ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η αλήθεια για τον Μέσι

Η αλήθεια για τον Μέσι
© ACTION PRESS/REX

Οι σχέσεις του Λιονέλ Μέσι με τον Λουίς Ενρίκε είναι κακές, σύντομα θα χωρίσουν οι δρόμοι τους και ο Αργεντινός απλά πιέζει για να πάρει αυτό που θέλει

Πριν από λίγες ημέρες διαβάσατε στο Sport24.gr τον δεκάλογο της κρίσης στην Μπαρτσελόνα, με το δέκατο μέρος να αφορά στις σχέσεις του Λουίς Ενρίκε με τον Λιονέλ Μέσι.

"Δηλαδή τώρα είμαι έτοιμος να παίξω;", ρώτησε ειρωνικά ο Αργεντινός τον Ισπανό όταν του είπε να μπει στο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Σοθιεδάδ στο "Ανοέτα".

Θυμίζουμε πως τότε ο Λουίς Ενρίκε είχε αφήσει Μέσι και Νεϊμάρ στον πάγκο διότι είχαν δύο μέρες παραπάνω άδεια για τα Χριστούγεννα, άδεια που ο ίδιος τους είχε δώσει (τελικά ήρθε η ήττα).

Η διοίκηση στην Μπαρτσελόνα θα αλλάξει σύντομα, καθώς θα γίνουν εκλογές, αλλά είναι δεδομένο πως αυτή δεν θα είναι μόνη σημαντική αλλαγή, καθώς θα φύγει και ο Λουίς Ενρίκε.

Εκτός αν γίνει το "μπαμ" και φύγει ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος είναι δεδομένο πως δεν θέλει στην πραγματικότητα να φύγει απλά παίζει το παιχνίδι του, πιέζει καταστάσεις για να πάρει αυτό που θέλει.

Τα πράγματα είναι απλά, ο Μέσι θέλει να είναι το αφεντικό στην Μπαρτσελόνα, ο υποψήφιος που αυτός θα στηρίξει θα βγει στις εκλογές και εν συνεχεία θα φέρει προπονητή που αυτός θέλει.

Η αλήθεια για τον Μέσι
© FIFA VIA GETTY IMAGES

Οι φήμες για την Τσέλσι

Καθόλου τυχαίο δεν ήταν το γεγονός πως ακολούθησε την Τσέλσι στο instagram με αποτέλεσμα να γίνει πανικός, όπως και το γεγονός πως και η σύζυγός του έκανε το ίδιο στο twitter (δεν έχει twitter ο Μέσι).

Η σύζυγός του, Αντονέλα Ροκούσο, είναι κολλητή φίλη με την σύζυγο του Σεσκ Φάμπρεγκας, έτσι υπάρχει και η δικαιολογία για όλα αυτά, όμως από την άλλη η Αντονέλα δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να μετακομίσει στο Λονδίνο και να κάνει περισσότερη παρέα με την φίλη της.

Άλλωστε, τα λεφτά θα είναι πολλά, πρόβλημα δεν θα υπάρχει κανένα και ο Μέσι θα σπάσει και το παγκόσμιο ρεκόρ δαπάνης για μεταγραφή, ενώ καθόλου τυχαίες δεν ήταν επίσης οι δηλώσεις στην συνέντευξη τύπου για την Χρυσή Μπάλα, όπου ανέφερε πως δεν ξέρει που θα παίζει του χρόνου, όταν ρωτήθηκε για επιστροφή στη Νιούελς Ολντ Μπόις.

Η αγάπη του για την Μπαρτσελόνα είναι δεδομένη, θέλει να μείνει και να τελειώσει την καριέρα του σε αυτήν, αλλά μόνο αν είναι αυτός αφεντικό, θέλει δική του διοίκηση και δικό του προπονητή.

Η αλήθεια για τον Μέσι
© DC
Η αλήθεια για τον Μέσι
© INSTAGRAM/4LADYD

250.000.000 ευρώ η ρήτρα

Τα καταλανικά μέσα φυσικά θέλουν να παρουσιάσουν πως είναι αδύνατο να φύγει ο Μέσι από την Μπαρτσελόνα, λόγω του Financial Fair Play. Αυτό ψέμα βέβαια δεν είναι ακριβώς, αλλά αν ο Μέσι θέλει να φύγει, θα φύγει.

Η ρήτρα του συμβολαίου είναι 250.000.000 ευρώ και ο Αργεντινός αν θέλει να πάρει συμβόλαιο με πολύ περισσότερα από 20.000.000 ευρώ τον χρόνο, τότε το κόστος θα εκτοξευθεί.

Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το επιτρέψει η FIFA, η ομάδα που θα τον πάρει θα πρέπει να πουλήσει κιόλας. Όπως και να έχει, αν ο Μέσι πουληθεί, δεν θα πουληθεί με 250.000.000 που είναι η ρήτρα, ίσως με 150.000.000 ευρώ και σίγουρα αν τελικά δεν ικανοποιηθεί με τις εξελίξεις στον σύλλογο θα φύγει.

Αν ζητήσει να πουληθεί, καμία διοίκηση δεν μπορεί να του πει πως θα μείνει στον πάγκο ή στην εξέδρα, δεν θα ρισκάρουν στην Μπαρτσελόνα τις αντιδράσεις, όχι μόνο των φιλάθλων της "Μπάρτσα", αλλά όλων των ποδοσφαιρόφιλων. Άλλωστε, και στην περίπτωση του Κριστιάνο Ρονάλντο, όταν φήμες τον ήθελαν δυσαρεστημένο είχε δηλώσει ο Φλορεντίνο Πέρεθ πως αν του ζητήσει να φύγει, αν δεν θέλει να συνεχίσει να παίζει στην Ρεάλ, τότε δεν θα σταθεί εμπόδιο στην επιθυμία του και θα τον πουλήσει.

Η αλήθεια για τον Μέσι
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ