ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Κοντά σε ιστορικό ρεκόρ ο Μαρτίνο

Κοντά σε ιστορικό ρεκόρ ο Μαρτίνο

Ο Τάτα Μαρτίνο έγινε μόλις ο 5ος προπονητής στην ιστορία της Μπάρτσα ο οποίος στο ντεμπούτο του ξεκινά με 5/5 στο πρωτάθλημα. Ποια είναι τα εμπόδια για να "σπάσει" το απόλυτο ρεκόρ.

Μόλις τέσσερις προπονητές στην ιστορία της Μπαρτσελόνα είχαν καταφέρει ως τώρα στην πρώτη τους χρονιά στον πάγκο της ομάδας να ξεκινήσουν με 5/5 νίκες στο πρωτάθλημα.

Μέλος στην συγκεκριμένη λίστα είναι πλέον και ο Τάτα Μαρτίνο που έχει το απόλυτο μετά τις 5 πρώτες αγωνιστές της Primera Division.

Πέρα από τον Αργεντινό, την συγκεκριμένη επίδοση έχουν καταγράψει και οι Τζέιμς Μπέλαμι (1929/30), Τέρι Βέναμπλς (1984/85), Λουίς φαν Χάαλ (1997/98) και Τίτο Βιλανόβα (2012/13).

Συνολικά μόλις 8 φορές η Μπαρτσελόνα έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 5/5. Στη λίστα προσθέτουμε και τους Μαρίνους Μίχελς (1972/73), Γιόχαν Κρόιφ (1990/91) και Πεπ Γκουραντιόλα (2009/10), οι οποίοι το κατάφεραν ενώ ήταν πάνω από μία σεζόν στον πάγκο.

Σε αυτά τα παραπάνω 8 ξεκινήματα, ο Μαρτίνο είναι πρώτος στην διαφορά τερμάτων. Η Μπάρτσα έχει +14 γκολ (18-4), ένα παραπάνω από τις επιδόσεις των Μπέλαμι και Γκουαρντιόλα.

Σοθιεδάδ, Αλεμερία για το ρεκόρ

Όσον αφορά το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, το μοιράζονται πέντε προπονητές: Μπέλαμι, Κρόιφ, Φαν Χάαλ, Γκουαρντιόλα και Βιλανόβα σημείωσαν άλλη μία νίκη μετά το 5/5.

Ο Μαρτίνο λοιπόν θα ισοφαρίσει το 6/6 εάν οι Καταλανοί επικρατήσουν την Τετάρτη (24.09) στο Καμπ Νόου της Σοθιεδάδ. Και στη συνέχεια θα χρειαστεί "διπλό" την Κυριακή (28.09) στην έδρα της Αλμερία για να γράψει το όνομά του δίπλα στο καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα!

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ