Κωστένογλου: "Δεν υπάρχει η λέξη φόβος στη ζωή μου"

Κωστένογλου: "Δεν υπάρχει η λέξη φόβος στη ζωή μου"

Ο Νίκος Κωστένογλου παρουσιάστηκε επίσημα και στη πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής του Άρη υποστήριξε ότι υπάρχει πίστη στην άνοδο και ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου ενώ τόνισε ότι το μπάτζετ των "κιτρινόμαυρων" είναι αστρονομικό για τη κατηγορία και το έως τώρα αποτέλεσμα δυσανάλογο.

Ο Νίκος Κωστένογλου από την Τρίτη (28/2) είναι και επίσημα ο νέος τεχνικός του Άρη και θα αναλάβει την προσπάθεια της ομάδας για επιστροφή στην Super League.

Για να γίνει βέβαια αυτό θα πρέπει ο Άρης να κερδίσει τα παιχνίδια που έρχονται στην Stoiximan.gr Football League και να καλύψει την διαφορά των οκτώ πόντων που βρίσκεται τώρα πίσω.

Ο έμπειρος τεχνικός υποστήριξε ότι πιστεύει στην άνοδο, ότι το τρίπτυχο που είπε στους παίκτες του είναι "αγάπη, πίστη και αισιοδοξία" και ζήτησε από τον κόσμο να είναι δίπλα στην ομάδα. Επίσης υποστήριξε πως το μπάτζετ του Άρη είναι τεράστιο για την κατηγορία και τα έως τώρα αποτελέσματα δυσανάλογα και αναφέρθηκε τέλος και στα όσα έχει κάνει ο Θεόδωρος Καρυπίδης για την ομάδα και την επιθυμία του να την δει στην Super League.

 

Για το αν έχει εικόνα για το ρόστερ:

"Aποψη και κρίση για το ρόστερ έχω. Έχω όμως και τεράστια εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Αν πω ότι έχει αδυναμίες, είναι άτοπο και ανήθικο. Μέχρι να βρίσκομαι στην ομάδα, αυτό δεν θα το ακούσετε ποτέ. Το μπάτζετ του Άρη είναι αστρονομικό για την κατηγορία και το αποτέλεσμα, είναι δυσανάλογο. Δεν θα αξιολογήσουμε τα λάθη που έγιναν τώρα. Ο Άρης έχει μία ελπίδα για την άνοδο. Αν ο θαυμαστός κόσμος του κάνει βροντερή την παρουσία του. Αν γεμίσει το Χαριλάου στο επόμενο εντός έδρας με τον Κισσαμικό.

Θερμή παράκληση, έχουμε ανάγκη τον κόσμο. Ούτε ο πρόεδρος, ούτε ο Κωστένογλου, ούτε οι παίκτες μπορούν να αλλάξουν την εικόνα αν δεν παρουσιαστεί ο κόσμος στο γήπεδο. Αν αλλάξει αυτή η εικόνα, πιστεύω κι ελπίζω να του δείξουμε κι εμείς αγωνιστικά, σε 5-6 ματς, ότι όλα άλλαξαν. Να τον ξυπνήσουμε, να του δώσουμε το κίνητρο να έρθει κοντά μας".

Για την αγωνιστική εικόνα του Άρη:

"Το πρώτο μέλημα είναι να κερδίζουμε. Το Χαριλάου είναι ένα γήπεδο,που πρέπει να έχουμε καλύτερη ποιότητα, κυκλοφορία μπάλας, είναι ένα στοίχημα για μένα. Παρόλο που είναι δύσκολο, πρέπει να το δούμε σύντομα. Ακόμα και με 1-0 πρέπει να κερδίζουμε τα ματς. Θα περνάμε απ΄όλες τις τακτικές φάσεις, κάθε μέρα και ανάλογα με τον αντίπαλο θα υπάρχουν διαφορετικοί στόχοι.

Στον Αιγινιακό, σε ένα δύσκολο γήπεδο, θα βρεις δύσκολα ομάδα που θα δείξει ποιότητα. Θα είναι ένα ματς ειδικών συνθηκών. Οι στατικές φάσεις δεσπόζουν, ως πρωταρχικό στοιχείο στη Φούτμπολ Λιγκ. Κρίνονται πολλά παιχνίδι σε αυτή την κατηγορία, με τον τρόπο αυτό".

 

Για τον Τζεμπούρ:

"Ως αρχή μου είναι σε όποια ομάδα πηγαίνω, την δεύτερη μέρα έχω προσωπική επικοινωνία με κάθε έναν παίκτη ξεχωριστά. Δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε στο παρελθόν για τον Τζεμπούρ. Ήταν μία από τις πρώτες μου κινήσεις η προσωπική επικοινωνία. Είδα έναν παίκτη που έχει διάθεση να βοηθήσει, θα πρέπει όμως σύντομα να ξεκαθαρίσει μαζί με τον γιατρό, βάλαμε ένα πλάνο, το πως και αν θα επιστρέψει υγιείς ο Τζεμπούρ. Δεν μπορούμε να τον έχουμε άμεσα. Δεν ξέρω το διάστημα, αλλά θέλουμε να είναι υγιείς. Υπογραμμίζω από τη συνάντηση με τον παίκτη, ότι υπάρχει διάθεση. Είναι ένας παίκτης που έχει ποιότητα".

Για το αν είναι έτοιμοι οι παίκτες να μην έχουν ακόμα μία απώλεια βαθμών:

"Τον κ. Καρυπίδη τον γνώρισα πρώτη φορά πριν τρεις μέρες. Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι έχει καταβάλλει εδώ και δύο χρόνια τεράστια ποσά που δεν ανταποκρίνονται στην εικόνα της ομάδας. Έχει τεράστια διάθεση, σίγουρα έγιναν λάθη, ως προς την οργάνωση. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν, έχει διάθεση να οδηγήσει τον Άρη στη Σούπερ Λίγκα.

Για να φτάσουμε στον Άρη που έζησα εγώ. Δεν ξεχνάω την ατμόσφαιρα που συναντούσα στο Χαριλάου. Δεν υπήρξα Άρης, είμαι ειλικρινής, αλλά δεν μπορώ να μην έχω σεβασμό και να παραδεχθώ τους 30.000 στον τελικό του ΟΑΚΑ. Οι καταστάσεις είναι δύσκολες. Το ερώτημα είναι. Θα μπορέσουν; Θα πρέπει να πούμε ότι αυτή είναι η δουλειά τους. Το επιτελείο που επιλέχθηκε θα πρέπει να βρει τη λύση.

 

Οι καιροί είναι χαλεποί, οι άνθρωποι πεινάνε. Εδώ βρίσκονται στον Άρη. Εγώ αυτό που εισέπραξα είναι, απέναντι στο πρόσωπο μου, η διάθεση και η προσπάθεια και το αποτέλεσμα που βλέπω με κάνει αισιόδοξο. Ελπίζω να του δούμε και στην πράξη. Έχω μία μικρή εμπειρία, είναι δύσκολο να το αλλάξουμε τόσο γρήγορα, αλλά θα το κάνουμε. Η φιλοσοφία μου ως άνθρωπος, το κέντρο του ανθρώπου είναι η ψυχή.

Αυτή είναι που θα δώσει εντολή στο πνεύμα, στο μυαλό και στο σώμα. Άρα όταν το επάγγελμα έχει να κάνει με την απόδοση του σώματος, πρέπει πρώτα να αγγίξω την ψυχή σου. Τα λόγια είναι εύκολα, οι πράξεις πολύ δύσκολες. Αν δεν αντιμετωπίζουμε ξεχωριστά κάθε έναν αντίπαλο και με σεβασμό, τότε κι εγώ σαν προπονητής, θα αντιμετωπίζω προβλήματα".

Για το τι είπε χθες στους παίκτες:

"Θα έχουμε ορισμένους κανόνες ως προς την συμπεριφορά μας στην έξω ζωή, εντός της ομάδας, αλλά από εκεί και πέρα. Αγάπη, πίστη και αισιοδοξία, αυτές είναι οι τρεις λέξεις κλειδιά. Αφού ψυχολογικά τα πιστέψουμε, θα δείτε μία άλλη εικόνα στο γήπεδο. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή, μπαίνει ο Μάρτιος, είναι μία δύσκολη μεταβατική περίοδος για τους ποδοσφαιριστές. Αλλάζουμε τρόπο προπόνησης, διαφορετική προσέγγιση. Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες που θα πρέπει να βρω λύσεις".

Για το κίνητρό του:

"Δεν υπάρχει λέξη φόβος στη ζωή μου. Συγκεκριμένα, δεν μπορείς σε μία τέτοια πρόταση μεγάλης ομάδας να την απορρίψεις. Υπήρχε το δίλημμα του -8. Δεν μπορείς και να κερδίσεις όλα τα ματς να ανέβεις. Θα είμαι ικανοποιημένος να δούμε έναν Άρη να κερδίζει όλα τα παιχνίδια ή να παρουσιάζει εικόνα συγκροτημένης ομάδας, που να ξέρει τι θέλει στο γήπεδο. Ξέρω ότι όλα είναι εύκολα στα λόγια και δύσκολα στην πράξη.

Το όνομα του αντιπάλου την Κυριακή, μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλο, αλλά οι συνθήκες δυσκολεύουν την κατάσταση. Με τις φανέλες και την ιστορία, παγκοσμίως έχει αποδειχθεί ότι οι νίκες δεν έρχονται. Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία και δεν βελτιώσουμε τα λάθη, τότε η άνοδος θα είναι όνειρο απατηλό. Θα την αναφέρουμε γιατί έτσι επιτάσσει η κατάσταση, πρέπει να το πιστεύουμε. Αυτό θέλω να αλλάξω τις μέρες αυτές που είμαι εδώ".

Για το κλίμα στην ομάδα:

"Καταρχήν να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τον κ. Καρυπίδη για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Σε δύσκολη στιγμή, μία ομάδα η οποία μόνο με την παρουσία της στον αθλητικό χώρο όλα αυτά τα χρόνια, δημιουργεί συνθήκες οι οποίες πρέπει να βλέπουν στον πρωταθλητισμό. Θα ήθελα να πω ότι ο προκάτοχός μου, ο κ. Αναστόπουλος, ένας αναγνωρισμένης αξίας και ποδοσφαιριστής και προπονητής, την προηγούμενη χρονιά τον ανέβασε κατηγορία, τη φετινή χρονιά θα έλεγα ότι ξεκίνησε με στόχους του πρωταθλητισμού, έφτασε στην διάρκεια του πρωταθλήματος να είναι σε μία δύσκολη στιγμή.

Αυτή τη στιγμή αναλαμβάνοντας εγώ, βρίσκω μία ομάδα αν και εφόσον υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, η μοίρα είναι τέτοια που αλλάζει ο προπονητής. Την κατάσταση θα ξεκαθαρίσω ότι δεν θα αναφερθώ ποτέ στο παρελθόν, καμία μομφή για το τι έγινε στο παρελθόν. Ξέρω σε ποια ομάδα ήρθα, τι ειδικό βάρος έχεις, τις συνθήκες αγωνιστικές και βαθμολογικές. Θα πρέπει να αλλάξει η εικόνα, ως προς το αποτέλεσμα και το θέαμα. Αναλαμβάνω σε ένα πολύ δύσκολο σημείο. Από τη στιγμή που πήρα την απόφαση, ξέρω και τις ευθύνες.

Με τον καλύτερο οργανωμένο τρόπο θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την εικόνα. Θα πρέπει ο Άρης να κάνει μόνο νίκες για να ελπίζει στην άνοδο. Είμαι ξεκάθαρος. όποια ομάδα και να παίζει με τον Άρη, έχει ένα στόχο, να τον κερδίσει. Το δέχομαι, γιατί είναι το επίπεδο και η ιστορία του Άρη αυτή".

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Walking Dead και Marvel: 10 τρέιλερ που πρέπει να δεις σήμερα

Όλα τα τρέιλερ που δεν πρέπει να χάσεις αυτή την εβδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24