ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Μέσι νίκησε Πελέ-Μαραντόνα!

Ο Μέσι νίκησε Πελέ-Μαραντόνα!

Η τρίτη σερί "Χρυσή Μπάλα" του Μέσι ώθησε καταλανικό ΜΜΕ να στήσει ψηφοφορία για τον κορυφαίο όλων των εποχών. Δείτε τους 5 υποψήφιους και ποια τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

Ο θρίαμβος του Λιονέλ Μέσι στη Ζυρίχη με την ανάδειξή του για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε κορυφαιό παίκτη του κόσμου (μόνο ο Πλατινί είχε ανάλογο επίτευγμα) τον έχει βάλει πλέον στο κλειστό κλαμπ των "ιερών τεράτων" του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Αυτό ακριβώς σκέφτηκε και η καταλανική εφημερίδα "Mundo Deportivo", η οποία από το πρωί της Τετάρτης "τρέχει" μία ψηφοφορία, όπου ζητάει από τους αναγνώστες της να επιλέξουν -μεταξύ πέντε παικτών- ποιον θεωρούν ως τον καλύτερο όλων των εποχών.

Πέρα από την "καπαρωμένη" θέση από τον Μέσι, η χρυσή πεντάδα απαρτίζεται επίσης από τους Αλφρέδο Ντι Στέφανο, Πελέ, Μαραντόνα και Κρόιφ, με το καταλανικό ΜΜΕ να ζητάει ευγενικά... "συγγνώμη" από θρύλους όπως οι Μπεκενμπάουερ, Πλατινί, Κουμπάλα και Σερ Μπόμπι Τσάρλτον που έμειναν εκτός διαγωνισμού.

Κάνοντας μία μικρή αναφορά στους πέντε παίκτες, η "Mundo Deportivo" επισημαίνει ότι:

- Ο Μέσι εξακολουθεί να αγνοεί τη χαρά μίας μεγάλης διάκρισης με τη φανέλα της Αργεντινής.

- Μόνο οι Πελέ και Μαραντόνα πήραν παγκόσμιο τίτλο.

- Ο Μέσι έχει τους περισσότερους τίτλους από όλους τους άλλους στην ηλικία των 24 ετών ενώ ο Μαραντόνα τους λιγότερους συνολικά.

-Ο Πελέ έχει πολλούς τίτλους όχι όμως τα ευρωπαϊκά τρόπαια των Μέσι και Κρόιφ.

- Πελέ και Μαραντόνα δεν έχουν στην κατοχή τους τη Χρυσή Μπάλα, ένα τρόπαιο όμως που μέχρι το 1995 μπορούσαν να διεκδικήσουν μόνο Ευρωπαίοι παίκτες (ο Ντι Στέφανο είχε διπλή υπηκοότητα).

Όσον αφορά στα μέχρι τώρα αποτελέσματα; Ο Μέσι σαρώνει στην ψηφοφορία με ποσοστό 76% και από εκεί και πέρα ακολουθούν οι Μαραντόνα (10%), Πελέ (6%), Ντι Στέφανο (4%) και Κρόιφ (3%).

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ