ΑΡΗΣ

Βασικός ο Σολτάνι... πριν τον επιθετικό

Βασικός ο Σολτάνι... πριν τον επιθετικό
INTIME SPORTS

Ο Καρίμ Σολτάνι αναμένεται να ξεκινήσει βασικός στην κορυφή της επίθεση κόντρα στην Δόξα, ματς που προέχει της ενίσχυσης με στράικερ

Βασική προτεραιότητα του Μίχαλ Πρόμπιερζ στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου αποτελεί η απόκτηση ενός επιθετικού ωστόσο πριν την έναρξή της εκείνο που προέχει για όλους στον Άρη είναι το εξ αναβολής παιχνίδι της Τετάρτης με την Δόξα Δράμας.

Και για τον 39χρονο Πολωνό τεχνικό, που πάντως προσανατολίζεται να επαναφέρει στην βασική ενδεκάδα τον Καρίμ Σολτάνι αλλά φυσικά και για την διοίκηση της ΠΑΕ Άρης.

Η επιστροφή του 27χρονου Γαλλοαλγερινού στα πλάνα του βασικού σχήματος από τον Πρόμπιερζ έχει να κάνει με την εμφάνισή που πραγματοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού της περασμένης Πέμπτης στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό για την Δ΄ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Μία εμφάνιση που είχε καταλυτική συμβολή στην ανατροπή του 1-0 και την επίτευξη της πρόκρισης του Άρη στους 16 του θεσμού με το τελικό 1-2, σημειώνοντας το 1-1 στο 49΄, και όπως αποδείχθηκε δεν ήταν δυνατό να περάσει στα ψιλά από τον Πολωνό τεχνικό της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν επιθυμεί την απόκτηση ενός επιθετικού στην προσεχή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου κάτι που έχει ήδη ξεκαθαρίσει στην διοίκηση της ΠΑΕ Άρης ότι αποτελεί την Νο1 επιθυμία του εν όψει του υπολοίπου της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Πρόμπιερζ θα διατηρήσει το σχήμα του δευτέρου ημιχρόνου στην Κομοτηνή που τον άφησε απόλυτα ικανοποιημένο με τον χαρακτήρα που παρουσίασε στο κυνήγι της ανατροπής του σκορ.

Ένα στοιχείο που του άρεσε και με το παραπάνω αφού επιτεύχθηκε για πρώτη φορά επί της παρουσίας του και συνολικά στην φετινή αγωνιστική περίοδο από το ξεκίνημά της.

Κάτι που σημαίνει ότι ο Σολτάνι θα έχει και πάλι ρόλο δεύτερου επιθετικού πίσω από τον Τσέζαρεκ και τον ίδιο ρόλο θα του αναθέσει ο 39χρονος τεχνικός και κόντρα στην Δόξα, ελπίζοντας να βρει δίχτυα σε δεύτερο σερί παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα ο Βελλίδης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Ντίκο με τον αρχηγό Λαζαρίδη έχοντας αριστερό μπακ τον Μίσελ και δεξί τον Κασναφέρη. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα είναι το δίδυμο των Τόχα και Κατίδη, απόντος του τιμωρημένου Φατί που θα εκτίσει την μία αγωνιστική από τις τέσσερις κίτρινες κάρτες που έχει δει, με τον Ουμπίντες αριστερό χαφ και τον Νέτο δεξί.

Στα ευχάριστα για τον Πρόμπιερζ είναι το γεγονός ότι έχει και πάλι στην διάθεσή του και πιο γρήγορα από ότι περίμενε τον Γιάννη Γιαννιώτα με τον 18χρονο επιθετικό του Άρη να ξεπέρασε το διάστρεμμα που είχε υποστεί σε χρόνο ρεκόρ.

Ο Γιαννιώτας προπονήθηκε και πάλι με την ομάδα του Άρη για πρώτη φορά σε κανονικούς ρυθμούς από χθες ανήμερα των Χριστουγέννων ενώ στα ευχάριστα για τον Πρόμπιερζ και τον Φατί είναι ότι η τιμωρία του Γάλλου χαφ για την αποβολή του στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού με τον Παναιτωλικό θα του κοστίσει μία αγωνιστική. Αυτήν δηλαδή που εξέτισε την περασμένη Πέμπτη στο παιχνίδι Κυπέλλου στην Κομοτηνή κόντρα στον Πανθρακικό.

Όσο δε για την ενίσχυση του ρόστερ του Άρη στην προσεχή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Πρόμπιερζ να έχει ζητήσει την απόκτηση ενός επιθετικού, ειδικά μετά την λύση του συμβολαίου με τον Βικτοράς Γιάκομπ που δεν αποκλείεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Στεάουα Βουκουρεστίου, ωστόσο σημαντικό ρόλο θα αποτελέσει η αποφόρτιση του υπάρχοντος ρόστερ.

Ο 39χρονος Πολωνός τεχνικός του Άρη θα ρίξει το βάρος σε συνεργασία με την διοίκηση της ΠΑΕ Άρης από την Πέμπτη την επομένη του παιχνιδιού με την Δόξα Δράμας στο "Κλεάνθης Βικελίδης" χωρίς να αποκλείεται και μία κουβέντα λίγη ώρα μετά την λήξη του. Το βράδυ της Τετάρτης.

Οι πρώτες επαφές για επιθετικό έχουνε ήδη γίνει, βαρόμετρο θα αποτελέσει το τι μέλλει γενέσθαι οριστικά με τον Νέρι Καστίγιο και με όλους όσους είναι να αποχωρήσουν από το υπάρχον ρόστερ του Άρη μεταξύ των οποίων φαίνεται να είναι οι Σάκης Πρίττας, Μανόλης Παπαστεριανός, Κριστιάν Πορτίγια και ίσως και τον Νοέ Ακόστα.

Ο Πρόμπιερζ εκτός από την απόκτηση επιθετικού δεν θα έλεγε όχι και για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή για την αριστερή του πλευρά με βαρόμετρο το οικονομικό.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ