ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ανεβαίνει επίπεδο (και) οικονομικά ο Αστέρας

Ανεβαίνει επίπεδο (και) οικονομικά ο Αστέρας
Αστέρας Τρίπολης πανηγυρική

Η πορεία του Αστέρα Τρίπολης τα τελευταία δυο χρόνια έχει πολλαπλά οφέλη για τον σύλλογο. Εκτός από φήμη, οι Αρκάδες κατάφεραν να αυξήσουν τα έσοδα τους κοντά στο 1 εκ. ευρώ (videos)

Ο Αστέρας Τρίπολης το 2003 αγωνιζόταν στις τοπικές κατηγορίες της Αρκαδίας. Από εκείνη τη χρονιά και ύστερα, όμως, όλα άλλαξαν λόγω της νέας προσπάθειας που ξεκίνησαν Μπάκος και Καϋμενάκης.

Οι δυο ιδιοκτήτες επένδυσαν αρκετά χρήματα στον σύλλογο με αποκορύφωμα τη σεζόν 2006-2007 όταν η ομάδα κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την άνοδο στην πρώτη κατηγορία (Superleague πλέον).

Τα καλύτερα όμως ήρθαν φέτος με την 3η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και τη συμμετοχή τόσο στα πλέι οφ, όσο και στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Για τα δικά μας μέτρα, λοιπόν, ως ελληνικό ποδόσφαιρο πάντα, ο Αστέρας αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα του πως "χτίζονται" ομάδες από το μηδέν και φτάνουν μέχρι το στόχο που, προφανώς, έχουν θέσει οι επενδυτές.

Ειδικά σε αυτή την εποχή που ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Άρης αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, ο δρόμος που χάραξαν οι Αρκάδες είναι ο ενδεδυμένος. Εκτός κι αν βρεθεί κανένας... πρίγκιπας.

Πολλαπλά οφέλη και κέρδη

Επιστρέφοντας στον Αστέρα και για να μιλήσουμε με επιχειρήματα, αξίζει να αναφέρουμε πως ο σύλλογος της Αρκαδίας σε σχέση με την περσινή σεζόν, θα δει τα έσοδα του να αυξάνονται περίπου κατά 1 εκ. ευρώ.

Αν το ποσό σε κάποιους φαίνεται μικρό, να πούμε πως 1 εκ. ευρώ αντιστοιχεί σε έναν "Ράγιος" και δυο "Ουσέρο". Αρκεί βέβαια να υπάρχει το σωστό "μάτι".

Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά...

1) Τηλεοπτικά

Φέτος ο Αστέρας θα εισπράξει: 192.000 ευρώ περισσότερα λόγω των 11 περισσοτέρων βαθμών σε σχέση με πέρσι και άλλες 250.000 ευρώ γιατί είναι η πρώτη επαρχιακή ομάδα της βαθμολογίας. Σύνολο περίπου 450.000 ευρώ.

Πρώτη επαρχιακή ομάδα: 250.000 ευρώ

Φέτος: 56 βαθμοί (3η θέση)

Πέρσι: 45 βαθμοί (6η θέση)

Βαθμοί(11): 192.000 ευρώ

2) Κύπελλο Ελλάδας

Ο Αστέρας φέτος τα κατάφερε τελικά και προκρίθηκε στον τελικό Κυπέλλου, όπου θα βρει απέναντι του τον Ολυμπιακό. Αν το κατακτήσει, τότε θα πάρει και το "καλό" ευρωπαϊκό εισιτήριο. Επίσης για τη συμμετοχή του στον τελικό και την μέχρι στιγμής πορεία, στα ταμεία θα μπουν περίπου 100.000 ευρώ.

3) Εισιτήρια/Ευρώπη/πλέι οφ

Δεν υπήρξε θεαματική αύξηση στα εισιτήρια, όμως όπως μπορείτε να δείτε πιο κάτω ο Αστέρας κερδίζει σιγά-σιγά φιλάθλους/οπαδούς. Με το άνοιγμα που επιχειρείται μάλιστα σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, αυτός ο αριθμός, ίσως, αυξηθεί τη νέα σεζόν.

Εδώ πρέπει να προσθέσουμε τα επιπλέον ματς στην Τρίπολη (3 αγώνες ακόμα) λόγω της συμμετοχή στα πλέι οφ και τους αγώνες για την Ευρώπη στο ξεκίνημα της περιόδου. Καθόλου άσχημα...

Φέτος: 2.075 εισιτήρια μ.ο.

Πέρσι: 1.785 εισιτήρια μ.ο.

4) Η συμφωνία με την Nike

Ο Αστέρας "φοράει" Nike και φέτος. Η καταπληκτική πορεία της ομάδας όμως ανάγκασε την γνωστή εταιρεία να επισπεύσει τις διαπραγματεύσεις για ανανέωση. Οι δυο πλευρές έδωσαν τα χέρια και συμφώνησαν μέχρι το 2015, με τον Αστέρα φυσικά να παίρνει περισσότερα χρήματα σε σχέση με την προηγούμενη συμφωνία.

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ