ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Γουαρδιόλα για τον Βαλβέρδε!

Ο Γουαρδιόλα για τον Βαλβέρδε!

Το Sport24.gr βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (4/5), στη συνέντευξη Τύπου του Πεπ Γουαρδιόλα πριν τον αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Εσπανιόλ. Ρωτήσαμε την άποψη του προπονητή των «μπλαουγκράνα» για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και ακούσαμε μόνο επαίνους! Δείτε το αποκλειστικό βίντεο.

Το Sport24.gr βρίσκεται στη Βαρκελώνη και παρακολούθησε από κοντά τη συνέντευξη Τύπου του Γουαρδιόλα πριν το ντέρμπι με την Εσπανιόλ.

Ρωτήσαμε την άποψή του Πεπ για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και την απάντησή του μπορείτε να τη δείτε στο αποκλειστικό μας βίντεο!

Πρόκειται για τις τελευταίες συνεντεύξεις Τύπου της εποχής Γουαρδιόλα στη Μπαρτσελόνα. Ο Πεπ παρουσιάζεται ψύχραιμος, το ίδιο και οι δημοσιογράφοι, κυρίως αυτοί του καθημερινού ρεπορτάζ, που έχουν συνηθίσει την παρουσία του τόσα χρόνια. Όμως πίσω από τα πρόσωπα διακρίνεις συναισθήματα. Και από τις δυο πλευρές. Δεν μιλάω για «δράματα», όχι. Όμως η ατμόσφαιρα είναι δύσκολη. Και όσο πλησιάζει η ημέρα του οριστικού «adeu», θα γίνεται ακόμα δυσκολότερη.

Γιατί ο Πεπ δεν είναι ούτε ο Ράικαρντ, ούτε ο Φερέρ, ούτε ο Φαν Χάαλ. Ο Γουαρδιόλα είναι «τοτέμ» για τους φίλους της Μπαρτσελόνα και μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον Κρόιφ. Με κανέναν άλλο. Είναι η ίδια η ιστορία των «μπλαουγκράνα». Μετά τους Γκάμπερ, Κουμπάλα και Κρόιφ, είναι ο επόμενος κρίκος. Γι’ αυτό και νιώθω τυχερός που βρέθηκα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, γι’ αυτό και νιώθω προνομιούχος που θα είμαι παρών απόψε στον αποχαιρετισμό του «Καμπ Νόου».

Όμως για όλα αυτά θα μιλήσουμε σε κάποιο άλλο κείμενο. Σήμερα θα περιοριστώ στην αμοιβαία εκτίμηση που υπάρχει ανάμεσα σε δυο προπονητές που έβαλαν τη σφραγίδα τους στις ομάδες τους. Μπορεί προφανώς να μιλάμε για διαφορετικά μεγέθη, όμως η καθολική αναγνώριση που εισέπραξαν τόσο ο Γουαρδιόλα με τη θητεία του στη Μπαρτσελόνα, όσο και ο Βαλβέρδε με το διπλό του πέρασμα από τον Ολυμπιακό, δεν είναι τυχαία.

Και δεν ήταν αποτέλεσμα μόνο των τίτλων που κατέκτησαν. Πολύ περισσότερο και πολύ πέρα από τα τρόπαια, η συμπεριφορά τους, η φιλοσοφία και η προσέγγιση του ποδοσφαίρου, αλλά και η απουσία της παραμικρής έκπτωσης στις αρχές τους, είναι οι σημαντικότεροι λόγοι για τους οποίους τους χειροκροτούν όλα τα γήπεδα και τους εκθειάζουν οι αντίπαλοι. Δεν θέλησα λοιπόν να χάσω την ευκαιρία να ακούσω την άποψη του Πεπ για τον «δικό μας» Ερνέστο.

Ο Γουαρδιόλα για τον Βαλβέρδε!

Με τη συνέντευξη Τύπου να φτάνει στο τέλος της, πήρα το μικρόφωνο: «Θα σας ρωτήσω κι εγώ κάτι άσχετο (σε σχέση βέβαια με όσα τον ρωτούσαν οι Ισπανοί συνάδελφοι και αφού είχε προηγηθεί η εκπληκτική ατάκα από Χιλιανό δημοσιογράφο, αν στα μελλοντικά σχέδια του Πεπ, είναι να αναλάβει την Εθνική Χιλής!!!). Γνωρίζουμε ότι έχετε μια καλή σχέση με τον κύριο Βαλβέρδε. Οπότε πείτε μου αν τα τελευταία δύο χρόνια που ο Ερνέστο ήταν προπονητής στον Ολυμπιακό, είχατε επαφή μαζί του, αν γνωρίζετε τις επιτυχίες του σε Ελλάδα και Ευρώπη και αν πιστεύετε ότι έχει θέση στην Πριμέρα Ντιβισιόν».

Ο Πεπ απάντησε ως εξής στις ερωτήσεις του Sport24.gr: « Ya ha demostrado que tiene sitio en Primera División con su trabajo en el Athletic de Bilbao, el Villarreal, donde ha trabajado. Ha estado en dos periodos diferentes. Fue allí, conquistó la liga, volvió aquí, regresó y ganó de nuevo ligas y una copa. Vamos, es una obviedad decir que esta mas que preparado para entrenar cualquier equipo del mundo.

Le faltó nada para seguir en la Champions, creo que un gol del Olympique de Marsella en el ultimo instante, le dejo fuera de los "16", pero hizo una competición fantástica. Creo que esta preparadísimo, estoy muy contento de como le ha ido y lo que he leído sobre el, porque ha ido en dos periodos diferentes a un país como Grecia y conseguir dos ligas consecutivas y una copa no es fácil. Y además de todo, recuperamos a un gran fotógrafo como es el».

Μετάφραση: «(Ο Βαλβέρδε) έχει αποδείξει ότι έχει θέση στην Πριμέρα Ντιβισιόν με τη δουλειά που έχει κάνει στην Αθλέτικ, στη Βιγιαρεάλ, όπου και αν εργάστηκε. Στον Ολυμπιακό βρέθηκε δυο φορές. Πήγε εκεί, κατέκτησε το πρωτάθλημα, επέστρεψε εδώ, πήγε και πάλι στην Ελλάδα και πήρε ξανά δυο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο. Είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι είναι έτοιμος για να προπονήσει οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο.

Του έλειψε ένα τίποτα για να συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ, νομίζω ότι ένα γκολ της Μαρσέιγ στο τελευταίο λεπτό τον άφησε έξω από τους 16, όμως η συμμετοχή στη διοργάνωση ήταν φανταστική. Νομίζω ότι είναι πανέτοιμος, είμαι πολύ χαρούμενος για το πώς του πήγαν τα πράγματα και για όσα διάβασα για αυτόν, διότι το να πας σε δυο διαφορετικές χρονικές περιόδους σε μια χώρα όπως η Ελλάδα και να κατακτήσεις δυο συνεχόμενα πρωταθλήματα και το Κύπελλο, δεν είναι εύκολο. Και βέβαια, εκτός όλων των άλλων, θα ξαναέχουμε κοντά μας έναν πολύ καλό φωτογράφο!»

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ