ΑΡΣΕΝΑΛ

Ανοίγει την πόρτα της εξόδου ο Βερμάλεν

Ανοίγει την πόρτα της εξόδου ο Βερμάλεν

Ο Τόμας Βερμάλεν άφησε υπόνοιες ότι είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει τον Ιανουάριο, αν δεν καταφέρει να κερδίσει μια θέση στη βασική ενδεκάδα της Άρσεναλ.

Ο Βέλγος διεθνής, παρότι είναι ο αρχηγός της ομάδας του Βόρειου Λονδίνου, έχει αγωνιστεί μονάχα δέκα λεπτά ως αλλαγή τη φετινή περίοδο στον εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με τη Σάντερλαντ (1-3).

Αυτή η παρατεταμένη δυσπιστία του Αλσατού τεχνικού φαίνεται ότι έχει δυσαρεστήσει τον Βερμάλεν, ο οποίος δήλωσε ότι πρέπει να επανεξετάσει τις επιλογές του σε περίπτωση που συνεχίσει να κάθεται στον πάγκο.

Το Βέλγιο κατάφερε να προκριθεί σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου μετά από δώδεκα χρόνια, με την εκτός έδρας νίκη επί της Κροατίας (1-2) την περασμένη Παρασκευή (11/10), και το δέλεαρ να αγωνιστεί στη Βραζιλία είναι πολύ μεγάλο για τον κεντρικό αμυντικό των "κανονιέρηδων".

Μετά από πολλά χρόνια, το συγκρότημα του Μαρκ Βίλμοτς, έχει υψηλότατες βλέψεις,. Αν αναλογιστεί κανείς το εντυπωσιακό ρόστερ, που απαρτίζεται από παίκτες παγκόσμιας κλάσης σε όλες τις θέσεις, το βάθος που έχει η ομάδα και το συμπαγές σύνολο που έχει δημιουργηθεί, ξυπνάνε μνήμες του '80 (φιναλίστ Euro) και του '86 (τέταρτη θέση στο Μουντιάλ).

Ο Βερμάλεν, λοιπόν, μπορεί να έχει εκτοπιστεί από τους Μέρτεζακερ και Κοσιελνί στην Άρσεναλ, αλλά το βασικό του πρόβλημα είναι να ανταγωνιστεί τους Βενσάντ Κομπανί και Γιαν Βερτόγκεν στην εθνική του ομάδα, οι οποίοι αγωνίζονται βασικοί σε Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ αντιστοίχως. Επίσης, ο γερόλυκος της Μπάγερν Μονάχου Ντάνιελ Βαν Μπούιτεν θα διεκδικήσει κι αυτός μια θέση.

Χρειάζεται επομένως, άμεσα, παιχνίδια στα πόδια του και αν η κρατούσα κατάσταση δεν έχει μεταβληθεί μέχρι τον Ιανουάριο είναι απολύτως φυσιολογικό να ζητήσει να φύγει ή να πάει κάπου δανεικός, μιας και το συμβόλαιό του εκπνέει τον Ιούνιο του 2015.

Ο ίδιος δήλωσε επί του θέματος:" Οι άνθρωποι με ρωτούν αν πανικοβάλλομαι επειδή δεν παίζω, αλλά δεν ισχύει αυτό. Έχω μιλήσει με τον Βενγκέρ, αλλά θα μείνει μεταξύ μας. Τα πράγματα μπορεί να τροποποιηθούν και η κατάστασή μου να αλλάξει άρδην. Αυτό μπορεί να γίνει τώρα ή την επόμενη εβδομάδα. Σε μια τέτοια περίπτωση θα συζητήσουμε διαφορετικά τον Ιανουάριο. Θα είμαι έτοιμος γι' αυτό."

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ