ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Κάτι μας θυμίζουν τα γκολ σου, Μέσι

Κάτι μας θυμίζουν τα γκολ σου, Μέσι
PHOTOGRAPH: DAVID RAMOS/GETTY IM

Τα δυο γκολ του Μέσι ενάντια στη Μίλαν, με μια πρώτη ματιά φαίνονται εξαιρετικά. Με μια δεύτερη όμως, μας ξυπνούν μνήμες από γκολ που έχουμε δει στο παρελθόν τόσο από τον ίδιο, όσο κι από τον Ντιέγκο Μαραντόνα! (videos)

Από πολλούς, ο Μέσι, χαρακτηρίζεται ως διάδοχος του Μαραντόνα. Οι ικανότητες τους με την μπάλα στα πόδια, έχουν αρκετά κοινά στοιχεία, αλλά το οξύμωρο είναι ότι μοιάζουν ακόμα και κάποια από τα γκολ που έχουν πετύχει.

Ο Μέσι, μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα της Μπαρτσελόνα ενάντια στη Μίλαν, έγραψε το 1-0. Ο τρόπος με τον οποίο επιτεύχθηκε το γκολ (σκοραρε με σουτ έχοντας γύρω του πέντε παίκτες της Μίλαν), θύμισε κατά πολύ ένα γκολ που έχει πετύχει ο Ντιέγκο Μαραντόνα στο παρελθόν και μάλιστα κόντρα στην εθνική Ελλάδος!

Με την επίτευξη λοιπόν, του πρώτου γκολ του Μέσι ενάντια στην ομάδα του Μιλάνου, άρχισαν να γίνονται αμέσως συγκρίσεις με το γκολ που είχε πετύχει ο Μαραντόνα με τη φανέλα της Αργεντινής, ενάντια στην εθνική μας ομάδα στο Μουντιάλ του '94 (0-4). Δεν είναι απίθανο να έχει μελετήσει αρκετά ο Αργεντινός το είδωλό του και να έχει "ξεπατικώσει" κάποιες από τις κινήσεις του. Τα συμπεράσματα δικά σας:

Ποιος άλλωστε δεν θυμάται το γκολ του Μέσι ενάντια στη Χετάφε, που είναι σχεδόν ίδιο με το γκολ του Ντιέγκο με την Αργεντινή, ενάντια στην Αγγλία;

Και η συζήτηση δεν σταματάει εκεί, καθώς με την επίτευξη και του 2-0 από τον Μέσι, συνέχισαν οι συγκρίσεις με το δεύτερο γκολ της Μπαρτσελόνα - συνεργασία και τότε Ινιέστα - Μέσι - στον τελικό του Champions League το 2011, ενάντια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-1). Η κίνηση των παικτών, καθώς και το σουτ του Αργεντινού μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο τυχαίο δεν ήταν το γκολ των μπλαουγκράνα :

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ