ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Η επιβράβευση της ποδοσφαιρικής λογικής

Η επιβράβευση της ποδοσφαιρικής λογικής
Δώνης Σπανός INTIME SPORTS

Ο Ατρόμητος είναι η ομάδα "κανόνας" που δεν έγινε εξαίρεση και με την ποδοσφαιρική λογική διεκδικεί για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν τίτλο (videos)

Πολλές είναι οι φορές (οι περισσότερες ίσως) που ασκούμε σκληρή κριτική γύρω από τις μεταγραφικές αποτυχίες των ομάδων της Superleague, σε σχέση με τα χρήματα που δαπανήθηκαν ανάλογα το μπάτζετ, οι οποίες όσο περνούν τα χρόνια αυξάνονται.

Όλα αυτά για εμάς. Τους "απ' έξω". Όταν μιλήσεις όμως με τους επαγγελματίες του χώρου θα καταλάβεις ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Το "Ευαγγέλιο" των μεταγραφών

Μιλώντας με προπονητές και διαμεσολαβητές μεταγραφών (μάνατζερ) θα σου πουν δυο χρυσούς κανόνες που φυσικά δεν ισχύουν στην Ελλάδα. Πρώτον. Όσο καλός κι αν είναι ένας παίκτης, αν οι συνθήκες εργασίας είναι κακές, τότε δύσκολα θα υπάρξει εξέλιξη.

Δεύτερον. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να: "Απορροφούνται" σε ένα έτοιμο σύστημα που λειτουργεί, να εκπαιδεύονται καθημερινά και να εξελίσσονται μέσα από την προπόνηση, έτσι ώστε να δείξουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις όποιες αρετές έχουν.

Όλα αυτά έχουν καμιά σχέση με τον Ατρόμητο; Ναι...

Η επιβράβευση της ποδοσφαιρικής λογικής

Ο Ατρόμητος έχει την τύχη (δεν γλύφουμε κανένα) να βρίσκεται στην ιδιοκτησία ο Γιώργος Σπανός. Ένας άνθρωπος που αγαπάει το ποδόσφαιρο, αλλά δεν παρασύρεται σε ακρότητες που έχουν οδηγήσει (ή οδηγούν) προς εξαφάνιση μεγάλες ομάδες.

Ο κ. Σπανός λοιπόν λειτουργεί την ομάδα του όπως λειτουργεί και την κάθε επιχείρηση του. Με πλάνο, με σταθερούς συνεργάτες που δοκιμάζονται μέσα από τη "δουλειά" και φυσικά με την καψούρα που έχει για το ποδόσφαιρο.

Έτσι από την εποχή της Χαλκηδόνας υπάρχει μία ομάδα με προπονητές που παραμένουν για τουλάχιστον 2-3 χρόνια στο τιμόνι, γίνονται μεταγραφές που ταιριάζουν στη φιλοσοφία του συνόλου και όχι για εντυπωσιασμού και φυσικά από πίσω βγαίνουν παιδιά από τις ακαδημίες.

Το πιο πλήρες ρόστερ

Όλα αυτά έφτασαν στο αποκορύφωμα τους την περσινή σεζόν. Ο Ατρόμητος μπορεί να τα.. χρειάστηκε στο πρωτάθλημα, όμως φέτος έμαθε, εξελίχθηκε, επαναλαμβάνει την ίδια πορεία στο Κύπελλο και βελτίωσε την συμπεριφορά στο πρωτάθλημα.

Όλα αυτά εξαιτίας του πλήρες ρόστερ που διαθέτει, αφού στην κυριολεξία υπάρχουν δυο παίκτες σε κάθε θέση!

Τερματοφύλακες: Ιτανς, Ράντμαν

Και οι δυο ξεχώρισαν στις προηγούμενες ομάδες τους σαν τη μύγα μες το γάλα. Με ίδια πάνω κάτω χαρακτηριστικά και πρωταγωνιστές.

Αμυντικοί: Σκόνδρας, Οικονόμου, Τόμας, Νάστος, Φυτανίδης, Ζουέλα, Γιαννούλης, Αργυρός

Παίκτες για όλα τα γούστα. Νάστος, Σκόνδρας στα δεξιά. Γιαννούλης, Οικονόμου στα αριστερά. Φυτανίδης, Τόμας, Ζουέλα στο κέντρο και ο Αργυρός να περιμένει τις ευκαιρίες του. Παίκτες με τεχνική, παίκτες καλοί στο ψηλό παιχνίδι, παίκτες "νίντζα", παίκτες με γλυκό πόδι.

Μέσοι: Τάτος, Επστάιν, Μπρίτο, Μπέλιτς, Μπάλλας, Σφακιανάκης, Δημούτσος, Αθανασίου, Πίτου Γκαρσία, Μακρής.

Εδώ κι αν υπάρχουν επιλογές. Εμπειρία και νιάτα μαζί δένουν αρμονικά. Μπέλιτς, Επστάιν, Μπρίτο στα άκρα (με βοήθειες τους Καραγκούνη, Καραμάνο αν χρειαστεί) και στο κέντρο οι τεχνίτες Τάτος, Γκαρσία, Σφακιανάκης και οι "σκληροί" Μπάλλας, Δημούτσος, Μακρής.

Επιθετικοί: Μήτρογλου, Καραγκούνης, Αναστασάκος, Καραμάνος

Δυο "σφαίρες" στα άκρα (Καραγκούνης, Καραμάνος -Επστάιν, Μπέλιτς-) και μέσα στην περιοχή δυο κίλερ (Μήτρογλου, Αναστασάκος).

Οι ανατροπές του Ατρόμητου

Κλείνοντας να πούμε και άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο. Ο Ατρόμητος έχει το μέταλλο να γυρνά παιχνίδια που του "στράβωσαν".

Κέρκυρα - Ατρόμητος: 2-2

Ο Ατρόμητος αν και προηγήθηκε με τον Καραγκούνη (26') βρέθηκε πίσω στο σκορ (Γραμμόσης 38', Αγρίτης 50'), όμως στο τέλος τσίμπησε τι βαθμό με τον Ανδρέα Τάτο (80')

Ατρόμητος - Πανιώνιος: 2-1

Η ομάδα του Περιστερίου βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Σκέμπρι στο 57'. Με δυο γκολ του Έλληνα "Σόλσκιερ" ωστόσο Ηλία Αναστασάκου (61', 64') οι γηπεδούχοι πήραν τελικά τη νίκη.

Αναγέννηση Επανωμής - Ατρόμητος Αθηνών: 2-3

Και εδώ ο Ατρόμητος βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς, όμως γύρισε το ματς μα δυο γκολ του Καραγκούνη.

Ατρόμητος - Άρης: 2-1

Ο Κώστας Μήτρογλου πήρε το όπλο του γι ακόμα μία φορά εναντίον του Άρη, που παρότι προηγήθηκε με 1-0 χάρη στο γκολ του Καστίγιο στο 46', τελικά δεν απέφυγε την ήττα. Ο Φυτανίδης έκανε το 1-1 στο 78' και ο Μήτρογλου το 2-1 στο 88ο λεπτο.

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος

Φτάσαμε και στο ματς της Τετάρτης με τον Ατρόμητο να παίρνει την πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Μπρίτο.

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ