ΑΡΗΣ

Τσέζαρεκ: "Να γράψουμε ιστορία"

Τσέζαρεκ: "Να γράψουμε ιστορία"

Εντυπωσιασμένος από την παρουσία χιλιάδων φιλάθλων του Άρη στην πρώτη προπόνηση της ομάδας εμφανίστηκε ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ, υπογραμμίζοντας πως φέτος οι "κιτρινόμαυροι" θα πρέπει να κάνουν κάτι και να γράψουν ιστορία.

Ο Κροάτης επιθετικός σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο "ΑΡΗΣ FM 92,8" μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον κόσμο, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως φέτος θα τα καταφέρει και θα πετύχει πολλά γκολ με την φανέλα του Άρη, ενώ τόνισε πως είναι θετικό γεγονός η παραμονή του Σάκη Τσιώλη.

Όσο για την μείωση αποδοχών, εξήγησε τους λόγους που την δέχθηκε και υπογράμμισε πως δεν ήθελε να φύγει από το "Κλεάνθης Βικελίδης" ως αποτυχημένος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην οικονομική κρίση και όσα περνά ο Ελληνικός λαός.

" Το πιο σημαντικό για μένα και για τους συμπαίκτες μου είναι να μην έχουμε τραυματισμούς. Είμαι έτοιμος τώρα. Για περίπου 10 ημέρες ακόμη θα κάνω ειδικό πρόγραμμα για να δυναμώσει το πόδι μου και μετά θα μπω κανονικά σε φουλ ρυθμούς.

Έχω πολλή διάθεση για τη νέα χρονιά. Πέρσι δεν ήταν η χρονιά μου, καθώς είχα πολλούς τραυματισμούς και δεν μπορούσα να δείξω τον καλό μου εαυτό, αλλά φέτος είμαι αποφασισμένος να δείξω το πραγματικό μου πρόσωπο και να αποδείξω γιατί είμαι εδώ".

Για την παρουσία χιλιάδων οπαδών του Άρη στην πρώτη προπόνηση: " Την πρώτη μου χρονιά πέρσι στην ομάδα, ήρθα αργότερα και ενσωματώθηκα στην Αυστρία, στην προετοιμασία. Φέτος, όμως, έζησα από κοντά την πρώτη προπόνηση του Άρη και έπαθα πλάκα με τον κόσμο. Ήταν απίστευτο για μένα, πρώτη φορά έζησα κάτι τέτοιο.

Όταν βλέπεις τόσο κόσμο στην πρώτη προπόνηση, σίγουρα αυτό σου δίνει δύναμη. Ξέρουμε ότι αυτός ο κόσμος περιμένει πράγματα από εμάς, να κάνουμε κάτι φέτος, να γράψουμε ιστορία. Αυτός μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια και για να τα δώσουμε όλα. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό Πρωτάθλημα, για τον κόσμο που περιμένει τόσο πολύ. Πρέπει να του δώσουμε χαρά, να κερδίσουμε κάτι, περισσότερο γι’ αυτόν, που το περιμένει τόσο".

Για την προσωπική του απόδοση και την παραμονή του στην ομάδα: " Έχω βάλει στόχους, αλλά θα το κρατήσω για τον εαυτό μου. Θα δουλέψω σκληρά, για να τους πετύχω, αλλά πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα. Αν πάει καλά αυτή, θα πάω κι εγώ".

Για τη συνεργασία του με τον Σάκη Τσιώλη: " Είναι πολύ θετικό το ότι μας γνώρισε στα τελευταία παιχνίδια του περσινού Πρωταθλήματος. Έμαθε τους παίκτες, δοκίμασε συστήματα και είναι πιο εύκολο τώρα γιατί μας γνωρίζει κι εμείς γνωρίζουμε αυτόν, ώστε να κάνουμε μία καλή προετοιμασία. Μας μιλά πολύ για την τακτική και για την κάθε θέση, πράγματα που είναι πολύ σημαντικά.

Μέχρι στιγμής, έχουμε μιλήσει μόνο για το χειρουργείο που είχα κάνει και για το πώς είναι η κατάστασή μου. Είναι νωρίς ακόμη για να πούμε περισσότερα, έχουμε δρόμο μπροστά μας.

Αυτό είναι πολύ θετικό, γιατί θα έχουμε πολύ χρόνο να δουλέψουμε όλα τα αρνητικά που είχαμε και να βελτιώσουμε τα θετικά. Είναι μεγάλο διάστημα που θα μας βοηθήσει περισσότερο να δέσουμε σαν ομάδα".

Για την απουσία του Άρη από την Ευρώπη και τους στόχους της ομάδας: " Η Ευρώπη είναι κάτι άλλο. Όποιος παίζει μπάλα και ξέρει τι σημαίνει Ευρώπη. Είναι διαφορετικά παιχνίδια, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη χρονιά. Δεν πρέπει να κοιτάμε πίσω, αλλά μπροστά. Ό,τι έγινε, έγινε".

Για την μείωση αποδοχών που αποδέχθηκε: " Θέλω να πετύχω, θέλω να με θυμάται ο κόσμος σαν ένα παίκτη που προσέφερε, που έβαλε τόσα γκολ και έχει κάνει κάτι για την ομάδα. Όλοι ξέρουμε πώς είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα. Πρέπει να καταλάβουμε τη Διοίκηση που προσπαθεί για μία καλή χρονιά και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Δέχτηκα τη μείωση και είμαι πολύ ευχαριστημένος που θα συνεχίσω κι άλλη χρονιά στην ομάδα. Βλέπω ότι με πιστεύει ο κόσμος κι εγώ πιστεύω στον εαυτό μου. Είμαι σίγουρος ότι φέτος θα είναι η χρονιά μου.

Είμαι 8 χρόνια στην Ελλάδα, αλλά τα τελευταία 2 χρόνια είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, γι’ αυτό πρέπει να καταλάβουμε και την ομάδα. Πιστεύω, όμως, ότι με πίστη η Ελλάδα θα βγει από αυτήν την κατάσταση. Και στην χώρα μου είναι έτσι τα πράγματα, παντού είναι έτσι, πουθενά δεν είναι καλά, αλλά πρέπει να είμαστε δυνατοί. Και στο ποδόσφαιρο έχουν αλλάξει πολλά, από τότε που ήρθα στην Ελλάδα.

Ζούμε γενικώς δύσκολα. Εμείς οι ποδοσφαιριστές παίρνουμε περισσότερα λεφτά από άλλους, αλλά δεν είναι ευχάριστο για εμάς να βλέπουμε άλλους ανθρώπους να δουλεύουν και να μην πληρώνονται. Σε πειράζει όλο αυτό θες δε θες. Μπορεί στη γειτονιά σου, κάποιος διπλανός σου να είναι απλήρωτος για μήνες και δεν μπορείς να πεις “δε με νοιάζει, έχω το συμβόλαιό μου και όλα καλά”. Δεν είναι έτσι".

Για την Εθνική Κροατίας: " Αν είμαι καλά, σκοράρω και παίζω καλά, αν η ομάδα παίρνει αποτελέσματα, γιατί να μην το θέλω; Αν δεν μπορώ να κληθώ από τον Άρη, τότε από ποια άλλη ομάδα μπορεί να γίνει αυτό; Ο Άρης είναι μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και πέρσι όλοι στην Κροατία μιλούσαν γι’ αυτόν. Αν όλα πάνε καλά, η ομάδα πάει καλά και σκοράρω, γιατί όχι λοιπόν; Θα δουλέψω σκληρά για να πετύχω".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ