ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Επίσημη διαμαρτυρία στην UEFA για τη διαιτησία με Παρί

Επίσημη διαμαρτυρία στην UEFA για τη διαιτησία με Παρί

Τα παράπονα της Μπαρτσελόνα για τη διαιτησία του ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν πήραν επίσημη μορφή, με τους Καταλανούς να κάνουν διαμαρτυρία στην UEFA για τον Βόλφγκανγκ Σταρκ.

Η Μπαρτσελόνα έφυγε με θετικό αποτέλεσμα από το "Παρκ Ντε Πρενς" απέναντι στην Παρί (2-2), το οποίο της επιτρέπει να έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League ενόψει της ρεβάνς στο "Καμπ Νόου" την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο η διαιτησία του Βόλφγκανγκ Σταρκ δεν άρεσε καθόλου στους "μπλαουγκράνα".

Ήταν μάλιστα τέτοια η δυσαρέσκειά τους για τον Γερμανό ρέφερι, ώστε να κάνουν επίσημη διαμαρτυρία στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κάνοντας λόγο για αμφισβητούμενες αποφάσεις του, με σημαντικότερη αυτήν στο δεύτερο ημίχρονο που διέταξε να συνεχιστεί κανονικά το ματς την ώρα που Άλμπα και Μαστσεράνο ήταν πεσμένοι στο έδαφος από μεταξύ τους σύγκρουση.

"Ο σύλλογος έστειλε επιστολή στην UEFA εξαιτίας κάποιας σειράς γεγονότων που συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο όπου ήταν προφανές πως ο διαιτητής δεν εφάρμοσε τους κανόνες του παιχνιδιού", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μπαρτσελόνα, Τόνι Φρέιξα, μετά από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου των Καταλανών, και πρόσθεσε:

"Όταν δύο παίκτες από την ίδια ομάδα βρίσκονται στο έδαφος, ο διαιτητής θα πρέπει να σταματάει το ματς, κάτι που δεν έγινε.

Σαν να μην έφτανε αυτό, τους υποχρέωσε να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο, σε αντίθεση με τους κανονισμούς.

Είναι ένα γεγονός αρκετά σοβαρό για μία διοργάνωση του επιπέδου του Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο θα πρέπει να προκαλέσει το ενδιαφέρον της UEFA ώστε να μην ξανασυμβεί".

Αυτή δεν ήταν η μοναδική φάση που "τρέλανε" τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα, καθώς μέσα στον φάκελο της διαμαρτυρίας τους γίνεται αναφορά και στο πρώτο γκολ της Παρί Σεν Ζερμέν, με τον σκόρερ Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα ξεκινώντας από εμφανέστατη θέση οφσάιντ.

"Έχουμε απόλυτη επίγνωση της πιθανότητας που υπάρχει να γίνονται λάθη και δεν θεωρούμε πως είχαμε άσχημη αντιμετώπιση.

Μας προκαλεί όμως έκπληξη ότι σε ένα τέτοιο υψηλό επίπεδο διοργάνωσης, ένας διαιτητής δεν γνωρίζει τους κανονισμούς.

Δεν κρίνουμε το έργο των διαιτητών αλλά η βασική αρχή είναι πως ένας διαιτητής οφείλει να γνωρίζει τους νόμους. Ελπίζουμε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο ξανά".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ