ΑΡΗΣ

Το τελευταίο αντίο του Κάμπος

Το τελευταίο αντίο του Κάμπος
INTIME SPORTS

Στην αίθουσα Τύπου του «Κλεάνθης Βικελίδης» έλαβε χώρα κοινή συνέντευξη Τύπου Ερασιτέχνη και ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη για το διαζύγιο με τον Πάουλο Κάμπος.

Με αφορμή το διαζύγιο του Πάουλο Κάμπος πραγματοποιήθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου του Ερασιτέχνη και του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη στην αίθουσα Τύπου του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός δήλωσε πως δεν γνώριζε τον συγκεκριμένο νόμο ενώ οι κ.κ. Χατζηιωάννου και Χριστοφορίδης υποστήριξαν πως είχαν πει στον Γιώργο Γαλανό πως δεν μπορούσε να φέρει ξένο τεχνικό.

Τον λόγο πήρε πρώτα ο Σπύρος Χριστοφορίδης που τόνισε:

«Ήρθαμε για να αποχαιρετήσουμε έναν φίλο. Οι δρόμοι μας χωρίζουν αναγκαστικά. Εξαντλήσαμε όλες τις πιθανότητες για να παραμείνει στον πάγκο του Άρη. Ένα χαρτί που είχε έρθει από τις 22 Δεκεμβρίου από την ΕΠΟ ζητούσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να νομιμοποιηθεί η συμμετοχή αλλοδαπού προπονητή στη Γ΄ εθνική κάτι που απαγορεύεται. Ο άνθρωπος είναι Βραζιλιάνος και αυτό δεν αλλάζει αυτό. Ήρθε ένα νέο έγγραφο στις 16 του μήνα που απαγόρευσε την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο με οποιονδήποτε τρόπο, ούτε διερμηνέας, ούτε φυσικοθεραπευτής.

Αναζητήθηκε έσχατη λύση να μείνει ως έφορος ποδοσφαίρου, ως μέλος δ.σ. αλλά κι εκεί ήταν αρνητική γιατί ήταν σαφής ο κανονισμός. Αυτό είχε ως αναπόδραστο αποτέλεσμα καταρχάς η συμμετοχή του στον αγωνιστικό χώρο να είναι επ’ αμφιβόλου, γιατί θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε παρατηρητής να τον βγάλει εκτός αγωνιστικού χώρου και θα κινδύνευε η ομάδα από ενστάσεις για αντικανονική συμμετοχή στην εξέλιξη του παιχνιδιού κατόπιν αυτών αποφασίστηκε να λυθεί το συμβόλαιο συνεργασίας. Ανανεώσαμε τους δεσμούς για το μέλλον. Ο άνθρωπος πήρε τα δεδουλευμένα του μήνα Ιανουαρίου, αποχαιρετάμε ένα φίλο και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το μέλλον».

Η σκυτάλη πέρασε στον Πάουλο Κάμπος με τον Βραζιλιάνο τεχνικό να υποστηρίζει:

«Δεν ήθελα να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση να σας αποχαιρετήσω. Οι νόμοι πρέπει να είναι για να τηρούνται αλλά αν ξέραμε γι’ αυτό το νόμο δεν θα είχα έρθει στην Ελλάδα. Οπότε με όλο αυτό το κακό που δημιουργήθηκε τουλάχιστον μου έδωσαν την ευκαιρία να έρθω στην Ελλάδα να δουλέψω σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Άρης.

Είναι περίεργο γιατί και τις δύο φορές που δούλεψα στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη και την Τρίπολη, ήμουν πολύ χαρούμενος και ήμουν νικητής. Φεύγω στη Βραζιλία με το κεφάλι ψηλά. Ευχαριστώ γιατί είχαν τη ευκαιρία να έρθω και να δουλέψω στην Ελλάδα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γαλανό που με έφερε στην ομάδα, τον κ. Τοπαλίδη που ήταν διευθυντής, όλο το σταφ που συνεργαστήκαμε, τους παίκτες που δεν τους γνώριζαν πριν, όλους τους δημοσιογράφους που ήταν δίπλα μου και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τους φίλους αυτής της ομάδας. Τη δύναμη των φιλάθλων του Άρη τη γνώριζα. Το κεφάλι ψηλά και που ξέρεις; Κάποια στιγμή μπορεί να επιστρέψω».

Ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης Τάσος Οικονόμου επισήμανε:

«Αισθάνομαι πολύ μεγάλη ανακούφιση, στο γεγονός ότι ακόμη ένα τμήμα που είναι το ποδοσφαιρικό τμήμα. Τα ταρακουνήματα είναι πάρα πολλά. Ελπίζω αυτό να είναι το τελευταίο και να τραβήξει το ποδοσφαιρικό τμήμα μπροστά. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση και ελπίζουμε με τις μεταγραφές να πάει ακόμα καλύτερη. Η ανακούφιση έχει να κάνει με το ό,τι μπορώ να ασχοληθώ και με άλλα θέματα του συλλόγου.

Να ευχαριστήσω τον Νώντα Κωνσταντινίδη ο ρόλος του οποίου ήταν καθοριστικός να ξεπεράσουμε το σκόπελο που δημιουργούνταν στα θέματα που είχαμε με τον κ. Κάμπος. Η δική μου αίσθηση είναι ότι η ποδοσφαιρική ομάδα θα τραβήξει το δρόμο της».

Ο εκπρόσωπος του Άλεξ Κάλας, Γιώργος Γιακουμίδης, επισήμανε:

«Καλησπέρα κι από μένα. Εκ μέρους του κ. Κάλας να ευχαριστήσω τον κ. Κάμπος. Ήταν επιλογή μας να συνεχίσει το έργο του και η αποχώρησή του είναι αναγκαστική. Εκ μέρους του κ. Κάλας να του ευχηθώ καλή επιτυχία στην καριέρα του και μακάρι να ανταμώσουμε ξανά στο μέλλον».

Ο νομικός Βαγγέλης Χατζηιωάννου δεν έκρυψε πως:

«Υπάρχει ειδική υπηρεσία στην ΕΠΟ στο τμήμα προπονητών που ελέγχει όλα τα φύλλα αγώνα Α`, Β` και Γ` Εθνικής. Εφόσον διαπιστώσει ότι δηλώνεται κάποιος χωρίς να έχουν υποβληθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ΕΠΟ επεμβαίνει αυτεπάγγελτα. Η ΕΠΟ διαπίστωσε ότι ο κ. Κάμπος δηλωνόταν άλλη φορά σας εκπρόσωπος, άλλη φορά σαν διερμηνέας κτλ, γι` αυτό ήρθε το έγγραφο στις 12/12 και ζήτησε τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τότε όμως δεν εστάλησαν. Ο διαιτητής του αγώνα της Αλεξανδρούπολης χαριστικά μας επέτρεψε να καθίσει στον πάγκο ο προπονητής και μας είπε: «δείτε να κάνετε τα χαρτιά σας». Δεν γνώριζε η ΕΠΟ αν τυχόν έχει κοινοτικό διαβατήριο ο κ. Κάμπος. Τότε ίσως σε μία ακραία περίπτωση θα μπορούσε να δοθεί λύση».

Στις ερωτήσεις που ακολούθησαν για το αν κινδυνεύει ο Άρης με ένσταση ο κ. Χατζηιωάννου είπε:

«Δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα στον Άρη. Οι ενστάσεις γίνονται για κάθε αγώνα εντός δύο εργασίμων ημερών, πράγμα που σημαίνει ότι παρέλθει η ημερομηνία για κάθε παιχνίδι».

Για το αν γνώριζε ο Κάμπος ότι υπάρχει το πρόβλημα ο Βραζιλιάνος τεχνικός τοποθετήθηκε λέγοντας:
«Δεν γνώριζε κανείς αυτό το θέμα. Ούτε εγώ ούτε η διοίκηση».

Για την ψηφοφορία του δ.σ του ΑΣ Άρης ο πρόεδρός του Τάσος Οικονόμου είπε:
«Χθες δεν προλαβαίναμε να συγκαλέσουμε δ.σ. Κάναμε μία τηλεφωνική επικοινωνία και η πλειοψηφία αποφάσισε να συνηγορήσει στην απόφαση του ποδοσφαιρικού τμήματος με τα δεδομένα που αναφέρθηκαν πριμ».

Για την πρόθεση του Δημήτρη Καλαϊτζίδη επί του θέματος ο Γιώργος Γιακουμίδης υποστήριξε:
«Στον αγώνα με την Αλεξανδρούπολη, όπως και με τον Δωτιέα μας έκανε χάρη ο διαιτητής. Την Παρασκευή το απόγευμα πριν το ματς με την Καβάλα όταν μάθαμε τι συμβαίνει και με κλειστά τα γραφεία της ΕΠΣΜ καταφέραμε να εκδώσουμε ταυτότητα προπονητή για να δηλωθεί προπονητής ο κ. Γιάννης Γιώρης κι έτσι έγινε.

Μέλημα του κ. Καλαϊτζίδη ήταν να μην φύγει ο κ. Κάμπος και να μην λυθεί άδικα η συνεργασία. Δεν νομίζω ότι αυτός είναι κλυδωνισμός για τον ΑΡΗ. Εμείς λειτουργούμε αυστηρά επαγγελματικά και από την άλλη μεριά υπάρχει ένας συναισθηματισμός που μας θολώνει. Αυτός ο συναισθηματισμός μας οδήγησε σε ένα λάθος».

Για το νέο προπονητή επισήμανε:

Η ομάδα θα προπονηθεί με τον κ. Λιάπη, που θα πάρει πρόγραμμα από τον κ. Καλαϊτζίδη. Μέχρι την Κυριακή θα έχει βρεθεί ο νέος προπονητής».

Ο κ. Χατζηιώάννου διευκρίνισε ότι ζήτησε από τον Πάουλο Κάμπος να υπογράψει στα πορτογαλικά ότι γνωρίζει το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, στην οποία ευχαριστεί τη διοίκηση του ΑΣ αλλά και τη νέα διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος, όπως και έγινε.

Για το σενάριο που υποστήριξαν τα δύο μέλη του ΑΣ, που μειοψήφησαν είπανε:

«Το σενάριο που υποστήριξαν είναι να προπονεί την ομάδα ο κ. Κάμπος και να την κοουτσάρει από την κερκίδα».

Ακολούθησαν φοβερές αποκαλύψεις από τους κ.κ. Χατηζιωάννου και Χριστοφορίδη που δήλωσαν:
«Είπα στον κ. Γαλανό ότι δεν μπορεί να φέρει ξένο προπονητή αλλά τον έφερε. Δόθηκαν επίσης προκαταβολές στον Δάρλα, χωρίς να έχουν υπογραφεί συμβόλαια».

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ