ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Με την εμφάνιση της "Senyera" η Μπαρτσελόνα

Με την εμφάνιση της "Senyera" η Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα φόρεσε την εμφάνιση της "Senyera" κόντρα στη Μπιλμπάο, στην επέτειο των 300 χρόνων από την ιστορική πολιορκία της Βαρκελώνης (βίντεο και φωτογραφίες)

Είχε τις ιδιαιτερότητές του ο αγώνας της Μπαρτσελόνα απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο στο "Καμπ Νόου" για την 3η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως οι παίκτες της ομάδας του Λουίς Ενρίκε αγωνίστηκαν με την τρίτη εμφάνιση και ο λόγος δεν ήταν άλλος από μια ιστορική επέτειο για την Βαρκελώνη.

Στις 11 Σεπτεμβρίου ήταν η Εθνική Ημέρα της Καταλωνίας και φέτος συμπληρώθηκαν 300 χρόνια από την πολιορκία που δέχτηκε η πόλη από τους Βουρβώνους στο πλαίσιο του Πολέμου της ισπανικής διαδοχής και η οποία στοίχισε τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους.

Η Μπαρτσελόνα κατέθεσε σχετικό αίτημα στην ομοσπονδία, αυτό έγινες αποδεκτό από την LFP και κόντρα στους Βάσκους οι παίκτες φόρεσαν την εμφάνιση της "Senyera" και όλο το γήπεδο είχε διαφορετικά χρήματα σε σχέση με τα συνηθισμένα.

"Η φανέλα με τη Senyera δεν φοριέται λόγω της 11ης Σεπτεμβρίου, αλλά για να τιμήσουμε την 300ή επέτειο από την παράδοση της Βαρκελώνης στα στρατεύματα του Φιλίππου Ε' και τους Γάλλους το 1714", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Μπαρτσελόνα.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ