ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Φούντας: "Το κλίμα στον Αστέρα είναι απίστευτο"

Φούντας: "Το κλίμα στον Αστέρα είναι απίστευτο"
REPORTER IMAGES

Ο Ταξιάρχης Φούντας μιλάει αποκλειστικά στο Sport24.gr για την προετοιμασία του Αστέρα, τους λόγους που ήρθε στους κιτρινομπλέ αλλά και τους στόχους τόσο της ομάδας όσο και τους δικούς του.

Νεότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί στην ΑΕΚ, νεότερος σκόρερ της, μεταγραφή στο εξωτερικό, διεθνής με την Εθνική Ανδρών και εδώ και λίγες εβδομάδες μέλος της οικογένειας του Αστέρα. Και όλα τα παραπάνω χωρίς να έχει κλείσει ακόμα τα 20 του χρόνια!

Καθόλου άσχημα για τον Ταξιάρχη Φούντα τον οποίο συνάντησε το Sport24.gr στο Φένλο κατά τη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας των κιτρινομπλέ.

Αποστολή στην Ολλανδία: Θοδωρής Κουνάδης

Ο Αστέρας ολοκλήρωσε την προετοιμασία του στο Φένλο και η πρώτη ερώτηση δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική: "Η προετοιμασία στην Ολλανδία πήγε καλά. Είχαμε καθημερινές προπονήσεις πρωί-απόγευμα, δώσαμε τρία φιλικά. Είμαστε σε καλή κατάσταση αλλά εννοείται ότι υπάρχει σίγουρα και κούραση. Αυτό όμως που πρέπει να κάνουμε και στην Ελλάδα, δεν είναι άλλο από το να δουλεύουμε κάθε μέρα όσο μπορούμε περισσότερο", μας απαντά ο Φούντας.

Σχετικά με τα τρία φιλικά, απέναντι στην Μπασακσεχίρ, στην Μπέβερεν και την Φιτέσε, ο νεαρός μεσοεπιθετικός σχολιάζει: "Φάνηκε ότι η ομάδα είναι πολύ καλή, πολύ δυνατή σε όλες τις γραμμές. Εκτελούμε σωστά όλες τις πληροφορίες που μας δίνει ο προπονητής μας και αυτό αναμφισβήτητα είναι πολύ καλό".

Στο διάστημα που βρεθήκαμε στο Φένλο, διαπιστώσαμε την πολύ καλή ατμόσφαιρα στην οικογένεια του Αστέρα. Ο Ταξιάρχης συμφωνεί χωρίς δεύτερες σκέψεις: "Είναι εξαιρετικό το κλίμα στην ομάδα, απίστευτο. Όλα τα παιδιά είναι κοντά, είμαστε μία οικογένεια, μία γροθιά και αυτό είναι καλό για μία ομάδα".

Όλα τα παραπάνω, ανυπομονεί να τα δει στην πράξει ο κόσμος του Αστέρα αλλά και ολόκληρη η φίλαθλη Ελλάδα που θαύμασε πέρσι τους κιτρινομπλέ. Αλήθεια, που βάζει φέτος τον πήχη ο Φούντας, τόσο για την ομάδα του, όσο και για τον ίδιο; "Κοιτάμε και τους τρεις στόχους. Θέλουμε στο πρωτάθλημα να πάμε όσο πιο καλά γίνεται, το ίδιο και στο Europa League. Και φυσικά την κατάκτηση του Κυπέλλου που είναι ο μεγάλος στόχος της ομάδας. Όσον αφορά εμένα, θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται, βοηθώντας πάνω απ' όλα την ομάδα να κάνει το παραπάνω βήμα. Και μόνο μέσα από την ομάδα να φανώ και εγώ".

Μετά την εξαιρετική του σεζόν στον Πανιώνιο, οι προτάσεις ήρθαν "βροχή" αλλά ο 20χρονος ποδοσφαιριστής επέλεξε τον Αστέρα. Ο ίδιος τονίζει: "Είχα προτάσεις και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό αλλά αυτό που μου αρέσει στον Αστέρα είναι το γεγονός πως είναι μία υγιής ομάδα. Και μία καλή ομάδα που παίζει στο Europa League. Κάτι πολύ καλό για έναν ποδοσφαιριστή. Γι' αυτούς τους λόγους επέλεξα τον Αστέρα".

Κλείνοντας, του ζητήσαμε να σχολιάσει το πώς έφτασε σε τόσο μικρή ηλικία, να έχει κάνει τόσα πολλά ποδοσφαιρικά πράγματα. "Όλα όσα έζησα από τα 16 έως τα 19 μου χρόνια, προήλθαν από τη δουλειά μου μέσα στο γήπεδο. Άκουγα τους προπονητές μου, τους γυμναστές, όλους. Κατάλαβα ότι πρέπει να είσαι πάνω από όλα επαγγελματίας για να πετύχεις. Και έτσι πρέπει να συνεχίσω. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο όνειρο για το πως θα είμαι σε 10 χρόνια. Αυτό που θέλω είναι να προπονούμαι κάθε μέρα και καλύτερα για να μπορώ να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται".

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ