ΑΡΣΕΝΑΛ

Πρωτιά για Βενγκέρ χάρη σε μία... απόλυση

Πρωτιά για Βενγκέρ χάρη σε μία... απόλυση

Η απομάκρυνση του Νάιτζελ Πίρστον από τον πάγκο της Λέστερ έδωσε στον Αρσέν Βενγκέρ ένα μοναδικό ρεκόρ όντας στο τιμόνι της Άρσεναλ. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Φαντάζει απίστευτο και εξωπραγματικό και όμως συμβαίνει: ο Αρσέν Βενγκέρ έχει κοουτσάρει την Άρσεναλ σε περισσότερα ματς σε σύγκριση με ματς που έχουν καθήσει στον πάγκο των νυν ομάδων τους οι άλλοι 19 τεχνικοί που συνθέτουν το φετινό παζλ της Premier League.

Το εντυπωσιακό αυτό στατιστικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τη "Mirror", μετά την απόφαση της Λέστερ να απομακρύνει από την τεχνική ηγεσία τον Νάιτζελ Πίρσον, γεγονός που έφερε τον Βενγκέρ πιο πάνω από όλους τους άλλους προπονητές μαζί.

Συγκεκριμένα, ο Αλσατός τεχνικός έχει καθήσει συνολικά 1.066 φορές στον πάγκο της Άρσεναλ σε όλες τις διοργανώσεις ενώ όλοι οι άλλοι προπονητές έχουν κοουτσάρει συνολικά 998 φορές τις νυν ομάδες τους.

Πρωτιά για Βενγκέρ χάρη σε μία... απόλυση

Το "αντίο" της Λέστερ στον Νάιτζελ Πίρσον έδωσε μία ξεχωριστή πρωτιά στον Αρσέν Βενγκέρ στον κόσμο της Premier League...

Από τους 19 προπονητές μόνο δύο, οι Μπρένταν Ρότζερς (Λίβερπουλ) και Έντι Χάουι (Μπόρνμουθ), βρίσκονται για παραπάνω από δύο χρόνια στις ομάδες τους, με τον Χάουι να διανύει τη δεύτερη θητεία του στα "κεράσια", όπως άλλωστε και ο Ζοζέ Μουρίνιο στην Τσέλσι.

Αυτό που "βοήθησε" για την ιδιαίτερη πρωτιά του Βενγκέρ ήταν πως τέσσερις προπονητές είναι νεοφερμένοι στην Premier League: ο Σλάβεν Μπίλιτς στη Γουέστ Χαμ, ο Κίκε Φλόρες στη Γουότφορντ, ο Στιβ ΜακΛάρεν στη Νιούκαστλ καθώς και ο διάδοχος του Πίρσον στη Λέστερ.

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ