ΑΡΗΣ

Ιωαννίδης: "Η διακοπή ήταν εκτός κανονισμών"

Ιωαννίδης: "Η διακοπή ήταν εκτός κανονισμών"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν ο πρώτος βουλευτής από την Θεσσαλονίκη που τοποθετήθηκε μετά την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League για συνέχιση του αγώνα Άρη-Αστέρα Τρίπολης

Με γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Θεσσαλονίκης με την Ν.Δ., Γιάννης Ιωαννίδης, τοποθετήθηκε μετά την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League για συνέχιση του αγώνα Άρη-Αστέρα Τρίπολης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν ο πρώτος βουλευτής από την Θεσσαλονίκη που πήρε θέση και για το θέμα της ρίψης του αντικειμένου αλλά και για την διακοπή του αγώνα.

Συγκεκριμένα η δήλωση του Γιάννη Ιωαννίδη είναι η ακόλουθη: " Το θέμα της βίας πρέπει να αντιμετωπίζεται πάντοτε με τη δέουσα προσοχή γιατί τα καθημερινά φαινόμενα βίας έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι με αφορμή την αντιμετώπιση ενός τέτοιου φαινομένου θα πρέπει να καταστρατηγούνται βασικές αρχές δικαίου αλλά και λειτουργίας των οργάνων της πολιτείας.

Στην περίπτωση του ΑΡΗ, έχουμε ένα απαράδεκτο γεγονός ρίψης αντικειμένου στην επόπτη και εντός του αγωνιστικού χώρου, πράξη που δικαίως προβλέπεται και τιμωρείται από το ισχύον πειθαρχικό δίκαιο και επιβάλλονται οι προβλεπόμενες ποινές ανάλογα με τα συγκεκριμένα στοιχεία της πράξης (είδος αντικειμένου, συνέπειες κλπ...). Για την πράξη αυτή ήδη επιβλήθηκε η προβλεπόμενη ποινή στον ΑΡΗ.

Όμως άλλο θέμα είναι η διακοπή ενός αγώνα εξαιτίας μια τέτοιας πράξης. Στη διακοπή ενός αγώνα θα πρέπει να μην υπάρχουν συνθήκες ομαλής διεξαγωγής του αγώνα, οπότε πλέον ο διαιτητής υποχρεούται να διακόψει τον αγώνα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως άλλωστε ειπώθηκε και από το σύνολο σχεδόν των επιφανών κριτών της διαιτησίας, την προηγούμενη Κυριακή σε σχετικές αθλητικές τηλεοπτικές εκπομπές, η διακοπή ήταν εκτός κανονισμών και εκτός προϋποθέσεων επιβολής της.

Συνεπώς πιστεύω, ότι οποιαδήποτε παρέμβαση πολιτικού οργάνου, στο έργο του πειθαρχικού οργάνου με σκοπό να το επηρεάσει και να το επιβάλει να κάνει αυτό που το ίδιο επιθυμεί, είναι εκτός λειτουργίας δημοκρατικού πολιτεύματος και προσβάλει βάναυσα τη λειτουργία της δικαιοσύνης, η οποία πρέπει να αφήνεται να λειτουργεί ανεμπόδιστα σε κάθε περίπτωση απονέμοντας το δίκαιο".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ