ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Γκουαρδιόλα: "Το τέλειο παιχνίδι με Ρεάλ"

Barcelona's coach Josep Guardiola gives a press conference at Camp Nou stadium in Barcelona  on December 9, 2011, on the eve of the Spanish League football match between Barcelona and Real Madrid. AFP PHOTO/LLUIS GENE (Photo credit should read LLUIS GENE/AFP/Getty Images)
Barcelona's coach Josep Guardiola gives a press conference at Camp Nou stadium in Barcelona on December 9, 2011, on the eve of the Spanish League football match between Barcelona and Real Madrid. AFP PHOTO/LLUIS GENE (Photo credit should read LLUIS GENE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Ο Πεπ Γκουρδιόλα τόνισε ότι μόνο μία... τέλεια Μπαρτσελόνα νικάει στο "Μπερναμπέου". Τι είπε για την άμυνα που θα παρατάξει αλλά και το αντίπαλο δέος στον πάγκο, Ζοζέ Μουρίνιο.

"Για να νικήσεις αυτή τη τη Ρεάλ χρειάζεται να κάνεις ένα τέλειο παιχνίδι. Ελπίζω ότι δεν θα κλειστούν και θα προσπαθήσουν να μας πιέσουν, αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα πάντα", τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του απόλυτου ντέρμπι στο "Μπερναμπέου" ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος σε ερώτηση για το αν το προβάδισμα της Ρεάλ στη βαθμολογία μπορεί να επηρεάσει τη Μπαρτσελόνα, απάντησε:

"Το γεγονός ότι η Ρεάλ είναι μπροστά από μας δεν θα μας επηρεάσει τη στιγμή που προετοιμάζουμε αυτό το παιχνίδι. Οι λιγότεροι πόντοι που έχουμε δεν μας επηρεάζουν, αυτό που μετράει είναι να γνωρίζουμε τους εαυτούς μας, τους αντιπάλους μας και τι έκαναν πρόσφατα.

Είμαστε πίσω επειδή τα πήγαμε χειρότερα από εκείνους, θα πρέπει συνεπώς να βρούμε τη σωστή λύση για να τους αντιμετωπίσουμε και να τους ξεπεράσουμε.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως θα κατέβουν στον αγωνιστικό χώρο για να πάρουν τη νίκη, χωρίς να κάνουν πάρα πολλούς υπολογισμούς, και το ίδιο θα κάνουμε και εμείς".

Ο Καταλανός τεχνικός αρνήθηκε πάντως να αποκαλύψει αν οι "μπλαουγκράνα" θα παραταχθούν με τρεις ή τέσσερις στην άμυνα, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Δεν έχει σημασία με πόσους θα παίξουμε στην άμυνα αλλά το επίπεδο της δίψας μας και της θέλησής μας για νίκη, εάν θα έχουμε το σωστό πνεύμα και αν μπροστά στις δυσκολίες κάνουμε ένα βήμα προς ή ένα πίσω.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η αμυντική γραμμή, θα πρέπει να το δούμε σφαιρικά. Οπότε η πρόθεσή μας είναι μόνο μία: να είμαστε πάντα φιλόδοξοι. Ακόμα και σε ένα τέτοιο παιχνίδι εγώ θέλω πάντα να νικώ.

Το Μπερναμπέου είναι ένα επιβλητικό στάδιο αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι θα πρέπει να σκοράρεις, διαφορετικά δεν μπορείς να νικήσεις".

Τι θα γίνει όμως αν η Μπαρτσελόνα, η οποία βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω και με ένα παιχνίδι παραπάνω σε σύγκριση με τους Μαδριλένους, φύγει ηττημένη από το Clásico;

"Αυτός που καταδιώκει έχει πάντα λίγο περισσότερο ανάγκη τη νίκη. Αντίθετα όταν είσαι πρώτος και με διαφορά, έχεις περιθώριο για ήττα. Αύριο θα δώσουμε τα πάντα, αυτό είναι εμφανές".

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μη γίνει ερώτηση στον Πεπ Γκουρδιόλα για το "αντίπαλο δέος" στον αντίπαλο πάγκο, τον Ζοζέ Μουρίνιο, με τον τεχνικό των πρωταθλητών Ισπανίας και Ευρώπης να μιλάει με κολακευτικά λόγια για τον Πορτογάλο:

"Παίξαμε κόντρα στην Ίντερ του Μουρίνιο και ήταν μία μεγάλη ομάδα, πρωταθλήτρια Champions League όνομα και πράγμα. Ο Ζοζέ είναι ένας προπονητής που προετοιμάζει πάρα πολύ τα παιχνίδια του.

Σε αυτές τις αναμετρήσεις εμφανιζόμαστε κάθε φορά με διαφορετική τακτική και αυτό εντάσσεται μέσα στην ομορφιά του ποδοσφαίρου".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ