ΑΡΣΕΝΑΛ

Βενγκέρ: "Παίκτης παγκόσμιας κλάσης ο Οσπίνα"

Βενγκέρ: "Παίκτης παγκόσμιας κλάσης ο Οσπίνα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Νταβίντ Οσπίνα επιστρέφει στο αρχικό σχήμα της Άρσεναλ για πρώτη φορά μετά το ματς με τον Ολυμπιακό στο "Emirates", με τον Αρσέν Βενγκέρ να υποστηρίζει πάντως ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Νο 2 κίπερ της ομάδας του.

H σημερινή αναμέτρηση (17:00) κόντρα στην Σάντερλαντ για τον 3ο γύρο του FA Cup είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τον Νταβίντ Οσπίνα καθώς πρόκειται για την μόλις 4η συμμετοχή του για φέτος στην ενδεκάδα της Άρσεναλ και πρώτη μετά τις 29 Σεπτεμβρίου!

Η άσχημη εμφάνισή του κόντρα στον Ολυμπιακό που είχε στοιχίσει την ήττα (2-3) στους Λονδρέζους είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί αμείλικτη κριτική τόσο ο Κολομβιανός τερματοφύλακας όσο και ο Αρσέν Βενγκέρ για την επιλογή του να ξεκουράσει (όπως και σε εκείνο της πρεμιέρας του Champions League με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ) τον Πετρ Τσεχ, με τον Αλσατό να επισημαίνει πάντως με δηλώσεις του πως δεν έπαψε ποτέ να έχει αμφιβολίες για την αξία του.

"Θα παίξει ο Οσπίνα με τη Σάντερλαντ. Νομίζω ότι δεν έχει αντιμετωπιστεί δίκαια. Εάν κοιτάξετε όλο το 2015, όλοι παραγνωρίζουν πόσο καλά έπαιξε για έξι μήνες. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι τερματοφύλακας παγκόσμιας κλάσης", τόνισε αρχικά ο Αλσατός, για να προσθέσει:

Βενγκέρ: "Παίκτης παγκόσμιας κλάσης ο Οσπίνα"

"Δεν αποκτήσαμε τον Πετρ Τσεχ έχοντας υπόψη τις εμφανίσεις του Οσπίνα. Ο Πετρ Τσεχ ήταν μία εξαιρετική περίπτωση στην οποία ήταν δύσκολο να αρνηθούμε. Δεν ήταν πως ήμουν δυσαρεστημένος με τον Οσπίνα.

Δυστυχώς ο Οσπίνα τιμωρήθηκε από εκείνη την απόφαση. Τον εκτιμώ πολύ. Είναι αλήθεια, είχε μία άσχημη σεζόν, επειδή είχε εκείνο το λάθος με τον Ολυμπιακό και όταν δεν έχεις πολλές ευκαιρίες και έχεις ένα άσχημο ματς, όλοι σε κυνηγούν.

Εάν όμως κοιτάξετε τις εμφανίσεις του από τον Ιανουάριο μέχρι το τέλος της σεζόν, μας έσωσε σε αρκετά παιχνίδια. Είναι άψογος επαγγελματίας. Είμαστε τυχεροί επειδή έχει μία εξαιρετική συμπεριφορά. Είναι πολύ έξυπνος, πολυ γενναίος και πολύ γρήγορος.

Η διαφορά του με τον Τσεχ είναι πως είναι λιγότερο έμπειρος και δεν διαθέτει το μπόι του Τσεχ. Ο Τσεχ είναι τόσο ψηλός που όταν τεντώνεται καλύπτει μεγαλύτερη επιφάνεια. Είναι μία ξεχωριστή θέση αυτή του τερματοφύλακα που πολλοί την υποτιμούν.

Βενγκέρ: "Παίκτης παγκόσμιας κλάσης ο Οσπίνα"

Ένας επιθετικός παίρνει πάντα περισσότερα εύσημα. Ένας τερματοφύλακας σε κρατάει τρεις φορές στο ματς με τις επεμβάσεις του, ένας επιθετικός σκοράρει ένα γκολ σε νίκη με 1-0 και ακόμα και αν έχει χάσει 4 ευκαιρίες την επόμενη ημέρα όλοι μιλούν για τον επιθετικό και ξεχνούν τον τερματοφύλακα που σε έσωσε".

Υπενθυμίζεται πως η Άρσεναλ έχει κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας τόσο το 2014 όσο και το 2015 και φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ομάδα εδώ και πάνω από έναν αιώνα που θα έχει πανηγυρίσει για τρεις συνεχόμενες χρονιές στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό διασυλλογικό θεσμό.

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ