίτη το μεσημέρι (18/12), ο Βιλανόβα επισκέφθηκε το Hospital de la Vall d´Hebron, κάτι που έκανε κάθε 15 μέρες, εδώ και ένα χρόνο, μετά την πρώτη επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί. Πέρασε από τις εξετάσεις ρουτίνας όπως και όλες τις προηγούμενες φορές, όμως η παραμονή του εκεί ήταν μεγαλύτερη από το συνηθισμένο. Στη συνέχεια, ο Τίτο γύρισε με το αυτοκίνητο στο σπίτι του και στις 6 το απόγευμα επέστρεψε στο νοσοκομείο, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, για να μιλήσει με τους γιατρούς. Εκεί έμαθε τις άσχημες ειδήσεις για την υγεία του.

Πετυχημένη η επέμβαση του Βιλανόβα

Ο Τίτο Βιλανόβα μαζί με τον Πεπ Γουαρδιόλα.

Την Τετάρτη το πρωί (19/12) η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε πως ακυρώνεται η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του προέδρου του συλλόγου, Σάντρο Ροσέλ, καθώς και το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δείπνο με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ των «μπλαουγκράνα». Δεν υπήρξε κάποια εξήγηση για τους λόγους που οδήγησαν τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα σε αυτή την απόφαση, λίγο αργότερα όμως, το επίσημο ανακοινωθέν που δόθηκε στη δημοσιότητα, σόκαρε τους πάντες: Ο Τίτο Βιλανόβα παρουσίασε υποτροπή στην περσινή ασθένειά του και θα έπρεπε να υποβληθεί σε νέα επέμβαση.

Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι η επέμβαση θα διεξαχθεί σήμερα στο Hospital de la Vall d´Hebron, ενώ ο Φελίπ Γκονθάλεθ, εκπρόσωπος επικοινωνίας του νοσοκομείου, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι κατόπιν επιθυμίας της Μπαρτσελόνα, δεν θα υπάρξουν ιατρικά ανακοινωθέντα σχετικά με την προ- αλλά και την μετεγχειρητική πορεία του Βιλανόβα. Το απόγευμα, πρώτα ο Θουμπιθαρέτα, στη συνέχεια ο Ροσέλ και τέλος ο ίδιος ο Βιλανόβα, ενημέρωσαν τους παίκτες για τη δυσάρεστη εξέλιξη. Αμέσως μετά ακολούθησε η προπόνηση υπό τις οδηγίες του βοηθού τού Τίτο, Τζόρντι Ρόουρα, η πρώτη με τη συμμετοχή του Αμπιντάλ ύστερα από τη μεταμόσχευση ήπατος. Ο Βιλανόβα ήταν παρών, αλλά χωρίς να συμμετάσχει.

Πετυχημένη η επέμβαση του Βιλανόβα

Το Hospital de la Vall d´Hebron της Βαρκελώνης, στο οποίο πραγματοποιείται η επέμβαση στον Βιλανόβα.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Αντόνι Θουμπιθαρέτα και ο Σάντρο Ροσέλ έδωσαν συνέντευξη Τύπου, στην οποία απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ξεκαθαρίζοντας αρκετές απορίες, αλλά και εκφράζοντας την αισιοδοξία τους για την κατάσταση του Τίτο. Πριν τη συνέντευξη, οι δυο ισχυροί άντρες της Μπαρτσελόνα, μαζί με τον αντιπρόεδρο Μπαρτομέου, είχαν μια μίνι σύσκεψη για να εξετάσουν τι ακριβώς θα γίνει στην περίπτωση που ο Βιλανόβα δεν μπορέσει να επανέλθει στα καθήκοντά του. Οι φήμες μιλούσαν ακόμα και για επαφή με τον Πεπ Γουαρδιόλα, όμως αυτό διαψεύστηκε κατηγορηματικά στη συνέντευξη Τύπου.

ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των καταλανικών εφημερίδων, οι γιατροί παρουσιάζονται αισιόδοξοι σχετικά με την κατάσταση του Βιλανόβα. Στον έλεγχο ρουτίνας της Τρίτης παρατηρήθηκε διόγκωση στον λεμφαδένα, δυο εκατοστά δίπλα από τη ζώνη στην οποία είχε βρεθεί πέρυσι ο όγκος, που στη συνέχεια αφαιρέθηκε. Οι εξετάσεις εντόπισαν σε εκείνο το σημείο ένα μικρό ογκίδιο. Το εύρημα δεν θεωρείται τόσο σοβαρό όσο αυτό της πρώτης φοράς και άνευ συγκλονιστικού απροόπτου, ο Τίτο θα μπορέσει να περάσει τις γιορτές με την οικογένειά του.

Πετυχημένη η επέμβαση του Βιλανόβα

Ο Βιλανόβα μαζί με τον βοηθό του, Τζόρντι Ρόουρα, ο οποίος θα αναλάβει χρέη προπονητή για τις επόμενες εβδομάδες.

Στη συνέχεια και για ένα διάστημα έξι εβδομάδων, ο προπονητής της Μπαρτσελόνα θα υποβληθεί σε χημειοθεραπεία και ακτινοβολίες και ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάστασή του, θα αποφασιστεί αν θα μπορέσει να επιστρέψει στα καθήκοντά του. Η ενημέρωση από εδώ και πέρα για την πορεία της υγείας του Βιλανόβα, θα γίνεται αποκλειστικά από τη Μπαρτσελόνα, η οποία – όπως και στην περίπτωση του Ερίκ Αμπιντάλ – ζήτησε να είναι από όλους σεβαστή η ιδιωτική ζωή του τεχνικού της.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο προπονητικό κέντρο της Μπαρτσελόνα, εκτός από τους Θουμπιθαρέτα και Ροσέλ, ήταν παρόντες και οι τέσσερις αρχηγοί της ομάδας, Πουγιόλ, Τσάβι, Ινιέστα και Βαλντές. Ο πρόεδρος ήταν ο πρώτος που πήρε το λόγο: « Θέλουμε να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στον Τίτο και την οικογένειά του. Το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να γίνει καλά. Ο Τίτο είναι πολύ δυνατός και πιστεύουμε ότι σύντομα θα τον έχουμε κοντά μας». Ο Ροσέλ παραδέχτηκε ότι πληροφορήθηκε την είδηση την Τρίτη και για αυτό αποφάσισε να ακυρώσει τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Πετυχημένη η επέμβαση του Βιλανόβα

Ροσέλ και Θουμπιθαρέτα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου (19/12)

Στη συνέχεια μίλησε ο Θουμπιθαρέτα: « Μέχρι σήμερα το πρωί δε γνωρίζαμε την ακριβή διάγνωση. Από την πρώτη στιγμή που το μάθαμε, ο Τίτο προσπάθησε να μας μεταδώσει την ψυχραιμία του. Γνωρίζει ότι πρόκειται για μια δύσκολη και περίπλοκη κατάσταση, αλλά είναι πεπεισμένος ότι θα καταφέρει να την ξεπεράσει. Το μοναδικό που μας απασχολεί είναι το πώς αισθάνεται ο ίδιος και η οικογένειά του. Όλη η ομάδα και ο σύλλογος θα τον αγκαλιάσουμε. Σήμερα τα αγωνιστικά θέματα έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα. Υποτίθεται ότι θα ήταν μια μέρα χαράς με την επιστροφή του Αμπιντάλ και τις ανανεώσεις των Τσάβι, Πουγιόλ και Μέσι, αλλά τώρα πρέπει να κοιτάξουμε όλοι μαζί μπροστά».

Και ο τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα συνέχισε: « Ο Βιλανόβα είναι ρεαλιστής, ευθύς και απλός. Την εμπειρία που ζήσαμε με τον Αμπιντάλ, δε θέλαμε να την ξαναζήσουμε με κανέναν, αλλά ο Τίτο μας μετέδωσε την ηρεμία του. Αύριο (σήμερα) θα τον συνοδεύσουμε στο χειρουργείο έστω και από απόσταση. Θα βρίσκεται στα καλύτερα ιατρικά χέρια και αυτό που θέλουμε να δούμε, είναι το χαμόγελό του, όταν θα τον συναντήσουμε ξανά. Είμαστε όλοι μαζί του και το μόνο που προσέχουμε είναι να μην τον αγχώσουμε πολύ».

Πετυχημένη η επέμβαση του Βιλανόβα

Πουγιόλ, Τσάβι, Ινιέστα και Βαλντές. Οι τέσσερις αρχηγοί της Μπαρτσελόνα, παρόντες στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Τα πρόσωπά τους μιλάνε από μόνα τους...

Ο Θουμπιθαρέτα εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι δεν έγινε η παραμικρή επαφή με τον Γουαρδιόλα ή με οποιονδήποτε άλλο προπονητή, ξεκαθαρίζοντας ότι ο Βιλανόβα παραμένει ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα. Τέλος, έγινε αναφορά και στην ομοιότητα των περιπτώσεων Τίτο και Αμπιντάλ. Ο Θούμπι περιέγραψε τη συνάντηση των δυο στη χθεσινή προπόνηση, λέγοντας ότι ο Γάλλος ήταν συγκινημένος με την είδηση και πως τα βλέμματα που αντάλλαξαν οι δυο τους στα αποδυτήρια ήταν έντονα και ιδιαίτερα.

13 ΜΗΝΕΣ ΜΑΧΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Από τις 22 Νοεμβρίου του 2011, όταν για πρώτη φορά πληροφορηθήκαμε το πρόβλημα υγείας του Βιλανόβα, έχουν περάσει 13 μήνες. Σε αυτό το διάστημα, η μάχη του προπονητή της Μπαρτσελόνα με τον καρκίνο, είναι συνεχής. Ας δούμε ποιες ήταν οι σημαντικότερες ημερομηνίες σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τον Τίτο:

Πετυχημένη η επέμβαση του Βιλανόβα

Η επίσημη παρουσίαση του Βιλανόβα από τη Μπαρτσελόνα (15/6/2012)

- 22 Νοεμβρίου 2011. Οι παίκτες μαθαίνουν ότι ο Βιλανόβα δεν θα ακολουθήσει την αποστολή στο Μιλάνο και ενημερώνονται από τον Γουαρδιόλα για το πρόβλημα της υγείας που αντιμετωπίζει ο τότε βοηθός του.

- 23 Νοεμβρίου 2011. Ο Τίτο Βιλανόβα υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση όγκου από την παρωτίδα. Η εγχείρηση διαρκεί περίπου πεντέμισι ώρες.

- 7 Δεκεμβρίου 2011. Ο Τίτο επιστρέφει για πρώτη φορά μετά την εγχείρηση στις προπονήσεις της Μπαρτσελόνα, χωρίς όμως να ακολουθεί την ομάδα στις αποστολές.

- 10 Δεκεμβρίου 2011. Ο Βιλανόβα, μετά από άδεια των γιατρών, κάνει μια εξαίρεση και ταξιδεύει στη Μαδρίτη για να είναι στον πάγκο μαζί με τον Γουαρδιόλα στο clásico του πρωταθλήματος (1-3). Για να μην κουραστεί από την παρουσία φωτογράφων και δημοσιογράφων, πραγματοποιεί το ταξίδι στη Μαδρίτη ινκόγκνιτο μαζί με τη σύζυγό του με το τρένο υψηλής ταχύτητας AVE.

- 27 Απριλίου 2012. Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, ανακοινώνει σε συνέντευξη Τύπου, ότι ο Τίτο Βιλανόβα θα είναι ο διάδοχος του Γουαρδιόλα στον πάγκο των «μπλαουγκράνα».

Πετυχημένη η επέμβαση του Βιλανόβα

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα με το σύνθημα "Τίτο, και αυτή την περιπέτεια θα την ξεπεράσουμε" στις φανέλες τους, μετά την πρώτη επέμβαση του Βιλανόβα.

- 15 Ιουνίου 2012. Πραγματοποιείται η επίσημη παρουσία του Βιλανόβα ως νέου προπονητή της Μπαρτσελόνα από τη διοίκηση του συλλόγου. Από τις δηλώσεις του ξεχωρίζουν δυο ατάκες: «Σε κάθε σύγκριση που θα γίνεται με τον Γουαρδιόλα, θα είμαι ο χαμένος» και «το στοίχημα είναι πολύ μεγάλο, αλλά όχι μεγαλύτερο από το να ξεπεράσεις τον καρκίνο»…

- 16 Ιουλίου 2012. Ξεκινάει η προετοιμασία της Μπαρτσελόνα με τον Τίτο ως πρώτο προπονητή.

- 19 Αυγούστου 2012. Ο Βιλανόβα δίνει το πρώτο επίσημο παιχνίδι του με τους «μπλαουγκράνα» (Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοθιεδάδ 5-1).

- 16 Δεκεμβρίου 2012. Με αφορμή τον «Μαραθώνιο» της καταλανικής τηλεόρασης TV3 όπου συγκεντρώθηκαν χρήματα για την καταπολέμηση του καρκίνου, το κανάλι μεταδίδει μια παλαιότερη συνέντευξη του Βιλανόβα, στην οποία μιλάει για την περιπέτεια της υγείας του.

- 19 Δεκεμβρίου 2012. Η Μπαρτσελόνα ανακοινώνει την υποτροπή του Βιλανόβα στο πρόβλημα της υγείας του και ακυρώνει τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

- 20 Δεκεμβρίου 2012. Ο Τίτο μπαίνει ξανά στο χειρουργείο για να του αφαιρεθεί το ογκίδιο από τον λεμφαδένα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ

Πετυχημένη η επέμβαση του Βιλανόβα

Ο Βιλανόβα μαζί με τον Αμπιντάλ σε παλαιότερη προπόνηση της Μπαρτσελόνα.

Από χθες, όταν και έγινε γνωστή η υποτροπή στο πρόβλημα υγείας του Τίτο Βιλανόβα, αμέτρητες ήταν οι εκδηλώσεις συμπαράστασης στο πρόσωπο του προπονητή της Μπαρτσελόνα. Η είδηση δημοσιεύτηκε στα ηλεκτρονικά μέσα όλου του κόσμου και σήμερα βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα τόσο των ισπανικών, όσο και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών – και μη – εφημερίδων. Πολλοί γνωστοί ποδοσφαιριστές, αλλά και αθλητές από άλλα αθλήματα, έστειλαν μέσω twitter και facebook μηνύματα στήριξης στον Βιλανόβα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν περίμενε καν την επίσημη επιβεβαίωση της Μπαρτσελόνα. Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η υποτροπή, το γραφείο Τύπου των «μερένγκες» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Ο σύλλογος της Ρεάλ Μαδρίτης επιθυμεί να εκφράσει όλη τη στήριξη και τη συμπάθειά του στον προπονητή της Μπαρτσελόνα, Τίτο Βιλανόβα, στον οποίο εύχεται την πιο γρήγορη ανάρρωση. Η Ρεάλ Μαδρίτης μεταφέρει επίσης αυτή τη στήριξη τόσο στο σύλλογο όσο και στην οικογένειά του».

Πετυχημένη η επέμβαση του Βιλανόβα

"Κουράγιο Τίτο". Αυτές τις φανέλες φόρεσαν χθες οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ της Μπαρτσελόνα (19/12)

Ανάμεσα σε αυτούς που έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης στον Βιλανόβα, ήταν οι Κασίγιας, Μαρσέλο, Σέρχιο Ράμος και Αρμπελόα της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ράφα Ναδάλ, ο Χόρχε Λορένθο, ο Γκούτι, ο Γκάρι Λίνεκερ, ο Ντάνι Πατσέκο, ο Αντρές Παλόπ, ο Σολδάδο, ο Βιγιάρ, αλλά και σύλλογοι όπως η Μπέτις και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Σύμφωνα με την Mundo Deportivo, ο Ζοζέ Μουρίνιο έστειλε και αυτός τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση στον Βιλανόβα μέσω ενός κοινού τους φίλου. Τέλος, οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ της Μπαρτσελόνα πριν τον χθεσινό αγώνα τους, φόρεσαν μπλουζάκια που πάνω έγραφαν «κουράγιο Τίτο».

Πηγές: Mundo Deportivo, Sport, As & Marca

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ