ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μέσι, ο εφιάλτης της Ατλέτικο

Μέσι, ο εφιάλτης της Ατλέτικο

Μετά τις Ρεάλ και Σεβίλλη, η Ατλέτικο είναι η ομάδα που... υποφέρει περισσότερο όταν έχει αντίπαλο τον Λιονέλ Μέσι. Διαβάστε για το τρομερό ρεκόρ του Αργεντίνου κόντρα στους Μαδριλένους (video).

Ο Λιονέλ Μέσι "σεληνιάζεται" απέναντι σε Ρεάλ Μαδρίτης και Σεβίλλη όπως φανερώνουν τα 21 γκολ που έχει πετύχει σε κάθε μία με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα (σε όλες τις διοργανώσεις), όμως και η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν έχει... γλιτώσει από τον δαιμόνιο φορ.

Κάθε άλλο μάλιστα. Η αποψινή αντίπαλος της Μπαρτσελόνα στο "Camp Nou" είναι η τρίτη πιο "αγαπημένη" ομάδα του Αργεντίνου καθώς στα 20 ματς που έχει παραταχθεί κόντρα στους "ροχιμπλάνκος" μετράει 20 γκολ, εκ των οποίων 17 είναι στη La Liga και 3 στο Copa del Rey.

Πρακτικά δηλαδή σκοράρει κατά μέσο όρο ένα γκολ σε κάθε ματς απέναντι στους "ερυθρόλευκους" της Μαδρίτης, με το ποσοστό αυτό να είναι μάλιστα καλύτερο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (1.06 και 1.05 αντίστοιχα) αν αναλογιστεί κανείς πως ο "Pulga" έμεινε άσφαιρος στις δύο περσινές αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο Champions League.

Από αυτά τα 20 ματς, στα 3 ο Μέσι πανηγύρισε δύο φορές: αυτό συνέβη στον εκτός έδρας θρίαμβο της Μπαρτσελονα με σκορ 6-0 το 2006-07, στο 5-2 του "Camp Nou" τη σεζον 2009-10 και στο 4-1 τη σεζόν 2012-13 και πάλι εντός έδρας.

Υπήρχαν όμως και τρία ματς στα οποία ο Μέσι αποχώρησε από το γήπεδο έχοντας κάνει χατ-τρικ. Αυτά ήταν: το εντός έδρας 3-0 το 2010-11 για το πρωταθλημα, το 5-0 τη σεζόν 2010-11 και πάλι εντός έδρας για το πρωτάθλημα και τέλος το εκτός έδρας 3-1 στο Κύπελλο τη σεζόν 2008-09.

Αυτό μάλιστα το παιχνίδι είχε ξεχωριστή σημασία για τον Μέσι καθώς οι φίλοι της Ατλέτικο του χάρισαν γενναιόδωρα ένα standing ovation αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο την κλάση του Αργεντίνου άσου της "Μπάρτσα".

Σημειώνεται -ενόψει της σημερινής αναμέτρησης- πως η Μπαρτσελόνα μετρούσε 6 διαδοχικές εντός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα επί της Ατλέτικο πριν το σερί αυτό διακοπεί τον περασμένο Μάιο, όταν η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε απέσπασε ισοπαλία 1-1 την τελευταία αγωνιστική και κατέκτησε με το σπαθί της το πρωτάθλημα.

Τα γκολ και οι ασίστ του Λιονέλ Μέσι κόντρα στις ομάδες της Μαδρίτης:

Δείτε τα 20 γκολ του Μέσι κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης:

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ