ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Γουαρδιόλα: "Σπουδαίος προπονητής ο Βαλβέρδε"

Γουαρδιόλα: "Σπουδαίος προπονητής ο Βαλβέρδε"

Ο Πεπ Γουαρδιόλα αποθέωσε τον Ερνέστο Βαλβέρδε σε ερώτηση που του έγινε για τους υποψήφιους διαδόχους του, ενώ παραδέχτηκε πως η Ρεάλ δίκαια κατέκτησε τον φετινό τίτλο στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

"Όταν μία ομάδα μαζεύει τόσους πολλούς πόντους και πετυχαίνει σημαντικούς στόχους είναι επειδή το αξίζει.

Για να νικήσεις μία ομάδα όπως η Ρεάλ Μαδρίτης θα πρέπει να παίξεις πολύ καλά αλλά εμείς δεν τα πήγαμε αρκετά καλά αυτή τη χρονιά", τόνισε ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου (4/5) και πρόσθεσε:

"Προσπάθησα να κάνω τη δουλειά μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τα κατάφερα. Όλοι θέλουν να νικούν, το προσπαθήσαμε και φέτος όμως δεν το πετύχαμε.

Παρόλα αυτά είμαι υπερήφανος για όλα όσα έκανα με αυτή την ομάδα".

Από εκεί και πέρα, ο Γουαρδιόλα αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα αναφορικά με την επικαιρότητα της Μπαρτσελόνα , ενόψει του τελευταίου του αγώνα στο "Καμπ Νόου" ως τεχνικός της ομάδας απέναντι στη συμπολίτισσα Εσπανιόλ, με τον 41χρονο τεχνικό να πλέκει μάλιστα το εγκώμιο του συμπατριώτη του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος στη λίστα των υποψηφίων αντικαταστατών του.

"Ο Βαλβέρδε είναι ένας μεγάλος προπονητής. Τώρα πια είναι έτοιμος να αναλάβει οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο, είναι πλεόν κοινό μυστικό αυτό", δήλωσε σχετικά.

O Γουαρδιόλα δεν απέκλεισε ακόμα το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια στιγμή στον πάγκο της αγαπημένης του Μπαρτσελόνα ( "αυτή την περίοδο δεν έχω διάθεση να γυρίσω στους πάγκους, στο μέλλον ποιος ξέρει... Εγώ ξεκίνησα σε αυτή την ομάδα ως ball boy και τώρα είμαι εδώ") ενώ όταν ρωτήθηκε για το πως περιμένει να τον αποχαιρετήσει ο κόσμος στο ματς με την Εσπανιόλ αποκρίθηκε:

"Ξέρω ότι είμαι ένα δημόσιο πρόσωπο συνεπώς είναι δύσκολο να αποφύγω μία εκδήλωση προς τιμήν μου. Ελπίζω μόνο να είναι μία "φυσική" γιορτή χωρίς πάρα πολλά πυροτεχνήματα".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ