ΑΡΗΣ

Κόντης: "Να σφυρίξει 50-50 ο Σιδηρόπουλος"

Κόντης: "Να σφυρίξει 50-50 ο Σιδηρόπουλος"
INTIME SPORTS

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης, αναφέρθηκε στον ορισμό του Τάσου Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης, τοποθετήθηκε στον ΑΡΗΣ FM 92,8 στον ορισμό του Τάσου Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

"Το 50-50 θέλουμε. Δεν θέλουμε να δούμε φαινόμενα άλλων χρόνων όπως με τον Καλόπουλο και τον Σταυρίδη, που μας πήγαιναν σαν πρόβατα στη σφαγή", είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αρχικά για τον Σιδηρόπουλο, ανέφερε: " Δεν θέλω να πω κάτι για το παιχνίδι πριν γίνει. Οι διαθέσιμοι διαιτητές που θα έμπαιναν ήταν τέσσερις, ο Γιάχος, ο Σιδηρίπουλος, ο Τριτσώνης και ο Θάνος.

Θέλω να καλέσω το διαιτητή να σταθεί το ύψος των περιστάσεων του αγώνα και να ξέρει ότι όλη η Ελλάδα θα παρακολουθήσει το παιχνίδι. Το 50-50 θέλουμε. Δεν θέλουμε να δούμε φαινόμενα άλλων χρόνων όπως με τον Καλόπουλο και τον Σταυρίδη, που μας πήγαιναν σαν πρόβατα στη σφαγή.

Ο Σιδηρόπουλος είναι διεθνής και θα πρέπει να σκεφτεί ότι και για τις δύο ομάδες είναι σημαντικό το παιχνίδι. Πρόσφατα είχαμε κάνει ένα αίτημα στη λίγκα να υπάρχει κλήρωση και όχι ορισμοί, αλλά είναι κάτι που δεν το θέλει ούτε η FIFA, ούτε η UEFA".

Συνεχίζοντας την αναφορά του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και για το αν οι άνθρωποι της ομάδας θα μιλήσουν με τους παίκτες εν όψει του αγώνα, ανέφερε: " Η ιδιαιτερότητα του αγώνα έγκειται στο ότι είναι και οι δύο ομάδες από την ίδια πόλη. Αυτή τη στιγμή, έχει ιδιαιτερότητα γιατί θέλουμε να μπούμε στα πλέι οφ.

Τους έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις αλλά αυτό έχει να κάνει πιο πολύ με τον προπονητή και τους ανθρώπους που είναι πιο κοντά στην ομάδα. Όλα τα παιχνίδια όμως πρέπει να τα κυνηγούν με τον ίδιο τρόπο και να μην κοιτάμε τον αντίπαλο.

Αν δώσουμε μια μεγαλύτερη πίεση, μόλις περάσει ο αγώνας θα θεωρήσουν ότι είναι πιο χαλαρά τα πράγματα. Όλα τα παιχνίδια μας ενδιαφέρουν το ίδιο".

Για τις εξελίξεις σχετικά με το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την ΠΑΕ Άρης είπε: " Ότι ήταν να γίνει από την πλευρά της διοίκησης έγινε. Σε όποιους αμφισβητούν το οτιδήποτε η απάντηση είναι να έρθουν αυτοί και να βάλουν τα χρήματα που χρειάζονται.

Όποιος αμφισβητεί κάτι σε μια εποχή αναγκαιότητας, ας έρθει να τα πληρώσει αυτός. Μέσα από ανακοινώσεις και ιδέες είναι δύσκολο. Έλα, κάνε μια πρόταση οικονομική και αν είναι καλύτερη από αυτή που έχουμε, θα την στηρίξουμε.

Το περιβάλλον είναι αμείλικτο και θα χάσουμε την μπάλα αν δούμε τι έγινε και τι δεν έγινε. Χρειάζονται χρήματα στις ομάδες και έχουμε καταλάβει ότι κάποιοι ίσως να μην θέλουν το ποδόσφαιρο να βρει λύσεις. Μπορεί να τους συμφέρει κάποιες ομάδες να εξαφανιστούν.

Για αυτό ο Άρης πρέπει να συγκεντρωθεί στα δικά του θέματα και να μην περιμένει την βοήθεια κανενός. Περιμέναμε να ψηφιστεί ο νόμος για τις ανώνυμες εταιρίες για αυτό και δεν πήρε η ομάδα ενημερότητα, καθώς τα πράγματα θα ήταν πιο ευνοϊκά για εμάς. Τώρα πρέπει να βασιστούμε στα νέα δεδομένα και να καταλάβουμε ότι δεν θα δοθεί λύση. Από υποσχέσεις πολιτικών έχουμε χορτάσει".

Για το άρθρο 19 του νέου αθλητικού νόμου, το αυτοδιοίκητο, τόνισε: " Στην Ελλάδα νομοθετούν κατά το δοκούν διάφοροι και έχουν βρει το ποδόσφαιρο σαν τομέα που θα επιδείξουν ισχύ. Η Ελλάδα διαλύεται και αυτοί που την βλέπουν και συμμετείχαν στη διάλυση, θεωρούν ότι ψηφίζοντας ένα νόμο που θα εντοπίζει ευθύνες μόνο στις ομάδες, βγαίνει η εικόνα μιας ήρεμης κυβέρνησης. Έχουν περάσει ένα νόμο που θα είμαστε υπεύθυνοι για την δημιουργία των λεσχών φιλάθλων και συνυπεύθυνοι για όποια επεισόδια γίνουν.

Αν αυτό παραμείνει, που θα βρεθεί διοίκηση με την δαμόκλειο σπάθη κάθε εισαγγελέα που θα ασκήσει δίωξη από πάνω της, αν κάνουν επεισόδια οι φίλαθλοι της ομάδας της", και πρόσθεσε: " Η ΕΠΟ δεν έχει άλλο δρόμο. Θα πάει στη FIFA και θα τη ρωτήσει για το νόμο αυτό. Έχει συμφωνήσει να ακολουθεί τους κανόνες και τα καταστατικά της. Αν δεν το κάνει, θα υπάρξουν κυρώσεις".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ