ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στην Άρσεναλ ο Ποντόλσκι

Στην Άρσεναλ ο Ποντόλσκι

Την παραχώρηση του Λούκας Ποντόλσκι στην Άρσεναλ ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της η Κολωνία.

Κολωνία και Άρσεναλ φέρονταν να έχουν συμφωνήσει εδώ και καιρό για τη μετακόμιση του Λούκας Ποντόλσκι στο Λονδίνο, όμως τη Δευτέρα (30/4) ήρθε η επικύρωση της συμφωνίας, με τον γερμανικό σύλλογο να ανακοινώνει μέσα από την ιστοσελίδα του πως ο Γερμανός φορ θα συνεχίσει την καριέρα του στους "κανονιέρηδες" από τη νέα σεζόν.

Στην ιστοσελίδα των "τράγων" φιλοξενούνται μάλιστα και δηλώσεις του προέδρου, Κλάους Χόρστμαν, όπου δηλώνει υπερήφανος για την εξέλιξη του Ποντόλσκι στην ομάδα τα τελευταία χρόνια και τονίζει πως η μετακίνησή του είναι για το καλό της δικής του καριέρας.

"Τον ευχαριστούμε για τις σπουδαίες ποδοσφαιρικές στιγμές που ζήσαμε μαζί του στην Κολωνία", κατέληξε στις δηλώσεις του.

Από την πλευρά του ο 26χρονος Γερμανός διεθνής επιθετικός δήλωσε: "Η μεταγραφή στην Άρσεναλ μου δίνει την ευκαιρία να αγωνιστώ σε διεθνές επίπεδο με έναν κορυφαίο ευρωπαϊκό σύλλογο.

Η απόφαση που πήρα να κάνω αυτό το βήμα δεν ήταν εύκολη, επειδή η ομάδα της Κολωνίας, η πόλη και οι οπαδοί συνιστούν κατι το ξεχωριστό για μένα.

Θα κουβαλώ για πάντα στην καρδιά μου την Κολωνία. Θα πρέπει τώρα να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να επικεντρωθούμε στο να παραμείνει η ομάδα στη Μπουντεσλίγκα ".

Να σημειωθεί ότι ο Ποντόλσκι έκανε τα πρώτα του βήματα στα τμήματα υποδομής της Κολωνίας (1995-2002), ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στη δεύτερη ομάδα για να υπογράψει στην πρώτη ομάδα το 2003.

Τρία χρόνια αργότερα έκανε το μεγάλο άλμα για τη Μπάγερν Μονάχου, όμως εκεί δεν έκανε την καριέρα που θα επιθυμούσε, με αποτέλεσμα να επιστρέψει το 2009 στην Κολωνία.

Οι δύο ομάδες δεν έδωσαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες από το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας, με αγγλικά ΜΜΕ να υποστηρίζουν ωστόσο ότι το κόστος της μεταγραφής έφτασε τις 11.0000.000 λίρες για την Άρσεναλ.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ