ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Αλκάνταρα... Βραζιλία ή Ισπανία;

Barcelona's midfielder Thiago Alcantara gestures during their Audi Cup football match FC Barcelona vs SC International de Porto Alegre in Munich, southern Germany, on July 26, 2011. Barcelona won 4-2 on a penalty shoot-out, after a 2-2 draw.    AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE (Photo credit should read CHRISTOF STACHE/AFP/Getty Images)
Barcelona's midfielder Thiago Alcantara gestures during their Audi Cup football match FC Barcelona vs SC International de Porto Alegre in Munich, southern Germany, on July 26, 2011. Barcelona won 4-2 on a penalty shoot-out, after a 2-2 draw. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE (Photo credit should read CHRISTOF STACHE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Ο Τιάγκο Αλκάνταρα, το νέο μεγάλο ταλέντο της Μπαρτσελόνα, είναι Βραζιλιάνος που έχει παίξει σε όλες τις μικρές εθνικές της Ισπανίας. Ποια εθνική ανδρών όμως θα διαλέξει;

Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα αυτήν την περίοδο, της προετοιμασίας δηλαδή, είναι ο Τιάγκο Αλκάνταρα.

Ο 20άχρονος μέσος έχει πετύχει τα 4 από τα 5 γκολ της Μπαρτσελόνα στα 4 φιλικά που έχει δώσει μέχρι στιγμής, κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Ο Τιάγκο Αλκάνταρα είναι Βραζιλιάνος και είναι γιος του Μαζίνιο, ποδοσφαιριστή που έχει πάρει το Μουντιάλ του 1994 με την εθνική Βραζιλίας και ήταν προπονητής του Άρη το 2009.

Γεννήθηκε στην Ιταλία τον Απρίλιο του 1991, καθώς ο πατέρας του έπαιζε στην Λέτσε εκείνη την χρονιά. Εν συνεχεία ήταν μεταξύ Ισπανίας και Βραζιλίας, Φλαμένγκο και Μπαρτσελόνα.

Ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα έκανε στα 18 του, τον Μάιο του 2009, μπαίνοντας αλλαγή στην θέση του Έιντουρ Γκούντιονσεν, ενώ πέρσι έπαιξε σε 17 ματς και σκόραρε 3 φορές.

Θέλει Ισπανία ο πατέρας του

Έχει παίξει σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας, αλλά μέχρι να παίξει στην ανδρών, όλα είναι ανοιχτά. Οι πληροφορίες λένε πως σύντομα θα κληθεί και από εκεί και πέρα η απόφαση θα είναι δική του.

Ο Μαζίνιο πάντως προτιμά να παίξει ο γιος του στην Ισπανία, εξηγώντας... "Στην Ισπανία ο Τιάγκο εξελίσσεται πολύ καλά. Να πάει στην Βραζιλία θα είναι μειονέκτημα για αυτόν, καθώς η εθνική ομάδα της Βραζιλίας αλλάζει συνέχεια προπονητές και δεν υπάρχει σταθερότητα".

"Θα τον καλούσαν στην εθνική μία, δύο φορές, ποιος ξέρει... και μετά δεν θα έπαιζε σε καμία εθνική ομάδα".

Ο μικρός αδελφός του Τιάγκο, ο 18άχρονος, Ραφίνια, έχει παίξει και αυτός σε μικρές εθνικές της Ισπανίας, αλλά ο πατέρας του τόνισε πως θέλει σαν τρελός να παίξει στην εθνική Βραζιλίας.

Alcântara και... Alcántara

Ο Αλκάνταρα είναι εντυπωσιακό πως έχει το ίδιο όνομα με τον Παουλίνο Αλκάνταρα, ιστορικό Ισπανό ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα που πέτυχε 357 γκολ σε 357 ματς (!) από το 1912 μέχρι το 1927.

Η διαφορά τους μόνο είναι πως γράφονται ο ένας... Alcântara και ο άλλος... Alcántara, δηλαδή έχουν διαφορετικό τόνο, αλλά τονίζονται αμφότεροι στην προπαραλήγουσα (το Αλκαντάρα φυσικά είναι λάθος).

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ