ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

"Ποιος είναι ο Αστέρας Τρίπολης";

"Ποιος είναι ο Αστέρας Τρίπολης";

"Ομάδα των τρένων" χαρακτηρίζεται από την επίσημη ιστοσελίδα της UEFA ο Αστέρας Τρίπολης στο στο πλούσιο αφιέρωμα για την ομάδα της Αρκαδίας.

Η πρόκριση του Αστέρα Τρίπολης στους ομίλους του Europa League δεν πέρασε απαρατήρητη. Η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA παρουσιάζει το προφίλ του ελληνικού συλλόγου κάνοντας αναφορά στην ιστορία της ομάδας, τον προπονητή, τις αλλεπάλληλες ανόδους αλλά και τους πολλούς Αργεντινούς στο ρόστερ.

"Μέσα σε δέκα χρόνια ο Αστέρας Τρίπολης βρέθηκε από την τέταρτη κατηγορία της Ελλάδας στους ομίλους του Europa League. Η UEFA συναντά την ομάδα των τρένων.

Πήρε στον Αστέρα Τρίπολης τρεις σεζόν για να κερδίσει το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι, αλλά με τρεις εντός έδρας νίκες, όλες με δύο γκολ υπέρ του, αυτό το καλοκαίρι έγινε η ένατη ελληνική ομάδα που πέρασε στους ομίλους του Europa League" τονίζεται χαρακτηριστικά ενώ γίνεται αναδρομή στο παρελθόν της ομάδας.

" Υπήρχε μια εποχή που ο Αστέρας ήταν γνωστός σαν η “ομάδα των τρένων”, καθώς η έδρα του, μετά την ίδρυσή του το 1930, δεν απείχε πολύ από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Τρίπολης.

Η αρχική του μορφή άλλαξε, καθώς στη συνέχεια επανιδρύθηκε και συγχωνεύτηκε με άλλους συλλόγους, πριν επιστρέψει ξανά στα τοπικά της Αρκαδίας το 1978. Προβιβάστηκε στην τέταρτη εθνική κατηγορία το 2003 και έμεινε για δύο χρόνια στην τρίτη κατηγορία πριν ξεκινήσει το μπαράζ ανόδων ως την κορυφαία κατηγορία.

Ο Αστέρας έχασε στον τελικό Κυπέλλου το 2013 από τον Ολυμπιακό και τις τρεις τελευταίες σεζόν έχει τερματίσει έκτος, τρίτος και πέμπτος στο πρωτάθλημα".

Ειδική μνεία γίνεται για τον τεχνικό της ομάδας, Στάικο Βεργέτη. " Είναι ο δεύτερος νεαρότερος προπονητής στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά τον Τζενάρο Γκατούζο του ΟΦΗ. Ο 38χρονος Στάικος Βεργέτης δεν έπαιξε ποτέ επαγγελματικά λόγω σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο.

Αποφάσισε να ακολουθήσει προπονητική καριέρα, αποφοιτώντας από το πανεπιστήμιο φυσικής αγωγής το 2000. Έχοντας δουλέψει στις ακαδημίες άλλων ομάδων της Αρκαδίας, όπως του Παγγορτυνιακού, ο Βεργέτης ανέλαβε τον ίδιο ρόλο και στον Αστέρα το 2006.

Προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα μετά από έξι μήνες. Δούλεψε σαν γυμναστής, βοηθός προπονητή, μεταφραστής και αναλυτής παιχνιδιού για την ομάδα μαζί με έντεκα διαφορετικούς προπονητές, πριν αναλάβει ο ίδιος ρόλο πρώτου τεχνικού τον Οκτώβριο του 2013.

Ποια είναι η επιθυμία του; “Θα ήθελα να δω όλους αυτούς τους έντεκα προπονητές στην εξέδρα μια μέρα, να με παρακολουθούν. Όλα αυτά τα χρόνια, έμαθα τόσα πολλά από αυτούς και τους μιμήθηκα σε κάποια πράγματα, αλλά σε κάποια άλλα όχι”.

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει ουκ ολίγους Αργεντινούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του. "Με επτά Αργεντινούς στο ρόστερ, το παιχνίδι του Αστέρα έχει έντονο λατινοαμερικάνικο στυλ και μπορεί να ακούσει κανείς να τραγουδάνε “cumbia” στα αποδυτήρια μετά από μια νίκη της ομάδας ή μετά από μια προπόνηση. Υπήρχαν οκτώ Αργεντινοί, αλλά ο σταρ Πάμπλο ντε Μπλάσις έφυγε για τη Μάιντς πριν μερικές εβδομάδες.

Αλλά υπάρχει η ελπίδα πως το κενό του θα καλυφθεί από τους υπόλοιπους παίκτες στο ρόστερ. Στην άμυνα δεσπόζει ο Ρουμάνος Ντορίν Γκοϊάν, ενώ στο κέντρο είναι ο αρχηγός, ο Ισπανός Φερνάντο Ουσέρο, που είναι ο κινητήριος μοχλός. Οι Αργεντινοί Πάμπλο Μάσα και Μάρτιν Ρόλε είναι οι επιθετικές αιχμές".

Τέλος γίνεται αναφορά στον τρόπο παιχνιδιού. "Ο Βεργέτης προτιμά το 4-2-3-1, με τα μπακ να παίζουν όλη την πλευρά και να ψάχνουν τον προωθημένο Χερόνιμο Μπαράλες.

Οι Μάσα και Ρόλε αναλαμβάνουν τα στημένα και τις σέντρες. Οι Τότεναμ, Μπεσίκτας και Παρτιζάν θα πρέπει να περιμένουν πως ο αντίπαλός τους θα είναι διαβασμένος. Ο Βεργέτης φροντίζει να ξέρουν οι παίκτες του πως παίζει ο αντίπαλος σε κάθε παιχνίδι".

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ