ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Βεργέτης: "Ιδανικό περιβάλλον για το μοντάρισμα της ομάδας"

Βεργέτης: "Ιδανικό περιβάλλον για το μοντάρισμα της ομάδας"

Ο προπονητής του Αστέρα, Στάικος Βεργέτης, μίλησε από την Ολλανδία στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Το 10 το κακό» με τον Παντελή Διαμαντόπουλο.

Για την πορεία της προετοιμασίας του Αστέρα και για το ελληνικό πρωτάθλημα μίλησε ο Στάικος Βεργέτης. Ο τεχνικός των κιτρινομπλέ φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Το 10 το κακό» με τον Παντελή Διαμαντόπουλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του λίγο πριν την έναρξη της πρωινής προπόνησης του Αστέρα:

Για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα: «Όταν έγινε το δημοψήφισμα ήμουν στη Ρόδο σε σχολή προπονητών, οπότε δεν είχα χρόνο να δω τηλεόραση. Και τώρα είμαι εκτός… έδρας, μακριά από την Ελλάδα. Αυτό που με θλίβει και με στεναχωρεί, ξέχωρα από την πολιτική σκηνή στην Ελλάδα, είναι να βλέπω ανθρώπους να ψάχνουν μέσα στους κάδους για φαγητό και παιδάκια να πεινούν. Πριν από μερικές ημέρες σε μία προπόνηση μίας παιδικής ομάδας, όταν ένας προπονητής ρώτησε ένα παιδί γιατί δεν τρέχει, αυτό του απάντησε ότι έχει μέρες να φάει. Αυτό είναι το θλιβερό και είναι κρίμα».

Για την προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης: «Είναι πάρα πολύ σημαντικά τα φιλικά για εμάς τους προπονητές. Στην Ολλανδία το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό, τα γήπεδα είναι τέλεια, το περιβάλλον εξαιρετικό, το ξενοδοχείο απομονωμένο και είναι ότι χρειαζόμαστε για να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Όλα είναι ιδανικά για να ξεκινήσει το… μοντάρισμα της ομάδας. Τώρα, δίνουμε έμφαση στη φυσική κατάσταση και στο αγωνιστικό μοντέλο με το οποίο θα παρουσιαστούμε φέτος. Ψάχνουμε τη… χημεία μεταξύ των παικτών με σκοπό να βρούμε το παζλ για είναι και φέτος η ομάδα ανταγωνιστική. Έπειτα από τρία καλοκαίρια έχουμε περισσότερο χρόνο να δουλέψουμε, καθώς τέτοια ημέρα πέρσι παίζαμε το πρώτο μας επίσημο παιχνίδι μας με τη Ροβανιέμι. Είναι πολύ καλύτερα και από θέμα οργάνωσης και από θέμα δουλειάς που κάνουμε. Έχουμε ήδη δώσει ένα φιλικό, θα δώσουμε και άλλα και αυτή τη στιγμή αναζητούμε τη… χημεία και το σχηματισμό, βάσει των παικτών και των θέσεων, μέσα από τακτικές ασκήσεις και προπονήσεις. Τόσο σε επίπεδο βασικών, όσο και εναλλακτικών λύσεων. Πραγματικά απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε, είμαστε χαρούμενοι για αυτό, αλλά και συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Περιμένουμε να είναι πιο ανταγωνιστικό από τις περασμένες σεζόν. Βλέποντας το ποδοσφαιρικό στερέωμα, όλοι πρέπει να συνεισφέρουν ώστε να έχουμε πιο ανταγωνιστικές ομάδες για να ανέβει επίπεδο το πρωτάθλημα, διότι έχουμε μείνει πίσω στην Ευρώπη και αν συνεχίσουμε έτσι ο πρωταθλητής δεν θα πηγαίνει κατευθείαν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και οι υπόλοιπες ομάδες θα ταλαιπωρούνται. Πρέπει να ανακάμψουμε και σε αυτό πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι εμείς που εμπλεκόμαστε με το ποδόσφαιρο, ώστε να έχουν το πρωτάθλημα θέαμα και τα παιχνίδια ροή. Εύχομαι ολόψυχα να περάσει ο Π.Α.Ο.Κ. τη Λοκομοτίβα και οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες να πάνε καλά στην Ευρώπη».

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ