ΑΡΗΣ

Κύργιας: "Μεγάλο σωματείο ο Άρης"

Κύργιας: "Μεγάλο σωματείο ο Άρης"

Ο Μιχάλης Κύργιας νιώθει πως με την παρουσία του στον Άρη έχει βρει μια νέα οικογένεια και ελπίζει με την δουλειά του στις προπονήσεις να πείσει τον προπονητή του για την αξία του.

Ο Μιχάλης Κύργιας αν και μόλις μερικές ημέρες στον Άρη νιώθει πως με την παρουσία του έχει βρει μια νέα οικογένεια και ελπίζει πως μέσα από την δουλειά του στις προπονήσεις θα πείσει τον προπονητή του για την αξία του.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Πράβετς της Βουλγαρίας μίλησε ακόμη για τις πρώτες του εντυπώσεις, τον και πάλι συμπαίκτη του Μιχάλη Μανιά μετά τον Απόλλων Σμύρνης, τον νέο του προπονητή Γιάννη Χατζηνικολάου και τον Ρούμπεν Πουλίδο.

- Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από το Πράβετς;

"Οι εντυπώσεις μου είναι πολύ θετικές από το ξενοδοχείο, ενώ και οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές όπως και ιδανικές οι καιρικές συνθήκες. Είναι ειδυλλιακό το τοπίο και σου φέρνει απόλυτη ψυχική ηρεμία. Παράλληλα είναι και πολύ καλή η ποιότητα χόρτου στα γήπεδα και μας βοηθάει αυτό στις προπονήσεις".

- Πως νιώθεις ως μέλος της οικογένειας του Άρη;

"Αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα και ήδη έχω μπει στο κλίμα κι έχω έρθει πιο κοντά με όλα τα παιδιά. Νιώθω πως έχω βρει μια νέα οικογένεια".

- Τι σου έχει βγάλει η ομάδα σαν μια πρώτη εικόνα στα αγωνιστικά;

"Στην πλειοψηφία της η ομάδα αποτελείται από νεαρά παιδιά και γι’ αυτόν το λόγο υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Προσωπικά εύχομαι κι ελπίζω να μπορέσουμε εμείς οι νεαροί να δείξουμε ότι αξίζουμε να βρισκόμαστε σε μια ομάδα μεγάλη όπως είναι ο Άρης".

- Πες μας δυο λόγια για τον Μιχάλη Μανιά με τον οποίο ήσουν πέρυσι συμπαίκτης…

"Νομίζω και για μένα και για τον Μιχάλη είναι θετικό ότι έχουμε ο ένας τον άλλον από πέρυσι. Παρ’ όλα αυτά δεν θα σταθούμε σε αυτό. Ήδη έχουμε αρχίσει να συνάπτουμε σχέσεις και με τα υπόλοιπα παιδιά και προφανώς δεν θα έχουμε πρόβλημα να δημιουργήσουμε νέες φιλίες. Για τον Μιχάλη δεν θα ήθελα να κάνω κάποιου είδους κριτική. Το μόνο που έχω να πω είναι πως ήταν ο βασικότερος συντελεστής στην περυσινή πορεία του Απόλλωνα Σμύρνης στην άνοδο της ομάδας. Είναι ένα εκπληκτικό παιδί και πέραν αυτού τα στοιχεία του αγωνιστικά είναι πως είναι πολύ γρήγορος κι έχει εύκολα το γκολ. Δικαίως έγινε ο ντόρος κι αυτό θα φανεί".

- Για τη θέση του στόπερ στην οποία θα κληθείς να ανταποκριθείς;

"Η θέση είναι δύσκολη και η δυσκολία αυτή διογκώνεται όταν φοράς τη φανέλα του Άρη. Είσαι ο βασικός υπεύθυνος για την άμυνα και τα γκολ και είναι μεγάλη ευθύνη να είσαι αμυντικός στον Άρη. Ελπίζω να πείσω τον προπονητή μου και τους παίκτες και να μπορέσω να παίξω".

- Έχεις άγχος από τη μεταγραφή σου στον Άρη;

"Το να βρίσκομαι σε μια ομάδα με τέτοια δυναμική και απήχηση, είναι λογικό να μου δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση και άγχος από το να είμαι κάπου αλλού. Ο Άρης είναι ένα τεράστιο σωματείο κι αυτό το δέχεται όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα. Μπορεί να είμαι καινούργιος εδώ, ωστόσο θέλω να πείσω και θα το κάνω".

- Για τον προπονητή σου τι έχεις να πεις;

"Νομίζω πως όλα είναι πολύ καλά και ο κόουτς είναι πολύ κοντά μας. Ο προπονητής είναι ιδανικός και παρότι οι ηλικίες των παικτών είναι μικρές και χρειάζεται καλύτερη καθοδήγηση, ο προπονητής είναι εξαιρετικός και εμένα με έχει καλωσορίσει με τον καλύτερο τρόπο στην ομάδα".

- Για τον Ρούμπεν Πουλίδο ο οποίος είναι ο πιο έμπειρος παίκτης της ομάδας και είναι και στόπερ;

"Είναι μεγάλη τύχη να έχεις δίπλα σου παίκτες όπως ο Πουλίδο δίπλα σου. Όταν έχεις τέτοιους συμπαίκτες και ωριμάζεις και βελτιώνεσαι. Ο Πουλίδο είναι παράλληλα και παράδειγμα εξωαγωνιστικό προς μίμηση για όλα τα παιδιά. Δεν χρειάζεται να αναλύσω το ποιος είναι αγωνιστικά. Δίπλα του δεν αγχώνεσαι και νιώθεις μεγάλη σιγουριά".

- Τέλος ποιος είναι αυτός ο παίκτης που ξεχωρίζει ήδη στις προπονήσεις;

"Δεν θέλω να σταθώ κάπου ξεχωριστά. Έχω δει πολλούς νεαρούς που έχουν ξεχωρίσει και όλοι έχουν δυνατότητες και πιστεύω ότι θα έχουμε όλοι μια πολύ ευχάριστη και δημιουργική χρονιά".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ