ΑΡΗΣ

Τα τρία σημεία της δικαίωσης

Τα τρία σημεία της δικαίωσης
INTIME SPORTS

Ο νομικός της ΠΑΕ Άρης, Βασίλης Κοντοβαζαινίτης, μίλησε στο Sport24.gr στους τρεις λόγους που έφεραν την συνέχιση του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Τρεις ήταν οι λόγοι που στηρίχθηκε ο νομικός της ΠΑΕ Άρης, Βασίλης Κοντοβαζαινίτης, όπως εξήγησε στο Sport24.gr στην χθεσινή εκδίκαση της ένστασης για την αντικανονική διακοπή του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Σε μία κίνηση για την οποία ήταν εκείνος που από την πρώτη στιγμή προέτρεψε τον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης, Αθανάσιο Αθανασιάδη, με το πρώτο ανάγνωσμα του φύλλου αγώνα.

Για τον Βασίλη Κοντοβαζαινίτη η χθεσινή απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League για συνέχιση του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης δεν αποτέλεσε κάποια έκπληξη αφού όπως υποστήριξε: « Ήταν μία πέρα για πέρα σωστή απόφαση.

Πολύ απλά. Μία απόφαση την οποία περίμενα από την πρώτη στιγμή που πήραμε την απόφαση να προβούμε στην κατάθεση της ένστασης», κίνηση για την οποία σημείωσε: « Ήταν κάτι που το πρότεινα εγώ το βράδυ της Κυριακής χωρίς δεύτερη σκέψη».

Το γιατί; « Με το που διάβασα το φύλλο αγώνα το πρώτο πράγμα που διαπίστωσα ήταν ότι δεν υπήρχε πλήρης δικαιολογία για την οριστική διακοπή του αγώνα κάτι που αποδείχθηκε από την χθεσινή απόφαση για συνέχιση του αγώνα».

Κι όσο για τα σημεία που στηρίχθηκε κατά την χθεσινή εκδίκαση της ένστασης για αντικανονική διακοπή του αγώνα; Σύμφωνα με τον Βασίλη Κοντοβαζαινίτη ήταν τρεις.

« Στην διάρκεια της χθεσινής εκδίκασης της υπόθεσης στηριχθήκαμε σε τρεις λόγους για να πετύχουμε την συνέχιση του αγώνα.

1.Ότι η διακοπή όπως τη θέλει το άρθρο 23 του ΚΑΠ είναι αναιτιολόγητη.

2.Ενώ ο διαιτητής είπε να εκκενώσουνε την εξέδρα πίσω από την Β΄ βοηθό του για να συνεχιστεί το παιχνίδι παρουσία μάλιστα του αστυνομικού διευθυντή άλλαξε γνώμη και διέκοψε το παιχνίδι

3. Έπαιξαν ρόλο η γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα και η ιατροδικαστική έκθεση για την Κουρομπύλια όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε ούτε τραυματισμός της αλλά ούτε και ότι ήταν σε ψυχολογική κατάσταση τέτοια ώστε να μην συνεχιστεί το παιχνίδι.

Όπως και θα συνεχιστεί μετά την χθεσινή απόφαση όπου αποδείχθηκε ότι

ήταν προσχηματική η αδυναμία της β΄ βοηθού αφού παρουσία του αστυνομικού διευθυντή δεν είχε φέρει καμία αντίρρηση».

Κι αν η αλλαγή των Τριτσώνη και Κουρομπύλια από την συνέχιση του αγώνα είναι καθαρά ένα θέμα της ΕΠΟ ο Βασίλης Κονταβαζαινίτης έδωσε την δική του εξήγηση για το ενδεχόμενο της συνέχισης του αγώνα μεταξύ του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» το Μεγάλο Σάββατο.

« Στην Ιταλία, στην Ισπανία αλλά και στην Αγγλία το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση άλλο επειδή εμείς έχουμε τα έθιμα το Πάσχα της Ορθοδοξίας», ενώ στάθηκε και στην επιβολή του προστίμου των 55.000 ευρώ για την ρίψη των αντικειμένων όπως και την τιμωρία της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών.

« Το πρόστιμο θα μπορούσε να είναι από 30.000 ευρώ μέχρι και 175.000 ευρώ. Αν και αυτό που επιβλήθηκε ήταν 55.000 ευρώ θα μπορούσε να είναι και αυτό των 30.000 ευρώ», ενώ για την τιμωρία της μίας αγωνιστικής υποστήριξε:

«Αν η συνέχιση του παιχνιδιού με τον Αστέρα Τρίπολης οριστεί για το Μεγάλο Σάββατο θα γίνει παρουσία φιλάθλων του Άρη αφού δεν θα έχουνε περάσει 5 μέρες από την ημέρα της απόφασης και κεκλεισμένων των θυρών το αμέσως επόμενο παιχνίδι με την Κέρκυρα.

Διαφορετικά αν γίνει μετά το Μεγάλο Σάββατο η συνέχιση του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης τότε θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών».

Ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης χαρακτήρισε ως σωστή την χθεσινή απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League. <ε το που έγινε γνωστή χθες το βράδυ εκτός από ικανοποίηση στις τάξεις της διοίκησης της ΠΑΕ ανάλογο ήταν και το συναίσθημα στο αγωνιστικό τμήμα.

Πολύ απλά γιατί σε περίπτωση νίκης επί του Αστέρα Τρίπολης με ανατροπή του υπάρχοντος 0-1 από το 35΄ μετά το γκολ του Ράγιος που ακολούθησε του ολέθριου λάθους του Σανκαρέ ο Άρης θα διατηρήσει τις μαθηματικές του ελπίδες για συμμετοχή του στα φετινά πλέι οφ ή ακόμη περισσότερο στην κατάκτηση της 6 θέσης.

Διαβάστε τι υποστήριξε η ΠΑΕ Άρης στην απολογία της το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης , αλλά δείτε ΕΔΩ και το σκεπτικό της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ