ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Πίτου Γκαρσία και Ιτάνζ για τον Παναθηναϊκό

Πίτου Γκαρσία και Ιτάνζ για τον Παναθηναϊκό
Ιτάνζ INTIME SPORTS

Οι Πίτου Γκαρσία και Ιτάνζ μίλησαν για την αναμέτρηση του Ατρόμητου με τον Παναθηναϊκό (24/9, 20:30).

Ο Ατρομητός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στη Λιβαδειά και οι Πίτου Γκαρσία και Ιτάνζ μίλησαν για αυτό το παιχνίδι στην κάμερα της NOVA.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πίτου Γκαρσία:

Πως βλέπεις τις πρώτες αγωνιστικές την ομάδα σου η οποία έχει ξεκινήσει καλά, ωστόσο δείχνει να έχει ένα πρόβλημα στο σκοράρισμα;

"Είναι καλό ότι έχουμε μαζέψει επτά βαθμούς μέχρι τώρα, απλώς εμείς νομίζω ότι είχαμε εφησυχαστεί πέρσι που είχαμε τον Μήτρογλου και καθάριζε μερικά παιχνίδια. Με το ρυθμό σίγουρα θα μπορέσουμε να καταφέρουμε κάποια πράγματα. Έχουν περάσει μόλις τρεις αγώνες, δεν έχει γίνει κάτι φοβερό για να χάσουμε βαθμούς και πιστεύω πως θα καταφέρουμε και να σκοράρουμε και να κάνουμε ότι πρέπει για να πάρουμε τους βαθμούς."

Πως περιμένεις τον Παναθηναϊκό που δεν έχει ξεκινήσει τόσο καλά και έχει μόλις δύο βαθμούς;

"Το ότι ο Παναθηναϊκός έχει μόνο δύο βαθμούς εμάς δε μας επηρεάζει καθόλου. Ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός κι ο Ολυμπιακός είναι πάρα πολύ μεγάλες ομάδες και έχουν κάποιους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, σκοράροντας κάποιο γκολ και να πάρουν το αποτέλεσμα. Ελπίζω η τύχη να είναι με το μέρος μας έτσι ώστε τη Δευτέρα να πάρουμε εμείς το αποτέλεσμα που θέλουμε. Πιστεύω πάντως πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει σχέση με τους πόντους που έχει."

Το γεγονός ότι το ματς θα γίνει στη Λιβαδειά είναι καλό ή κακό για τον Ατρόμητο;

"Υπάρχουν και υπέρ και κατά το ότι παίζουμε σε ουδέτερο γήπεδο. Για μας δεν υπάρχει καμιά μεγάλη διαφορά, καθώς παίζουμε εκτός έδρας. Οπότε είτε παίζαμε στο ΟΑΚΑ είτε στη Λιβαδειά είναι το ίδιο, απλά λόγω της χωρητικότητας του ΟΑΚΑ ίσως υπήρχε περισσότερος κόσμος. Στο γήπεδο της Λιβαδειάς θα είναι λιγότερος κόσμος και αυτό έχει και θετικά και αρνητικά."

Τί πρέπει να κάνει ο Ατρόμητος για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα;

"Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βελτιώσουμε κάποια λάθη που έχουμε κάνει, να δουλέψουμε λίγο στην τελική προσπάθεια ώστε να σκοράρουμε κάποιο γκολ. Να κρατήσουμε τα πράγματα τα οποία είναι ήδη σωστά όπως είναι η άμυνα μας. Να βοηθούμε εμείς οι μέσοι και οι αμυντικοί τους επιθετικούς ώστε να πετύχουν κάποιο γκολ και όλα θα πάνε καλά"

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ιτάνζ:

Ο Ατρόμητος έχει ξεκινήσει με επτά βαθμούς και χωρίς να έχει δεχτεί γκολ ενώ ακολουθεί ένα δύσκολο ματς με τον Παναθηναϊκό. Πως περιμένεις το παιχνίδι αυτό;

"Έχουμε ξεκινήσει αρκετά καλά τη χρονιά στο πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι ακόμα χτίζουμε την ομάδα, χτίζουμε τον ρυθμό μας, αλλά για την ώρα τα πηγαίνουμε καλά. Τώρα ακολουθεί ένα μεγάλο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και ανυπομονούμε γι' αυτό. Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε αυτή την πρόκληση."

Πολλοί λένε ότι έχετε την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, μέλος της οποίας είσαι κι εσύ. Εσύ τί λες γι' αυτό, έχει αναπτυχθεί σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ σας;

"Από τη δική μου οπτική γωνία, η άμυνα ξεκινά από τους επιθετικούς. Νομίζω ότι για την ώρα όλοι κάνουν τη δουλειά τους, συνεπώς είναι προφανές πως γίνεται πιο εύκολο για μας πίσω να κρατήσουμε ανέπαφη την εστία μας και να είμαστε συνεπείς. Μακροπρόθεσμα είναι καλό ότι όλοι λειτουργούν καλά αμυντικά. Στο ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά κι εμείς μπορούμε να σκοράρουμε ακόμα από στημένες φάσεις ή στις αντεπιθέσεις. όλοι μπορούν να σκοράρουν. Έχουμε διαφορετική ομάδα από πέρσι, γιατί πέρσι είχαμε τον καλύτερο επιθετικό του πρωταθλήματος. Αυτή τη χρονιά παίζουμε με διαφορετικό σύστημα, αλλά είμαστε αρκετά συνεπείς."

Βλέπεις διαφορές στην επιθετική λειτουργία της ομάδες σε σχέση με πέρσι, καθώς ενώ κάνει ευκαιρίες εντούτοις είναι πιο αναποτελεσματική;

"Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όσο ο καθένας κάνει σωστά τη δουλειά του και όσο δεν δεχόμαστε γκολ μπορούμε ακόμα να κερδίζουμε. Σύμφωνα με την εμπειρία μου όσο κρατάς ανέπαφη την εστία σου μπορείς να κερδίζεις. Δεν είναι ατομική δουλειά το σκοράρισμα, είναι ομαδική δουλειά και πρέπει να προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να είμαστε όλοι μαζί."

Το μηδέν στην άμυνα μπορεί να είναι και το κλειδί στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό;

"Όχι μόνο με τον Παναθηναϊκό, αλλά με κάθε ομάδα. Ακόμα και με μικρότερες ομάδες όπως ο Πλατανιάς και η Κέρκυρα μπορεί να χάσεις και δεν πρέπει να υποτιμάς κανέναν αντίπαλο. Πρέπει να παραμείνουμε πολύ σοβαροί ανεξαρτήτως με ποιον παίζουμε, ακόμα αυτός λέγεται Νιούκαστλ, πρέπει να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Δε μας νοιάζει ποιος είναι ο επόμενος αντίπαλος, εμείς πρέπει να ανησυχούμε και να είμαστε προσεχτικοί για τη δική μας κατάσταση."

Πως βλέπεις τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει κάποια προβλήματα και βρίσκεται πέντε βαθμούς κάτω από τον Ατρόμητο;

"Νέο παιχνίδι, νέα αρχή. Μόνο αυτό θέλω να πω. Δεν μας απασχολούν τα προβλήματα των άλλων ομάδων, εμείς συγκεντρωνόμαστε μόνο στα παιχνίδια και να κερδίζουμε το μάξιμουμ από αυτά. Πρώτος μας στόχος πάντα είναι το τί συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο και όλα τα υπόλοιπα μπαίνουν στην άκρη και μάλλον το ίδιο ισχύει και γι' αυτούς."

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ