ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Πουγιόλ την... είπε στον Τσάβι για τις επιστροφές

FC Barcelona's Carles Puyol, right, Cesc Fabregas, center, and Xavi Hernandez celebrate a goal against Valencia during a semi-final, second leg, Copa del Rey soccer match at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, Feb. 8, 2012. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Carles Puyol, right, Cesc Fabregas, center, and Xavi Hernandez celebrate a goal against Valencia during a semi-final, second leg, Copa del Rey soccer match at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, Feb. 8, 2012. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο Τσάβι ήταν κατηγορηματικός ότι οι παίκτες που έφυγαν από την Μπαρτσελόνα δεν έχουν θέση πίσω στην ομάδα, με τον Κάρλες Πουγιόλ να διαφωνεί δημόσια.

Ο Τσάβι προκάλεσε αντιδράσεις με τις προ ημερών δηλώσεις του ότι δεν θα δεχόταν πίσω στην Μπαρτσελόνα ποδοσφαιριστές που είχαν αποχωρήσει από τον σύλλογο, με τον Κάρλες Πουγιόλ να είναι ένας από αυτούς που εξέφρασαν αντίθετη άποψη από εκείνη του κορυφαίου Ισπανού μέσου στην ιστορία.

Σε συνέντευξή του στη " Sport", ο ποδοσφαιριστής της Αλ Σαντ από το Κατάρ είχε υποστηρίξει ότι "ποτέ δεν θα υπέγραφα έναν ποδοσφαιριστή που έχει φύγει από την Μπάρτσα", σε ερώτηση για το ενδεχόμενο οι Καταλανοί να αγοράσουν τον Έκτορ Μπεγερίν από την Άρσεναλ.

Ο 22χρονος διεθνής δεξιός μπακ ανήκε στα τμήματα υποδομής των "μπλαουγκράνα", όταν το 2011 αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της Άρσεναλ και έκτοτε αγωνίζεται στο Λονδίνο. Ο Τσάβι, όμως, ήταν ανένδοτος.

"Δεν τον έχω δει να αγωνίζεται τόσο πολύ, αλλά θα πω ένα πράγμα: θα ήταν δύσκολο για μένα να υπογράψω έναν ποδοσφαιριστή που είχαμε ήδη. Δεν θα ήθελα να συμμετέχω σε διαδικασία επιστροφής παικτών που έφυγαν. Στα 16-17, γιατί έφυγαν; Το βλέπω ως ενοχλητικό και δεν το καταλαβαίνω".

"Με εκπλήσσει πολύ το τι έκαναν οι Τζορντί Εμπουλά και Έρικ Γκαρθία (σ.σ. πήραν μεταγραφή από τις ακαδημίες στο εξωτερικό) . Δεν θα τους έπαιρνα πίσω στο μέλλον. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου: είσαι εδώ, θέλεις να φύγεις και τώρα δεν επιστρέφεις".

"ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΠΙΚΕ ΚΑΙ ΦΑΜΠΡΕΓΑΣ"

Ο συμπαίκτης του Τσάβι επί σχεδόν δύο δεκαετίες σε τμήματα υποδομής και πρώτη ομάδα, Κάρλες Πουγιόλ, εμφανίστηκε εκ διαμέτρου αντίθετος με αυτήν τη γνώμη του κατά τα άλλα φίλου του, με δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό "Cadena COPE".

"Είναι άποψή του, αλλά με βάση αυτήν, δεν θα υπογράφαμε τον Τσεσκ Φάμπρεγας ή τον Ζεράρ Πικέ, ο τελευταίος εκ των οποίων μας προσέφερε εξαιρετικές υπηρεσίες".

"Νομίζω ότι πρέπει να αναλύεις κάθε περίπτωση ξεχωριστά και επίσης να αναλύσεις και τους λόγους που τους οδήγησαν να φύγουν εξ αρχής. Πρέπει να δεις τα πράγματα όπως συμβαίνουν και εάν έχεις την ευκαιρία να υπογράψεις τον Πικέ, ο οποίος είναι ο κορυφαίος κεντρικός αμυντικός στον κόσμο, και δεν το κάνεις επειδή ήταν στον σύλλογό σου και έφυγε, είναι λάθος. Αλλά όπως είπα, είναι η άποψή του και πρέπει να γίνει σεβαστή".

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ