ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Δεν κερδίζει η Μπαρτσελόνα όταν χάνει πέναλτι ο Μέσι

Barcelona's Lionel Messi from Argentina, right, misses a penalty against Chelsea's goalkeeper  during a semifinal second leg Champions League soccer match at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, April 24, 2012. Chelsea drew 2-2 with Barcelona to win the match 3-2 on aggregate. (AP Photo/Manu Fernandez)
Barcelona's Lionel Messi from Argentina, right, misses a penalty against Chelsea's goalkeeper during a semifinal second leg Champions League soccer match at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, April 24, 2012. Chelsea drew 2-2 with Barcelona to win the match 3-2 on aggregate. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Το 3ο χαμένο πέναλτι στη φετινή σεζόν ήταν για τον Μέσι αυτό κόντρα στην Τσέλσι. Διαβάστε για τη σύμπτωση των ισοπαλιών της Μπαρτσελόνα όταν αστοχεί από τα 11 μέτρα ο Αργεντίνος. Δείτε σε video τα 3 χαμένα πέναλτι.

Ο Λιονέλ Μέσι θεωρήθηκε από πολλούς ως μοιραίος στον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από τον τελικό του Champions League, μετά την ισοπαλία με 2-2 απέναντι στην Τσέλσι.

Ο Αργεντίνος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι σε εκτέλεση πέναλτι στο 49ο λεπτό, κι ενώ οι "μπλαουγκράνα" προηγούνταν με 2-1, χάνοντας την ευκαιρία να τους δώσει σκορ πρόκρισης.

Ωστόσο, αυτή είναι η τρίτη φορά που ο Μέσι αστοχεί φέτος από τα 11 μέτρα. Το εντυπωσιακό είναι πως και τις τρεις φορές, η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να νικήσει, έχοντας τρεις ισοπαλίες, μία σε κάθε διοργάνωση που συμμετείχε φέτος.

Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη 0-0 (22/10/2011, Primera Division, 9η αγωνιστική)

Η αρχή έγινε στον αγώνα πρωταθλήματος με τη Σεβίλλη στο "Καμπ Νόου". Η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε να βρει δίχτυα, αλλά στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού κέρδισε πέναλτι, όταν ο Ινιέστα ανατράπηκε μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μέσι, ο οποίος σημάδεψε την αριστερή γωνία του Χάβι Βάρας, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έπεσε εντυπωσιακά και απομάκρυνε την μπάλα.

Βαλένθια - Μπαρτσελόνα 1-1 (01/02/2012, Copa del Rey, Ημιτελικά)

Στον πρώτο ημιτελικό του Copa del Rey, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πάρει την ισοπαλία στο "Μεστάγια", αλλά θα μπορούσε να έχει φτάσει στη νίκη, αν δεν είχε αποκρούσει ο Ντιέγο Άλβες το πέναλτι του Μέσι στο 56ο λεπτό. Ωστόσο, οι Καταλανοί πήραν τελικά την πρόκριση στον τελικό, χάρη στο 2-0 του επαναληπτικού.

Μπαρτσελόνα - Τσέλσι 2-2 (24/04/2012, Champions League, Ημιτελικά)

Με το 2-1 υπέρ της και με την Τσέλσι να αγωνίζεται με 10 παίκτες, η Μπαρτσελόνα είχε την ευκαιρία στο 49ο λεπτό να πάρει σκορ πρόκρισης, αλλά ο Μέσι αστόχησε στο πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πετρ Τσεχ. Η... τραγωδία για τους Καταλανούς ολοκληρώθηκε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με το γκολ του Φερνάντο Τόρες.

Να σημειωθεί ότι στο video με τα άστοχα πέναλτι του Μέσι περιλαμβάνεται κι ένα από την περσινή σεζόν, από τον επαναληπτικό προημιτελικό του Copa del Rey με αντίπαλο την Μπέτις, όπου οι "μπλαουγκράνα" πάλι δεν είχαν νικήσει, καθώς είχαν ηττηθεί με 3-1.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ