ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Νέο τρομερό ρεκόρ για Μπαρτσελόνα

Νέο τρομερό ρεκόρ για Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα σκόραρε για 24ο σερί εκτός έδρας ματς και έγραψε χρυσή ιστορία στην Primera Division. Διαβάστε για το στοιχειωμένο ρεκόρ 59 χρόνων που πήρε από τη Ρεάλ!

Η Μπαρτσελόνα έμεινα όρθια στο "Μεστάγια" στις 21 Σεπτεμβρίου κόντρα στη Βαλένθια (2-2), όμως πέρα από το γεγονός ότι διατήρησε το αήττητό της στο φετινό πρωτάθλημα κατάφερε να ισοφαρίσει και ένα μυθικό ρεκόρ που κρατούσε πάνω από μισό αιώνα.

Ο λόγος για τα 23 συνεχόμενα ματς εκτός έδρας που είχε σκοράρει η Ρεάλ Μαδρίτης από την 27η αγωνιστική της σεζόν 1950-51 μέχρι την 12η αγωνιστική της σεζόν 1952-53, διάστημα στο οποίο απαριθμούσε 6 νίκες, 7 ισοπαλίες και 10 ήττες.

Το βράδυ της Κυριακής όμως στο "Μολινόν" του Χιχόν, το συγκρότημα του Πεπ Γουαρδιόλα έκανε αποκλειστικό κτήμα του ένα ακόμα σπάνιο ρεκόρ, με τον Αντριάνο να υπογράφει τη νίκη με 1-0 επί της Σπόρτινγκ και τους "μπλαουγκράνα" να σκοράρουν έτσι για 24ο σερί ματς μακριά από το "Καμπ Νόου", αριθμός που δεν έχει ταίρι στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Η τελευταία φορά που οι πρωταθλητές Ισπανίας και Ευρώπης απέτυχαν να κουνήσουν τα δίχτυα σε εκτός έδρας ματς ήταν πριν δύο σεζόν (!), για την 33η αγωνιστική της σεζόν 2009-10, όταν έμειναν στο 0-0 με την Εσπανιόλ στο Κορνεγιά-Ελ Πρατ (17 Απριλίου 2010).

Από το τοπικό εκείνο ντέρμπι και μετά η Μπαρτσελόνα έβαλε τις μηχανές στην επίθεση να δουλεύουν στο φουλ, πετυχαίνοντας στα 24 τελευταία ματς 58 γκολ έναντι μόλις 18 παθητικό και με απολογισμό εκθαμβωτικό: 17 νίκες, 6 ισοπαλίες, 1 ήττα.

Φυσικά, με την κεκτημένη ταχύτητα που έχουν οι παίκτες του Γουαρδιόλα είναι άγνωστο πόσο πολύ θα επεκτείνουν το ρεκόρ, με την επόμενη εξόρμησή τους να είναι στο "Cármenes Stadium" απέναντι στη νεοφώτιστη Γρανάδα.

Όλα τα γκολ της Μπαρτσελόνα το μήνα Σεπτέμβριο

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ