ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Το θαύμα του Κορακάκη!

Το θαύμα του Κορακάκη!
Κορακάκης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Κορακάκης ανέλαβε τον Ατρόμητο μετά τις ήττες από ΠΑΣ και Παναιτωλικό ως προσωρινή λύση και όχι μόνο κέρδισε θέση μόνιμου, αλλά έχει φέρει τους Περιστεριώτες στα υψηλά πατώματα του πίνακα. Το Sport24.gr αναλύει.

Το "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού" στην περίπτωση του Γιώργου Κορακάκη αποδείχθηκε αναγκαιότητα. Κέρδισε θέση μόνιμου στον πάγκο του Ατρομήτου με το σπαθί του, ασχέτως αν ανέλαβε ως μεταβατική λύση μέχρι να υπάρξει διάδοχη κατάσταση μετά το διαζύγιο με τον Τραϊανό Δέλλα.

Βλέπετε, η βαριά και ασήκωτη ήττα στην πρεμιέρα με 3-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα και το 0-2 στο Περιστέρι από τον Παναιτωλικό, έφεραν νομοτελειακά το τέλος του "Κολοσσού" και ο Κορακάκης ως στρατιώτης της ομάδας έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά όσο θα διαρκούσε το ψαχτήρι για τον (ξένο) προπονητή που θα ερχόταν για να αναλάβει. Αμ δε...

Ο Έλληνας τεχνικός έδειξε με το "καλημέρα" πως δεν επρόκειτο να αφήσει την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δούλευε για... πάρτη του. Όχι, για τον Ατρόμητο δούλευε και ο Γιώργος Σπανός κατάλαβε ότι δεν χρειαζόταν να χαλάσει αυτό που πήγαινε να φτιαχτεί. Λίγους μήνες μετά, μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του να στηρίξει την επιλογή Κορακάκη, ασχέτως αν πολλοί θα ήθελαν μια πιο φανταχτερή λύση. Σήμερα, όλοι πίνουν νερό στ' όνομά του και δικαίως...

ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ "ΔΙΚΕΦΑΛΟΥΣ" ΚΑΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

Ο Ατρόμητος πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και φιγουράρει στα υψηλά κλιμάκια του βαθμολογικού πίνακα με 17 βαθμούς έπειτα από 10 αγωνιστικές. Οι Περιστεριώτες κάλυψαν το χαμένο έδαφος, έχουν αφήσει ήδη πίσω τους ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Πανιώνιος, έχουν πιάσει τον ΠΑΣ Γιάννινα (έχει ματς λιγότερο βέβαια) και είναι ένα πόντο πίσω από τον Παναθηναϊκό. Αν μη τι άλλο, η πορεία της ομάδας είναι εντυπωσιακή και μάλιστα αν αναλογιστεί ότι έχει βγάλει έδρες δύσκολες, το κατόρθωμα είναι ακόμα πιο σπουδαίο.

Η ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ

Η αρχή έγινε με το 1-0 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, όπου ήρθε η πρώτη βαθμολογική "ανάσα" για την ομάδα και έγινε το πρώτο βήμα για όσα ακολούθησαν στην συνέχεια. Μετέπειτα, το συγκρότημα των δυτικών προαστίων απέσπασε λευκή ισοπαλία από την Ξάνθη, νίκησε 1-0 την Βέροια, πέρασε 2-1 από το Καυτανζόγλειο απέναντι στον Ηρακλή και η πρώτη ήττα επί Κορακάκη ήρθε από τον Ολυμπιακό με 1-0, σε ένα ματς όπου η απόδοση του Ατρομήτου ήταν καλύτερη απ' αυτή των Πειραιωτών και εδικαιούτο να πάρει αποτέλεσμα.

Οι Περιστεριώτες δεν έμειναν εκεί, πήγαν στο ΟΑΚΑ και πήραν 2-2 από την ΑΕΚ, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0, ενώ έκαναν τη μεγαλύτερη ανατροπή της ιστορίας τους απέναντι στον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα, ανατρέποντας το 3-1 σε ένα 20λεπτο, επικρατώντας 4-3. Μοναδικό, ανεπανάληπτο, ασύλληπτο. Χθες (4/12), πέρασαν και από την AEL FC Arena, νικώντας την ΑΕΛ του Σάκη Τσιώλη με 2-1.

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕ ΝΙΚΕΣ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ

Πλέον, ο πήχης έχει μπει ψηλά και η ομάδα παίζει με άλλη αυτοπεποίθηση. Ο Κορακάκης έχει βάλει τους κανόνες του, έχει περάσει την φιλοσοφία του και είναι το απόλυτο "αφεντικό" εντός των αποδυτηρίων. Ο Ατρόμητος λειτουργεί όπως πρέπει και αυτό αποτυπώνεται στο γήπεδο. Επόμενος αντίπαλος ο Παναθηναϊκός του Μαρίνου Ουζουνίδη την προσεχή Κυριακή (11/12) στο Περιστέρι και η χρονιά κλείνει με τον Πλατανιά του Γιώργου Παράσχου στα Χανιά (17/12). Γιατί όχι το "2 στα 2"; Οι απαντήσεις στο χορτάρι...

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ