ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η Μπαρτσελόνα γλιτώνει 10.000.000 ευρώ από τον τραυματισμό του Ντεμπελέ

French soccer player Ousmane Dembele controls the ball during official presentation at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Monday, Aug. 28, 2017. Barcelona is shoring up its attack following Neymar's departure by buying Ousmane Dembele from Borussia Dortmund in a deal that could reach 147 million euros (about US dollars 173 million). (AP Photo/Manu Fernandez)
French soccer player Ousmane Dembele controls the ball during official presentation at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Monday, Aug. 28, 2017. Barcelona is shoring up its attack following Neymar's departure by buying Ousmane Dembele from Borussia Dortmund in a deal that could reach 147 million euros (about US dollars 173 million). (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο σοβαρός τραυματισμός του Ουσμάν Ντεμπελέ είχε και ένα... θετικό για την Μπαρτσελόνα, η οποία δεν θα χρειαστεί να πληρώσει φέτος 10.000.000 ευρώ στην Ντόρτμουντ.

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ θα λείψει από τη δράση για τουλάχιστον 3,5 μήνες, λόγω του σοβαρού μυικού τραυματισμού που υπέστη στην εκτός έδρας αναμέτρηση πρωταθλήματος με τη Χετάφε και αυτή η εξέλιξη περιλαμβάνει ένα... καλό νέο για την Μπαρτσελόνα!

Το μοναδικό θετικό από τον τραυματισμό του Γάλλου εξτρέμ εντοπίζεται στον ισολογισμό που θα προκύψει στο τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους και στον οποίο δεν θα υπάρχει δαπάνη 10.000.000 ευρώ, που αφορά σε έναν από τα μπόνους που έχουν συμφωνηθεί με την Ντόρτμουντ για τη μεταγραφή του.

Οι Καταλανοί κατέβαλαν 105.000.000 ευρώ ως πάγιο ποσό μεταγραφής και από εκεί και πέρα προβλέπονται μπόνους που φτάνουν μέχρι τα 40.000.000 ευρώ. Ένα από αυτά αφορά στη συμμετοχή του 20χρονου διεθνή εξτρέμ σε 50 επίσημους αγώνες με τους "μπλαουγκράνα", κάτι που δεν θα συμβεί φέτος, μετά από τον τραυματισμό του.

Ο Ντεμπελέ θα επιστρέψει στη δράση το 2018 και έτσι, ακόμα κι αν η Μπαρτσελόνα φτάσει μέχρι τον τελικό του Copa del Reyl και τον τελικό του Champions League, δηλαδή παίξει το μάξιμουμ των αγώνων στη σεζόν, ο παίκτης δεν θα προλάβει να αγωνιστεί πενήντα φορές.

Φυσικά, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αυτό θα συμβεί την επόμενη σεζόν, ωστόσο με τους Καταλανούς να περιμένουν έσοδα 897.000.000 ευρώ φέτος, τα 10.000.000 ευρώ δεν μοιάζουν "βαρίδι" στο ταμείο τους.

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ