ΑΡΗΣ

Όταν η εξέδρα του Άρη θυμίζει Boca Juniors και Αργεντινή

Covered by yellow smoke fans of Argentina's Boca Juniors cheer their Copa Libertadores first leg soccer final game against Brazil's Gremio,at la Bombonera stadium in Buenos Aires, Wednesday, June 13, 2007.  (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Covered by yellow smoke fans of Argentina's Boca Juniors cheer their Copa Libertadores first leg soccer final game against Brazil's Gremio,at la Bombonera stadium in Buenos Aires, Wednesday, June 13, 2007. (AP Photo/Natacha Pisarenko) AP

Ο Άρης φιλοξενεί την Boca Juniors στο "Κλ. Βικελίδης", το οποίο αναμένεται να ζήσει μεγάλες στιγμές στην κερκίδα από τους φίλους των κίτρινων, που έχουν πολλές αργεντίνικες επιρροές στα συνθήματά τους. Το Sport24.gr θυμίζει... (VIDEOS).

Οι Αργεντίνοι θεωρούνται... μετρ στο να φτιάχνουν κολασμένη ατμόσφαιρα. Ξέρουν να δημιουργούν κερκίδα που "πνίγει" τον αντίπαλο και δίνει "φτερά" στην ομάδα τους. Έχουν παλμό, πάθος, ρυθμό και απίστευτη ένταση στα συνθήματά τους, τα οποία είναι ξακουστά και άξια θαυμασμού σε όλο τον κόσμο. Ειδικά στην καλή τους μέρα, είναι για να τους χαζεύεις και να παρακολουθείς ρεσιτάλ οπαδικής συμπεριφοράς και στήριξης. Έχουν τρέλα με το ποδόσφαιρο, παθιάζονται και το βγάζουν στην κερκίδα.

Όταν η εξέδρα του Άρη θυμίζει Boca Juniors και Αργεντινή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι οπαδοί του Άρη έχουν πολλές επιρροές στα συνθήματά τους από την Αργεντινή. Κατά βάση στο ρυθμό τους, διότι ομολογουμένως είναι εκπληκτικός και μπορούν να φτιαχτούν εντυπωσιακά συνθήματα, τα οποία ακούγονται είτε στο Αλεξάνδρειο είτε στο "Κλ. Βικελίδης". Δεν είναι οι μόνοι που έχουν χρησιμοποιήσει τον αργεντίνικο ρυθμό, το έχουν πολλοί άλλοι επίσης, απλά ταιριάζει πολύ στα δικά τους συνθήματα, τα οποία είναι ρυθμικά και τραγουδιστά.

Οι "κίτρινοι" φιλοξενούν την Boca Juniors το βράδυ της Τετάρτης (8/11) στο Κλ. Βικελίδης σε φιλική αναμέτρηση και είναι δεδομένο πως οι φίλοι της ομάδας θα θελήσουν να μετατρέψουν το γήπεδο σε "Μπομπονέρα". Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό και το Sport24.gr θυμίζει χαρακτηριστικές επιρροές της εξέδρας του Άρη από την Αργεντινή.

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ "DALE BOCA"

Το σύνθημα "Dale Cavese" αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά στα γήπεδα του κόσμου, ακόμα και της Ελλάδας. Στα τέλη του '70, οι οπαδοί της Boca Juniors μετέφεραν το τραγούδι "Moliendo Café" στο "Μπομπονέρα", του έβαλαν ποδοσφαιρικούς στίχους και άρχισαν να το χρησιμοποιούν κάθε φορά που ήθελαν να χοροπηδήσουν έντονα στις εξέδρες για να αυξήσουν τον ρυθμό του αγώνα και να δώσουν παλμό. Το σύνθημα έγινε γνωστό ως "Dale Boca".

Στη Θεσσαλονίκη, η μεταφορά θυμίζει περισσότερο τον γρήγορο ρυθμό του Dale Boca. Οι φίλοι του Άρη και οι φίλοι του Ηρακλή έχουν τραγουδήσει το σύνθημα στα... μέτρα τους. Πάντως, πρέπει να τονιστεί ότι στην Ελλάδα, "υπεύθυνοι" για τη μεταφορά του "Dale Cavese" είναι οι φίλοι του Παναθηναϊκού.

"Άρη, Άρη, Άρη, Άρη, Άρη, Άρη σ'αγαπάω

Άρη, Άρη, Άρη, Άρη, Άρη, Άρη σ'αγαπώ

Τη ζωή μου θα την αφήσω Άρη στο λεω

σ' ένα πούλμαν ή σε ένα κίτρινο πέταλο"

H ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΣ

Στην Αργεντινή, η μπάντα είναι κάτι που συναντάται πολύ συχνά στις κερκίδες και βοηθούν στο ρυθμό και στο να φτιαχτεί εκπληκτική ατμόσφαιρα. Οι οργανωμένοι του Άρη, ο "Super 3" είχε δημιουργήσει την Bulband, η οποία μάλιστα είχε δώσει δυναμικό παρών και στο πρώτο φιλικό των "κίτρινων" της Θεσσαλονίκης με την Boca Juniors στο "Βικελίδης". Πάντα σε αργεντίνικους ρυθμούς, όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος, ακούγοντας τη μελωδία...

Eπειδή όμως θα πρέπει να δούμε και τι γίνεται αντιστοίχως στην Αργεντινή, προφανώς τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα. Για τους οπαδούς της Boca, η μπάντα είναι κάτι πιο μεγάλο και έρχεται από παλιά, συμμετέχουν πολλοί περισσότεροι, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό. Πάρτε μια γεύση...

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Από 'κει και πέρα, υπάρχουν πολλά συνθήματα των φίλων του Άρη που έχουν επιρροές από την Αργεντινή, που έχουν χρησιμοποιήσει το ρυθμό τους, βάζοντας τον δικό τους στίχο, προσαρμοσμένο στο ελληνικό λεξιλόγιο και στις δικές τους καταβολές.

Η πρόβα πριν το φιλικό με τη Boca στο πέταλο είναι ενδεικτική γι' αυτό που αναφέρουμε. Δεν είναι απαραιτήτως σε ρυθμό... Boca, όπως είναι για παράδειγμα το "χιλιόμετρα θα γράφω και θα τραγουδώ...", ένα από τα πιο γνωστά συνθήματα που ακούγονται στην κερκίδα των φίλων του Άρη.

Aκούστε αντιστοίχως και τους φίλους της Boca:

Η πρόβα της "Bulldogs Band" πριν το φιλικό του 2009:

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ