ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Η αποστολή... πρόκρισης κόντρα σε Μάιντς

Η αποστολή... πρόκρισης κόντρα σε Μάιντς

Ο Στάικος Βεργέτης έκανε γνωστή την αποστολή του Αστέρα Τρίπολης ενόψει του επαναληπτικού με την Μάιντς και στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στις δυσκολίες του αγώνα και τις πιθανότητες πρόκρισης που έχουν οι Αρκάδες.

Την αποστολή του Αστέρα Τρίπολης για τον επαναληπτικό (7/8, 21:15) την γερμανική Μάιντς στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" στα πλαίσια του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League, ανακοίνωσε ο Στάικος Βεργέτης μετά την λήξη της βραδινής προπόνησης των Αρκάδων την Τετάρτη (6/8).

Αναλυτικά η αποστολή του Αστέρα αποτελείται από τους παρακάτω είκοσι ποδοσφαιριστές: Μπαντής, Θεοδωρόπουλος, Λούι, Κιτοκό, Παπαχρήστος, Κυριακόπουλος, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκόιαν, Κουρμπέλης, Μουνάφο, Ζησόπουλος, Τσοκάνης, Ουσέρο, Μάσα, Μπαντιμπανγκά, Νίκο Φερνάντεθ, Ντε Μπλάσις, Ρόλε, Μπακασέτας.

Η αποστολή της Μάιντς βρίσκεται στην Τρίπολη και την Τετάρτη προπονήθηκε κάτω από βροχή, στο μεγαλύτερο διάστημα, στο γήπεδο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", γήπεδο που θα διεξαχθεί το δεύτερο παιχνίδι με τον Αστέρα. Ο Δανός τεχνικός της γερμανικής ομάδας, Κάσπερ Χούλμαντ, δοκίμασε διάφορα σχήματα και συστήματα εν όψει του επαναληπτικού, δίνοντας έμφαση σε θέματα τακτικής.

Από την πλευρά του, ο Στάικος Βεργέτης μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη στους εκπροσώπους Τύπου παραμονές του παιχνιδιού με την Μάιντς και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έκαναν οι Έλληνες και οι Γερμανοί δημοσιογράφοι. Αναλυτικά ο Έλληνας προπονητής του Αστέρα δήλωσε τα παρακάτω:

"Είναι τιμή και χαρά για εμάς στον Αστέρα, να φιλοξενούμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ευρωπαϊκή ομάδα στην Τρίπολη. Θα δώσουμε και πάλι μια παράσταση ευρωπαϊκού επιπέδου. Αυτό μας γεμίζει με ευθύνη και χαρά, γιατί σε αυτά τα παιχνίδια έχεις την δυνατότητα να χαρείς το ποδόσφαιρο.

Ο Αστέρας ήταν ένα μωρό που στάθηκε στα πόδια του, περπάτησε, τρέχει και πλέον σκαρφαλώνει βουνά. Αυτό το βουνό πρέπει να ξεπεράσουμε αύριο. Θα δώσουμε όλη μας την ψυχή και τη δύναμη για να φτάσουμε στην κορυφή του. Υπάρχει το πρόβλημα με τον τραυματισμό του Χερόνιμο Μπαράλες, κάτι που έχει στενοχωρήσει και τον ίδιο, αλλά και μας.

Παίζουμε με μια ομάδα που έχει πιο υψηλές ταχύτητες από εμάς, που προέρχεται από ένα πρωτάθλημα πιο γρήγορο και πιο δυνατό από το δικό μας. Για αυτούς τους λόγους ο ρόλος μας είναι πολύ δύσκολος. Πρέπει και να αμυνθούμε σωστά και οργανωμένα, αλλά και να επιτεθούμε για να διεκδικήσουμε όποιες πιθανότητες πρόκρισης έχουμε.

Ειπώθηκαν πολλά για τη διαχείριση του πρώτου αγώνα. Όλοι αυτοί ας έρθουν στη θέση μου εκείνη τη στιγμή για να αποφασίσουν στο δίλημμα που είχα. Ποιο είναι αυτό; Να έχουμε 5-6 παίκτες κουρασμένους στην ενδεκάδα, γιατί η ομάδα δεν ολοκλήρωσε την προετοιμασία της λόγω των ευρωπαϊκών αγώνων.

Αν ένας προπονητής αποφάσιζε να διεκδικήσει εκείνη την ώρα το ματς, ήταν πολύ πιθανό να δεχόταν δεύτερο και τρίτο γκολ και άρα να παίζαμε αύριο χωρίς πιθανότητες. Βλέποντας την κόπωση των παικτών προτίμησα να διατηρήσω τα κεκτημένα για να έχουμε σκορ διεκδίκησης της πρόκρισης στην έδρα μας.

Είναι καλό σκορ για την Μάιντς το 1-0, γιατί της δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστεί καλύτερα το παιχνίδι. Θα έχει λιγότερη δουλειά στο γήπεδο, διότι μπορεί να δώσει μεγαλύτερη βάση στην αμυντική της λειτουργία, ενώ εμείς πρέπει να δώσουμε και στις δύο λειτουργίες.

Νιώθω στενοχώρια γιατί δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες μας, ώστε με ένα εκτός έδρας γκολ να έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες πρόκρισης. Νιώθω στενοχώρια για τα παιδιά, για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν".

Ο Στάικος Βεργέτης ρωτήθηκε και για τη στιγμή που όλοι οι οπαδοί της Μάιντς αποθέωσαν τον Μπαντιμπαγκά την στιγμή της αλλαγής του στο πρώτο παιχνίδι:

"Ήταν πολύ ωραία στιγμή. Δυστυχώς, ο Ζίγκι έπρεπε να γίνει αλλαγή, γιατί ένιωθε ένα σφίξιμο στο δικέφαλο και δεν θέλαμε να ρισκάρουμε κάτι χειρότερο. Ήταν υπέροχη στιγμή και ευχαριστώ τον κόσμο της Μάιντς που μας έκανε να ζήσουμε αυτή τη στιγμή. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Ένιωσα πολύ περήφανος να κοουτσάρω μια ομάδα της οποίας παίκτης χειροκροτήθηκε από αντιπάλους".

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ