ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Μαλιαρίτσης: "Κρύα καρδιά ο Μπάρκας"

Μαλιαρίτσης: "Κρύα καρδιά ο Μπάρκας"
Μπάρκας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναγιώτης Μαλιαρίτσης, συνεργάτης του Γιώργου Δώνη ως προπονητής τερματοφυλάκων στον Ατρόμητο, αναλύει στο Sport24.gr τον Βασίλη Μπάρκα που παίρνει μεταγραφή στην ΑΕΚ.

Ο Βασίλης Μπάρκας είναι έτοιμος για το μεγάλο άλμα στην καριέρα του. Ο Ατρόμητος έχει τα δώσει τα χέρια με την ΑΕΚ για τη μεταγραφή του 22χρονου γκολκίπερ. Ο Παναγιώτης Μαλιαρίτσης ήταν ο προπονητής τερματοφυλάκων στην ομάδα του Περιστερίου κατά τη θητεία του Γιώργου Δώνη σε αυτή.

Ο 46χρονος, ο οποίος έζησε τον Μπάρκα όταν αυτός... πιτσιρίκι ακόμα παρακαλούσε για να κάνει προπόνηση με την πρώτη ομάδα του Ατρόμητου, μιλάει στο Sport24.gr για τον Έλληνα τερματοφύλακα. Αναλύει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, τού δίνει... χίλια μπράβο για αυτό που πέτυχε και εκφράζει την πίστη του ότι θα φτάσει ψηλά.

Μαλιαρίτσης: "Κρύα καρδιά ο Μπάρκας"

Ο Μαλιαρίτσης (δεξιά στη φωτ.) με Δώνη (αριστερά) και Αγγελίνα στον Ατρόμητο το 2011

Συμβουλεύει την ΑΕΚ να του δώσει άμεσα θέση βασικού και φέρνει ως παράδειγμα αυτό του τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νταβίντ Ντε Χέα, ο οποίος ενώ τον πρώτο χρόνο δεχόταν τα... πυρά του κόσμου, "τώρα τον έχουν Θεό...". Διαβάστε όσα λέει ο Παναγιώτης Μαλιαρίτσης:

"Είναι δουλευταράς, έπρεπε να παίζει νωρίτερα ως βασικός"

"Όσα έχει πετύχει ο Βασίλης τα έχει πετύχει με τη δουλειά του. Είναι δουλευταράς, τον πήρα όταν ήταν πολύ μικρός και όταν ακόμα στον Ατρόμητο δεν τον υπολόγιζε κανένας. Δουλεύαμε μαζί δύο φορές τη βδομάδα μαζί με την Κ17 και την Κ20. Τον δεύτερο χρόνο αποφασίσαμε με τον κ. Δώνη να τον προωθήσουμε περισσότερες φορές στην πρώτη ομάδα. Δεν πήρε ευκαιρίες μαζί μας διότι ήταν ακόμα μικρός, αλλά έκανε καλά παιχνίδια με την Κ20. Φεύγοντας από τον Ατρόμητο, κάναμε την εισήγησή μας να ξεκινήσει βασικός ο Μπάρκας τη σεζόν που θα ακολουθούσε.

Μαλιαρίτσης: "Κρύα καρδιά ο Μπάρκας"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Επειδή τον είχα μικρό, είχα αντιληφθεί ότι έχει ταλέντο. Ήταν αναμενόμενη η πορεία του, αργά ή γρήγορα. Ακόμα και στη Σαουδική Αραβία όταν ήμασταν, τον βλέπαμε τον Ατρόμητο και πίστευα ότι έπρεπε να παίξει ακόμα νωρίτερα ως βασικός. Το παιδί με τη δουλειά του έφτασε εκεί που έφτασε και μπράβο του".

"Κλειδώνει την άσχημη στιγμή και προχωράει"

"Έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Έχει κρύo αίμα. Πολλοί τερματοφύλακες πάσχουν σε αυτό. Δέχονται ένα γκολ για το οποίο φταίνε και είναι στη συνέχεια... χάλια στην υπόλοιπη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Βασίλης αυτό το ξεπερνάει. Κλειδώνει την άσχημη και την καλή στιγμή και προχωράει. Αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τον τερματοφύλακα. Πιστεύω ότι δουλεύει πολύ καλά στον Ατρόμητο. Μπορεί να ξεκίνησε μαζί μου, αλλά είναι τώρα κάποιος στον Ατρόμητο τα τελευταία 2-3 χρόνια που τον δουλεύει.

Μαλιαρίτσης: "Κρύα καρδιά ο Μπάρκας"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έχει πολύ καλή σωματοδομή, μεγάλα άκρα. Πρέπει να δουλέψει στην ταχυδύναμη, επειδή είναι ψηλός. Παιχνίδι με παιχνίδι, χρονιά με χρονιά, ένας τερματοφύλακας γίνεται καλύτερος. Δεν μπορείς να συγκρίνεις έναν τερματοφύλακα που κάνει 1-2 ματς το χρόνο και έναν άλλο που παίζει 30. Έχει ένα πακέτο ο Μπάρκας και θα φτάσει ψηλά. Χαίρομαι πολύ γιατί έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι στην εξέλιξή του".

"Κύριε να κάνουμε μία ακόμα προπόνηση, να κάνουμε μία έξτρα;"

"Με παρακαλούσε, όταν ήταν στα τμήματα υποδομής και εγώ στην πρώτη ομάδα, να έρθει να κάνουμε προπόνηση στην πρώτη ομάδα. "Κύριε να κάνουμε μία ακόμα, να κάνουμε μία έξτρα;" μου έλεγε. Είναι δουλευταράς και αξίζει χίλια μπράβο.

Τους Έλληνες τερματοφύλακες τους έχουν αδικήσει. Αν στην ΑΕΚ του δείξουν εμπιστοσύνη και τον ρίξουν κατευθείαν στα βαθιά, παιχνίδι με παιχνίδι θα γίνει ακόμα καλύτερος. Δεν πειράζει που είναι ακόμα μικρός. Θα τα κάνει τα λάθη του, όλοι οι τερματοφύλακες κάνουν λάθη. Θα... ψηθεί. Τον Ντε Χέα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον έβριζαν όλοι τον πρώτο χρόνο και τώρα τον έχουν... Θεό. Μπορεί και πρέπει να παίξει βασικός στην ΑΕΚ.

Μαλιαρίτσης: "Κρύα καρδιά ο Μπάρκας"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο ποδόσφαιρο όπως και στην καθημερινότητα, δεν μπορείς να είσαι βέβαιος για τίποτα. Θα χρειαστεί στήριξη σε αυτή τη μεγάλη ομάδα που πάει για να αντέξει το βάρος. Θα δουλέψει στην ΑΕΚ, ξέρω ότι κάνουν εξαιρετική δουλειά, όπως γινόταν και στον Ατρόμητο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: Action Images

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ