ΑΡΗΣ

Τα 2,5 εκ.ευρώ και η παράταση μέχρι το 2014

Τα 2,5 εκ.ευρώ και η παράταση μέχρι το 2014

Λίγο πριν τις 22:30 ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των κ.κ. Αθανάσιου Αθανασιάδη και Γιάννη Κόντη στην έκτακτη γενική συνέλευση της Λέσχης Φίλων Άρη γιατην επόμενη μέρα της ΠΑΕ Άρης.

Η απάντηση για το πώς έχει η κατάσταση με την επόμενη μέρα της ΠΑΕΆρης από πλευράς επενδυτικού ενδιαφέροντος δόθηκε λίγο πριν τις 22.30 στη διάρκεια της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης της Λέσχης Φίλων Άρη.

Δια στόματος του προέδρου της ΠΑΕ Άρης, Αθανάσιου Αθανασιάδη, αλλά και του εκτελεστικού διευθυντή αυτής, Γιάννη Κόντη, με τον πρώτο να ζήτησε μεταξύ άλλων από το σώμα την παράταση της θητείας της διοίκησής του μέχρι το2014. Δηλαδή για έναν ακόμη χρόνο.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης ανέβηκε στο βήμα λίγο πριν από τις 21:30 και στην αρχική του τοποθέτηση έκανε μία αναφορά στην εικόνα της ομάδας στο τελευταίο παιχνίδι της με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας και ακολούθησε μία οικονομική αποτίμηση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

" Η ομάδα επέδειξε ένα αγωνιστικό σφρίγος, αντιπαρήλθε καιεχθρικής διαιτησίας και έδειξε νότα αισιοδοξίας για τα πλέι οφ με τις συνολικές εμφανίσεις να στον 2ο γύρο να δείχνουνε ότι στόχος είναι εφικτός. Πρέπει να τοπιστέψουμε όλοι και να δουλέψουμε καταβάλλοντας την μέγιστη προσπάθεια στον οικονομικό τομέα", τόνισε ο κ. Αθανασιάδης.

Ακολούθησε τοποθέτηση και για τον πρώην τεχνικό της ομάδας, Σάκη Τσιώλη, λέγοντας: "Υ ποδείχτηκαν από τον προηγούμενο προπονητή, ποδοσφαιριστές που δεν έχουν θέση στο ρόστερ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη γίνει διαπραγμάτευση με τους καλύτερους όρους. Υπήρξαν προσθήκες με μακροσκελήσυμβόλαια, που δεν πετύχαμε τη λύση τους και αναμένεται απώλεια 530.000 από ταπροϋπολογισθέντα έσοδα όπου θα πρέπει να προσθέσουμε και την απώλεια του ΟΠΑΠ, που είναι γύρω στις 500.000.

Αν υπολογίσουμε τις εισπράξεις των εισιτηρίων, πιάνουμε ένα νούμερο της τάξης των 600.000 ευρώ, υπήρξε μείωση στα διαρκείας σε ποσοστό 30%, κάτι που μεταφράζεται σε απώλεια 500.000 ευρώ. Το κομμάτι ωστόσο των χορηγιών πήγε καλά, αλλά υπάρχει υστέρηση 300.000 και δεν έχουν εισπραχθεί 700.000 ευρώ. Σύνολο, 3 εκ. ευρώ αθροιστικές απώλειες και ως ένα σημείο δικαιολογείται η πρόβλεψη ανοίγματος".

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης υποστήριξε ότι δαπάνες για άμεση καταβολή προς τηνεφορία και ασφαλιστικούς οργανισμούς ανέρχονται σε ποσό 1.800.000 σε διάστημα 6μηνών αλλά και πως στο διάστημα 1 Ιουλίου 2009 - 31 Δεκεμβρίου 2011 πληρώθηκε ένα ποσό κοντά στα 6 εκ.ευρώ και αυτό συμπεριλαμβάνει και παρελθούσες χρήσεις.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα της αδειοδότησης για την νέααγωνιστική περίοδο ξεκαθαρίζοντας πως: " Απαιτείται έως τις 31 Μαρτίου η τακτοποίηση εκκρεμοτήτων, διακανονισμών οφειλών σε ποδοσφαιριστές, προπονητέςκαι τρίτους", χωρίς να αναφερθεί σε νούμερα, για λόγους ανταγωνισμού όπως διευκρίνισε.

Υποστήριξε δε για την ΠΑΕ Άρης ότι: " Από το 100% των συνολικών οφειλών τωνομάδων, ο Άρης οφείλει ποσοστό 4,61% βάσει έκθεσης που έχει γίνει από την Direction Business Support για λογαριασμό της Λίγκας", και υπογράμμισε: "Μοναδικός τρόπος επίλυσης του προβλήματος είναι η εισροή φρέσκου χρήματος στην ΠΑΕ", γιανα σταθεί αμέσως μετά στις δύο προτάσεις που επιτεύχθηκε να εξασφαλιστούν.

Η πρώτη πρόταση είναι: Πιθανή αγορά της ομάδας στις 27 Φεβρουαρίου 2012 με την διαπραγμάτευση να καλύπτεται από την ανάλογη ποινικήρήτρα. Και όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης υπήρχε η σχετική έγκρισηαπό το δ. σ. της Λέσχης για να γίνουνε οι συζητήσεις αλλά κρίθηκε ότι δενυπάρχουν περιθώρια για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου πρότζεκτ.

Κι όσο για την δεύτερη πρόταση; " Έγιναν αλλεπάλληλες επαφές και ταξίδια από μένα, τον κ. Ορφανίδη και τον κ. Κόντη, με επενδυτικό όμιλο που εξέφρασε ενδιαφέρον να επενδύσει στην Ελλάδα λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο που υπάρχει.

Η τοποθέτηση χρημάτων προϋποθέτει ότι ο χρηματοδότης δεν θα συμβληθεί με την ΠΑΕ, αλλά με τους εκπροσώπους της. Μπορούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη εχέγγυα με οποιοδήποτε τρόπο επιστροφής των χρημάτων.

Για την πραγματοποίηση της συνεργασίας δεν θα συμβληθεί η ΠΑΕ απευθείας. Είναι ένα προσωπικό ρίσκο των μελών του δ.σ. της ΠΑΕ. Αφορά στην ανάληψη του μάνατζμεντ για τα επόμενα τρία χρόνια από σήμερα.

Διασφάλιση του τρόπου επένδυσης ώστε να μην χαθούν τα χρήματα: Εφόσον υπάρξει ηέγκριση άμεσα, τις επόμενες μέρες θα αρχίσει η υλοποίηση του σχεδίου για τηναδειοδότηση και την αξιοποίηση των χρημάτων. Υπάρχει προοπτική για περαιτέρω διεύρυνση αυτού του ποσού, ώστε να επιτευχθεί ένας στόχος εξυγίανσης.

Εάν αυτό επιτευχθεί και το επιθυμεί το σώμα της Λέσχης, θα μπορούσε να συζητηθεί εξολοκλήρου η αγορά του μετοχικού πακέτου της ΠΑΕ", τόνισε ο πρόεδροςτης ΠΑΕ Άρης χαρακτηρίζοντάς την ως μία πρόταση που διασφαλίζει την εξέλιξη τηςομάδας και βάζει υποθήκη για καλύτερο μέλλον.

Ωστόσο ο κ. Αθανασιάδης δεν αποκάλυψε την ταυτότητα της εταιρίας για τον λόγο ότι αυτή καλύπτεται από ρήτρα εμπιστευτικότητας με το σχετικό έγγραφο να παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της Λέσχης Φίλων Άρη, Γιάννη Γρανούζη.

Η σκυτάλη πέρασε στον εκτελεστικό διευθυντή της ΠΑΕ Άρης, Γιάννη Κόντη, που στάθηκε στην παρουσία του στον Άρη από την περίοδο 2003-04 και την δημιουργία ενός οράματος για τον ίδιο. Ενός οράματος που έγινε ακόμη μεγαλύτεροαπό την εκστρατεία 30.000 φιλάθλων της ομάδας της Θεσσαλονίκης στον τελικό τουΚυπέλλου Ελλάδος της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010 στο ΟΑΚΑ.

Στην συνέχεια υποστήριξε κατηγορηματικά πως: " Ο παράγοντας αδειοδότηση έχει δυσκολέψει τις ομάδες. Ο Άρης από το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι μια καλύτερη ομάδα και θα μπορεί να διεκδικεί περισσότερα από όσαδιεκδικούσε μέχρι τώρα".

Κι αφού στάθηκε στην επιτροπή που συστάθηκε από την Λίγκααποτελούμενη από Ολυμπιακό, Άρη, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για να συναντηθεί με τονΥπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και με τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο για να εκφράσει τα προβλήματα που υπάρχουν και να ζητήσει ρυθμίσεις κατέληξελέγοντας: " Καταλαβαίνετε το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε και ότι δύσκολακάποιος βάζει χρήματα σήμερα σε μια ομάδα. Αυτός είναι ο λόγος που η διοίκησηέκανε αυτή τη προσπάθεια όλο αυτόν τον καιρό και με τη δική σας εμπιστοσύνη καιτο δικό σας όραμα ο Άρης έχει μέλλον".

Ο λόγος πέρασε και πάλι στον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης, με τον Αθανάσιο Αθανασιάδη να ανέλυσε τα στοιχεία της επενδυτικής πρότασης αποκαλύπτοντας ότι: " Στο αμέσως προσεχές διάστημα, μέχρι την λήξη της φετινής περιόδου, είναι ένα ποσό που πλησιάζει τα 2,5 εκ. ευρώ.

Αναλόγως των συνθηκών που θα επικρατήσουν και των αναγκώντης ομάδας, έχει συμφωνηθεί αυτή να ενισχυθεί στο βαθμό που απαιτείται για να είναι εφικτή η πραγμάτωση των στόχων της. Αυτό που προέχει είναι ναεξασφαλιστεί η λειτουργία της ομάδας και οι προϋποθέσεις για το καλύτερο δυνατό αγωνιστικό αποτέλεσμα που είναι η είσοδος στα πλέι οφ, κι έπειτα θα κριθούν και θα σταθμιστούν οι ανάγκες ώστε να γίνει και την επόμενη χρονιά να μην έχουμε τόσα προβλήματα με την έναρξη της περιόδου.

Όπως εξήγησα, χρονικά η πρόταση για να υλοποιηθεί θα πάρει μίνιμουμ μέχρι καιτο τέλος της σεζόν. Πρακτικά κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να αφομοιωθεί, με βάση την ανάγκη για εισροή χρημάτων στην ομάδα. Οι άνθρωποι που θέλουν να εμπλακούν με τον Άρη, εμπιστεύθηκαν το εγχείρημά μας αναφορικά με τις κατασκευαστικές εταιρίες την δική μου και του κ. Ορφανίδη, αλλά και τον τρόπο διοίκησης της ΠΑΕ.

Η σύμβαση διέπει προσωπικά κάποια μέλη, που θα συγκροτήσουνέναν φορέα διαχείρισης χρημάτων. Ο χρονικός ορίζοντας μπορεί να είναι πολύμεγαλύτερος από 3 χρόνια, σε αυτό το σκέλος αφορά εμάς προσωπικά και τον Άρη".

Κι αν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενοαλλαγών στο υπάρχον δ.σ. της ΠΑΕ Άρης ο Γιάννης Κόντης παίρνοντας ξανά τον λόγοδιευκρίνισε ότι: " Αυτοί δεσμεύονται ότι αν θελήσουν να προχωρήσουν σε απόκτησημετοχών με τα χρήματα να μείνουν μέσα στην ομάδα".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ