ΑΕΛ

Μπάντοβιτς: "Θα κάνω τα πάντα για να πετύχω"

Μπάντοβιτς: "Θα κάνω τα πάντα για να πετύχω"
INTIME SPORTS

Παρουσιάστηκε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και ο Νίκος Νταμπίζας από την ΑΕΛ.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ παρουσίασε τον νέο της προπονητή Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και τον άμεσο συνεργάτη του Νίκος Νταμπίζα.

Και οι δύο στις δηλώσεις του τόνισαν ότι θα κάνουν τα πάντα για να επιστρέψει η ΑΕΛ στην Superleague. Αναλύτικά οι δηλώσεις τους:

O Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, τόνισε αρχικά: " Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Έχω πάθος και τρέλα με αυτό που κάνω και θέλω να πω ότι θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου ώστε η ΑΕΛ να πετύχει το στόχο της ανόδου στη Σούπερ Λιγκ. Πιστεύω ότι για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πολύ δουλειά και εύχομαι στο τέλος να είμαστε χαρούμενοι.

Η αλήθεια είναι ότι είχα μία επαφή με τον Κ. Πηλαδάκη. Συζητήσαμε κάποια πράγματα και η διαφωνία που υπήρχε ήταν με το γυμναστή. Όχι ότι είχα κάποιο προσωπικό πρόβλημα μαζί του αλλά ο κάθε προπονητής εμπιστεύεται και θέλει να δουλεύει με κάποια πρόσωπα που τα έχει εμπιστοσύνη. Έτσι στη δεύτερη επαφή που είχαμε μετά το ματς με την Καλλονή τα βρήκαμε και πλέον είμαι εδώ".

Για τις ενστάσεις που υπάρχουν από μερίδα των οπαδών για την πρόσληψή του, είπε: " Πιστεύω πολύ στον εαυτό μου και στις ικανότητές μου. Προσπαθώ πάρα πολύ. Ήμουν στην Κέρκυρα που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Σίγουρα υπάρχουν προπονητές που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα. Εγώ είμαι εδώ για να πετύχω και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Έχω μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον και σε μία χώρα με αξίες και πειθαρχία. Δε μπορώ να σβήσω το παρελθόν μου. Αλλά οπουδήποτε κι αν έχω πάει πήγα σαν κύριος και έφυγα σαν κύριος. Και το ίδιο θα κάνω και στην ΑΕΛ.

Δε θέλω να με κρίνετε από τα χρώματα. Αν είναι κόκκινο, κίτρινο ή πράσινο. Θέλω να με κρίνετε για τις αξίες μου, για τον τρόπο λειτουργίας και τον τρόπο συμπεριφοράς και αυτά που θέλω να περάσω στους παίκτες. Σέβομαι τις απόψεις των φιλάθλων αλλά να ξέρετε ότι όσο καιρό μείνω εδώ δε θα ακούσετε από εμένα ψέματα.

Είμαι αληθινός και σέβομαι το ψωμί που τρώω στην Ελλάδα που είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Χωρίς τον κόσμο δεν μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας. η ομάδα είναι δική τους και εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάποια πράγματα ώστε να τους ευχαριστήσουμε".

Όσον αφορά τις μεταγραφές είπε: " Έχουμε πολλά δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας και θα πρέπει να τα κερδίσουμε όλα. Συζήτησα με τον πρόεδρο και θα έχουμε και μια άλλη κουβέντα αύριο για τα μεταγραφικά. Σίγουρα θα γίνουν κάποιες κινήσεις ακόμη, άσχετα εάν ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός μας. Όλοι μας θέλουμε να βλέπουμε μια επιθετική ΑΕΛ. Το βάρος θα το ρίξουμε στην τακτική και πως θα μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί σε κλειστές άμυνες".

Ο Νίκος Νταμπίζας, από την πλευρά του τόνισε: " Ο λόγος που αποφάσισα να γυρίσω πίσω στην ΑΕΛ είναι τα έξι χρόνια που πέρασα από εδώ ως ποδοσφαιριστής και το δέσιμο που είχα με την ομάδα αυτό το διάστημα. Πλέον, δε θα υπάρχει φανέλα ή αριθμός αλλά μόνο φόρμα. Το πάθος, όμως για αυτό που κάνω παραμένει το ίδιο. Όπως είπε και ο κ. Μπάντοβιτς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την ομάδα να γυρίσει στη Σούπερ Λιγκ, εκεί που δικαιωματικά αξίζει να αγωνίζεται.

Είχα πει τότε κάποια πράγματα αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν και είχαν να κάνουν με το αγωνιστικό κομμάτι. Τώρα είμαι εδώ από άλλο πόστο. Βέβαια αυτά που είχα πει ότι δε τα παίρνω πίσω. Απλώς τώρα θεωρώ ότι είμαι χρήσιμος και μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Να σας πω βέβαια ότι στο ξεκίνημά του ως προπονητής το φανταζόμουν αλλιώς. Αλλά οι συνθήκες ήταν τέτοιες που δεν μπορούσα να αρνηθώ.

Η εμπειρία και η τεχνογνωσία του κόουτς έρχομαι εγώ να το συμπληρώσω με τις γνώσεις αναφορικά με την κατάσταση στην ομάδα. Κάποια στοιχεία από τους παίκτες αλλά και από τη φιλοσοφία που υπάρχει σε αυτή την ομάδα. Ουσιαστικά θα βοηθήσω τον προπονητή να μπει στο κλίμα της ΑΕΛ. Σίγουρα και πριν έρθουμε εδώ είχαμε γνώση της κατάστασης. Θεωρώ ότι ξέραμε τι θα βρούμε. Το πιο σημαντικό είναι να αλλάξουμε τη ψυχολογία των παικτών και να βελτιώσουμε γενικότερα τη ψυχολογία της ομάδας".

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ