ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Μπράβο θέλει να γράψει ιστορία

Ο Μπράβο θέλει να γράψει ιστορία

Ο Κλαούντιο Μπράβο κρατάει ανέπαφη την εστιά της Μπαρτσελόνα μετά από 4 αγωνιστικές και απειλεί να καταρρίψει το ιστορικό ρεκόρ του Πέδρο Αρτόλα από τη σεζόν 1977-78. Διαβάστε λεπτομέρειες.

H Mπαρτσελόνα απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής μετά τις πρώτες 4 αγωνιστικές της La Liga και αυτό που κάνει μεγαλύτερη εντύπωση σε όλους δεν είναι το "4 στα 4" που έχει να επιδείξει η ομάδα του Λουίς Ενρίκε αλλά το γεγονός ότι δεν έχει δεχτεί ακόμα κάποιο γκολ.

Από τη στιγμή που διαθέτει στην επιθετική της γραμμή αστέρια παγκόσμιας κλάσης όπως οι Μέσι και Νεϊμάρ τα 11 γκολ που έχει πετύχει είναι λίγο πολύ αναμενόμενα, όχι όμως και η άμυνα-γρανίτης με το μηδέν παθητικό την οποιά καθοδηγεί με μαεστρία ο Κλαούντιο Μπράβο.

Ο Χιλιανός διεθνής γκολκίπερ, μεταγραφικό απόκτημα του καλοκαιριού από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, έφτασε ήδη τα 360 λεπτά χωρίς να έχει δει τη μπάλα να κουνάει τα δίχτυα του και στόχος του πλέον δεν είναι άλλος από το να φτάσει τον μυθικό Πέδρο Μαρία Αρτόλα.

Ο λόγος για τον ρέκορντμαν στη σχετική κατηγορία ο οποίος άντεξε για 560 λεπτά τη σεζόν 1977-78 (δεν δέχτηκε γκολ τις έξι πρώτες αγωνιστικές και "νικήθηκε" την 7η μετά από 20 λεπτά παιχνιδιού), με τον δεύτερο στη λίστα να είναι ο Σαλβαδόρ Σαδουρνί που τη σεζόν 1968-69 κράτησε ανέπαφη την εστία του για τέσσερις αγωνιστικές για να δεχτεί τελικά το γκολ στην 5η αγωνιστική μετά από 53 λεπτά.

Ο Μπράβο θέλει να γράψει ιστορία

"Μπράβο 0, Κασίγιας 8", αναφέρει με νόημα στο πρωτοσέλιδό της η καταλανική εφημερίδα, θέλοντας να καταδείξει την υπεροχή του γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα έναντι του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Μπράβο χρειάζεται λοιπόν άλλα 200 λεπτά για να γράψει ιστορία, με την καταλανική "Sport" να τονίζει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο πως δεν έχει νικηθεί ακόμα σε σύγκριση με τον Κασίγιας που μετράει 8 γκολ παθητικό σε 4 ματς και χάνει όπως όλα δείχνουν τη θέση του στο αρχικό σχήμα της Ρεάλ από τον Κέιλορ Νάβας.

Όσον αφορά τέλος στις 4 νίκες της Μπαρτσελόνα στα ισάριθμα πρώτα ματς της La Liga, αυτό το έχει κάνει άλλες 10 φορές στο παρελθόν, ενώ φέτος πανηγυρίζει το "4 στα 4" για τρίτη συνεχόμενη σεζόν.

Διαβάστε όλα τα σημερινά πρωτοσέλιδα του αθλητικού Τύπου.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ