ΑΕΛ

Τσιώλης: "Αναλαμβάνω την ευθύνη, συγγνώμη"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟΚ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟΚ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάκης Τσιώλης ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα (2-0) από τον ΠΑΟΚ και την "κάκιστη" απόδοση της ομάδας του. Ζήτησε ενότητα και συσπείρωση ενόψει του αγώνα με την Κέρκυρα που ακολουθεί.

Η ΑΕΛ ηττήθηκε με 2-0 από τον ΠΑΟΚ στη Λάρισα και ο Σάκης Τσιώλης ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο. Αρχικά είπε: "Σχεδιάσαμε το ματς για να αντιμετωπίσουμε την ορμητικότητα του ΠΑΟΚ. Το πρώτο γκολ του μας δημιούργησε νευρικότητα. Στο δεύτερο μέρος με τις δύο αλλαγές προσπαθήσαμε να φέρουμε ποιότητα και κυκλοφορία στη μπάλα, γιατί ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στην κυκλοφορία.

Επιβεβαιώθηκε η ανωτερότητα του ΠΑΟΚ. Ήταν μια κάκιστη απόδοση από πλευράς της ομάδας μου. Αυτό το ματς βαραίνει την ομάδα και περισσότερο την προπονητή. Αναλαμβάνω αυτή την ευθύνη. Σε λίγες μέρες έχουμε πάλι οριακό παιχνίδι. Ένα συγγνώμη στον κόσμο. Όσο σκληρό και δύσκολο και αν είναι, πρέπει να συγκεντρωθούμε. Να αφήσουμε πίσω ό,τι μας πόνεσε. Ας σεβαστούμε την ομάδα για αυτό το οριακό παιχνίδι του Σαββάτου (σ. με την Κέρκυρα).

Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η εικόνα θα αποτελέσει παρελθόν. Για να γίνει αυτό θα πρέπει ο κόσμος να αγκαλιάσει την ομάδα. Όλοι μαζί ενωμένοι. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, ήταν καλύτερος και νίκησε δίκαια. Η ΑΕΛ έχει το μέταλλο και την ιστορία να διεκδικεί και να παίρνει. Είμαστε σε μεταβατικό στάδιο.

Η ομάδα διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές. Επανήλθαν κι αυτοί που είχαν τραυματισμούς και είμαι σίγουρος πως θα γίνουμε πιο ποιοτικοί. Αυτή η εικόνα θέλω να πιστεύω πως θα αποτελέσει παρελθόν. Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει όλοι μαζί και παρά τη στεναχώρια που δώσαμε στο κόσμο θα πρέπει να αγκαλιάσει την ομάδα και να είμαστε ενωμένοι".

Για το τι θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος: "Αυτό θα το απαντήσουμε μετά το παιχνίδι με την Κέρκυρα. Με τον ΠΑΟΚ δεν μπορούσαμε να υπολογίσουμε από την αρχή τι βαθμούς θα πάρουμε. Η ΑΕΛ έχει το μέταλλο και την ιστορία και θα πρέπει να διεκδικεί τα πάντα, αλλά η ομάδα ακόμα είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο και δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι όπως άλλες εποχές. Σχεδιάζουμε ένα παιχνίδι και βλέπεις πως πάει, ίσως δηλαδή τα πράγματα πάνε όπως με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ".

Για το αν η ΑΕΛ παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο μετά τις μεταγραφές: "Σίγουρα δεν παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά επιμένω πως οι παίκτες που ήρθαν είναι καλοί. Θέλουμε περισσότερο χρόνο για να γίνουμε μία ομάδα με συνοχή. Σε αυτό ενδεχομένως μπορεί να είμαι υπεύθυνος εγώ, που κάνω αλλαγές και δεν βοηθώ τους παίκτες να προσαρμοστούν στο σύστημα. Όπως όμως έγινε ο σχεδιασμός για τα δύο παιχνίδια, δεν μπορούσα να αφήσω εκτός αυτό του Σαββάτου".

Για την απουσία του Ντέλετιτς: "Λαμβάνοντας υπόψη τις δύο τελευταίες αγωνιστικές, θέλαμε στον ΠΑΟΚ να έχουμε δύο αμυντικά χαφ. Τον Φατιόν και τον Μασαλέσα. Κι αυτό γιατί υπάρχει ένας επιθετικός όπως ο Ναζλίδης και εάν βάζαμε έναν επιθετικό χαφ θα είχαμε αρκετά κενά. Τώρα μπορούμε να δούμε και να πούμε πως ίσως χρειαζόταν. Αλλά αυτή η ευθύνη βαραίνει εμένα".

Για το άγχος και ποιο θα είναι το φάρμακο: "H νίκη. Αυτή είναι που θα μας βγάλει από αδιέξοδα. Να ελευθερώσει τους παίκτες σε μία ομάδα που είναι υπό πίεση. Γι’αυτό ζητάω ένα ενωτικό κλίμα για το παιχνίδι του Σαββάτου".

Για το σχεδιασμό και τις μεταγραφικές κινήσεις που έχουν γίνει: "Η φιλοσοφία μου είναι πως πάντα ένας καλός παίκτης χωράει στην ομάδα. Αυτός ο παίκτης που ήρθε χθες συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία και μπορεί να μας βοηθήσει για τη συνέχεια και όχι μόνο. Η ομάδα βλέπει το τώρα, αλλά πρέπει να βλέπει και το αύριο. Όπως είπα και τη τελευταία φορά, πως το ρόστερ είναι συμπληρωμένο. Ερχόμενος ο Βαρέλα μαζί με τον Αβραάμ και με την ατυχία με τον τραυματισμό του Ντοντό που θα μας έδινε λύσεις σε κλειστές άμυνες, νομίζω πως η ομάδα ήταν γεμάτη".

Για το τι έφταιξε στο σημερινό παιχνίδι: "Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ο τρόπος που δεχθήκαμε το πρώτο γκολ. Μας έφερε μεγαλύτερη νευρικότητα και άγχος. Έδωσε στον ΠΑΟΚ άνεση για να ελέγξει το παιχνίδι. Δεν άλλαξε το τρόπο του αντιπάλου όπως τον έχουμε δει".

Για το τι θα αλλάξει μέχρι το παιχνίδι με τη Κέρκυρα: "Ο σχεδιασμός έχει γίνει για να αντιμετωπίσουμε με την Κέρκυρα με όλα τα δυνατά μας στελέχη. Ξέρουμε πως έχουμε να κάνουμε με μία ομάδα που τα πάει καλά στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά πιστεύω πως θα πάμε για τη νίκη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κούγιας: "Όποιος θέλει την ΑΕΛ, ας έρθει να πάρει τις μετοχές"
Χωρίς φρένο ο ΠΑΟΚ, 0-2 την ΑΕΛ
TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ