ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Μποροβήλος: "Χτίζουμε ομάδα με μέλλον"

Μποροβήλος: "Χτίζουμε ομάδα με μέλλον"
Μποροβήλος INTIME SPORTS

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος, ευχαριστεί μέσω του Sport24.gr του φιλάθλους που στήριξαν την ομάδα την Πέμπτη, αποκαλύπτει το μυστικό γύρω από τις πετυχημένες μεταγραφές και σχολιάζει: "Δεν πετάμε στα σύννεφα".

Αν υπάρχει μία ομάδα στην Ελλάδα με ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, σταθερό προγραμματισμό και οικονομική ευρωστία (που προέρχεται και από τις σωστές πωλήσεις), τότε αυτή είναι ο Αστέρας Τρίπολης.

Τα τελευταία τρία χρόνια οι Αρκάδες δουλεύουν σε ευρωπαϊκά πρότυπα, ακολουθούν πιστά το δικό τους πλάνο (ανεξάρτητα του προπονητή), με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη φετινή άκρως επιτυχημένη σεζόν, που βρίσκει τον Αστέρα πρώτο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργο Μποροβήλο, ζητώντας του, αρχικά, ένα σχόλια για τη σπουδαία επιτυχία της Πέμπτης απέναντι στην Παρτίζαν.

"Κοιτάξτε, εμείς γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και φυσικά εννοώ πως δεν γίναμε ξαφνικά υπερομάδα, αλλά χτίζουμε ομάδα, αυτό είναι το σωστό. Ξέρουμε λοιπόν ότι σιγά σιγά θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Το γεγονός ότι κερδίσαμε χθες είναι φυσικό επακόλουθο. Περίμενα, βέβαια, ότι θα γίνει δύσκολο παιχνίδι που θα είχε όλα τα αποτελέσματα μέσα", μας είπε αρχικά ο κ. Μποροβήλος.

Μποροβήλος: "Χτίζουμε ομάδα με μέλλον"
Αστέρας πανηγυρική INTIME SPORTS

Μπορούσατε να σκεφτείτε στην αρχή της σεζόν πως ο Αστέρας θα έφτανε κάποια στιγμή πρώτος σε έναν τέτοιο όμιλο;

"Πιστεύουμε στην ομάδα μας, όμως από εκεί και πέρα ξέρουμε πως παίζουμε με μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπως η Μπεσίκτας και η Τότεναμ. Και φυσικά μην ξεχνάμε την Παρτιζάν, η οποία έχει μόνο νίκες στο πρωτάθλημα της.

Στον Αστέρα, όμως, γίνεται καλή δουλειά, πάμε βήμα-βήμα, προσέχουμε τις κινήσεις μας, μαθαίνουμε από τα λάθη μας και ξέρουμε ποιοι είμαστε έτσι ώστε να πατάμε γερά τα πόδια μας στο έδαφος".

Το "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" γέμισε χθες (Πέμπτη 2/10). Ο κόσμος φαίνεται πως αγκαλιάζει και μαθαίνει σιγά σιγά την ομάδα.

"Ναι είναι αλήθεια πως είχαμε περίπου 6000 κόσμου. Το γήπεδο χωράει 8000 θεατές. Θα έλεγα ότι είμαστε ικανοποιημένοι. Η ώρα ήταν δύσκολη όπως και οι τοπικές καιρικές συνθήκες (κάνει κρύο). Τα παιδιά επίσης έχουν σχολείο την επόμενη μέρα (μην ξεχνάμε πως πολλά είναι από τις γύρω περιοχές και χρειάζονται την παρουσία γονέα). Πάντως είμαστε ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου και είναι ευκαιρία να ευχαριστήσουμε όλους μας τους φιλάθλους μέσα από εσάς.

Ο κόσμος όχι μόνο ήρθε, αλλά πήρε άριστα στις εξετάσεις που δώσαμε σε υψηλό επίπεδο σε ευρωπαϊκό αγώνα".

Μποροβήλος: "Χτίζουμε ομάδα με μέλλον"
Μποροβήλος INTIME SPORTS

Ο Αστέρας είναι πρώτος στην βαθμολογία. Μπορούμε να μιλάμε για πρόκριση;

"Για να μην κρυβόμαστε. Δεν είναι μυστικό πως τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Έχουμε ελπίδες, περισσότερες από το ξεκίνημα, όμως δεν πιστεύουμε πως είναι πιο εύκολα τώρα. Σίγουρα θέλουμε μία καλύτερη συνέχεια, αλλά αναγνωρίζουμε πως είναι δύσκολα τα πράγματα.

Όπως πήραμε νίκη απόψε, έτσι μπορεί να πάρει και ένας αντίπαλος. Τους κοιτάμε όλους στα μάτια και ταμείο στο τέλος".

Αντέχει ο Αστέρας δυο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη; Η ομάδα τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται σχεδόν ασταμάτητα.

"Θα φανεί στο τέλος (γέλια). Πιστεύουμε ότι ο προγραμματισμός μας είναι σωστός και θα αντέξουμε. Θα φανεί στο χειροκρότημα. Τα τελευταία χρόνια έχουμε ταλαιπωρηθεί (τρεις σερί σεζόν) αρκετά. Κάνουμε νωρίς προετοιμασία και κάποιες φορές όχι όπως θα θέλαμε. Φέτος όμως έχουμε φρεσκάδα που ελπίζω να αντέξει στο χρόνο".

Τέλος μία ερώτηση που ενδιαφέρει αρκετά τους φιλάθλους όχι μόνο του Αστέρα, αλλά και άλλων ομάδων. Ποιος είναι ο προγραμματισμός σας στις μεταγραφές; Βλέπουμε πως ο Αστέρας έχει εξαιρετικό ποσοστό επιτυχίας στις κινήσεις του, από τις οποίες έχει επωφεληθεί μάλιστα (Ντε Μπλάσις, Ράγιος κτλπ).

"Ο Αστέρας στο κομμάτι αυτό δουλεύει όλο το χρόνο και όχι για λίγους μήνες (περιστασιακά). Οι ποδοσφαιριστές που αποκτούνται έρχονται μετά από αρκετή μελέτη, προσοχή και παρακολούθηση από κοντά.

Γίνεται καλή δουλειά στα επίπεδα του Αστέρα. Ξέρουμε το μέγεθος μας. Δεν είμαστε Μπεσίκτας με 14-15 εκ. φιλάθλους και μεγάλο μπάτζετ.

Για το μέγεθος μας γίνεται καλή δουλειά και προσεκτικές κινήσεις. Και για αυτό στις περισσότερες έχουμε επιτυχία. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που εμπιστευόμαστε και δουλεύουμε μαζί τους χρόνια για παίκτες (κυρίως στην Αργεντινή). Μας βοηθούν σε αυτή την κατεύθυνση και έχουν παίξει μεγάλο ρόλο στον μεταγραφικό μας προγραμματισμό".

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ