ΑΕΛ

Ματάισεν: "Θα βρούμε γρήγορα τις λύσεις"

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑ ΤΖΑΚΙ ΜΑΤΑΙΣΕΝ (ICONPRESS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑ ΤΖΑΚΙ ΜΑΤΑΙΣΕΝ (ICONPRESS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) ICON

Αρκετά αισιόδοξος και σίγουρος για τη δουλειά του εμφανίστηκε ο νέος τεχνικός της ΑΕΛ, Τζάκι Ματάισεν, κατά την παρουσίαση του την Πέμπτη το απόγευμα.

Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της ΑΕΛ παραχώρησε την Πέμπτη το απόγευμα ο Τζάκι Ματάισεν. Ο έμπειρος τεχνικός εμφανίστηκε αισιόδοξος και σίγουρος για την δουλειά του σημειώνοντας πως γρήγορα η ομάδα της Λάρισας θα μπορέσει να βρει τις λύσεις και να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο.

Ο Ματάισεν τόνισε πως το συμβόλαιο του είναι για δυο χρόνια, σημείωσε πως είχε γίνει και στο παρελθόν μια κουβέντα για να αναλάβει την ΑΕΛ αλλά τότε δεν μπορούσε και τόνισε πως θα πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του για να του πουν τα πάντα για τους παίκτες της ομάδας του καθώς δεν τους γνωρίζει.

Χαρακτηριστικά σημείωσε:

"Το πιο σημαντικό πράγμα όταν έρχεσαι στην ομάδα είναι να αισθάνεσαι πως σε θέλουν. Το ξέρω γιατί ήμουν και πριν στην Ελλάδα, ξέρω πως ο πρόεδρος έχει ένα ισχυρό ταμπεραμέντο και χαρακτήρα. Το ίδιο λένε και για μένα, γι’αυτό μας πήρε λίγο χρόνο μέχρι να συζητήσουμε και να φτάσουμε στη συμφωνία.

Από αυτή τη στιγμή και πλέον εστιάζω 100% και δίνω τα πάντα στην ομάδα και στους παίκτες. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Το να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε σημαίνει ότι άμεσα πρέπει να επικοινωνήσω με τους βοηθούς και τους ποδοσφαιριστές και να δω τι πάει καλά και τι όχι.

Αυτό σημαίνει ότι δίνω μεγάλη βαρύτητα και δείχνω εμπιστοσύνη στο προπονητικό τιμ. Σύμφωνα από αυτούς θα ξεκινήσει το πρώτο παιχνίδι και από ότι μου πουν. Είμαι πεπεισμένος πως πολύ σύντομα θα βρούμε όλοι μαζί λύσεις και η ομάδα θα βρεθεί σε μία θέση άνεσης. Δίχως πίεση.

Αυτό είναι ο πρώτος αντικειμενικός σκοπός να αισθανθούμε άνετα. Και να καταφέρουμε να επαναφέρουμε το αίσθημα της υπερηφάνειας σε όλους όσους είναι στην ομάδα και τους οπαδούς μας μέσα από τα αποτελέσματά μας.

Δεν είναι εύκολη η δουλειά. Θέλω όλοι να δίνουν περισσότερο από το 100% και να πάμε όσο γρήγορα γίνεται στο στόχο. Δεν χρειάζεται να βιαστούμε, αλλά να κάνουμε ότι πρέπει γρήγορα. Πρέπει να βρούμε το σωστό ρυθμό".

Για την πρόταση που είχε αρνηθεί και τι άλλαξε τώρα:
"Είναι αλήθεια. Υπήρχε η πρόταση και είχαμε συζητήσει και τότε με τον κ. πρόεδρο, αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα".

Για τη φιλοσοφία που θα ακολουθήσει:
"Το μοντέρνο ποδόσφαιρο επιτάσσει να έχεις τη μπάλα στα πόδια σου και να προσπαθεί να δημιουργήσεις με επιθετικό ποδόσφαιρο όσο μπορείς, χωρίς όμως να είσαι αφελής.

Μη μου ζητάτε τώρα να σας πω συστήματα και στρατηγικές. Το θέμα είναι να βρω από κάθε παίκτη πως ταιριάζει μ’αυτά και να πάρουμε ότι καλύτερο γίνεται, αλλά και να προσαρμοστούν στην ομάδα".

Για τη διάρκεια του συμβολαίου:
"To συμβόλαιό μου είναι για δύο χρόνια"

Αν γνωρίζει τους παίκτες:
"Όχι είναι πολύ νωρίς ακόμα, δεν ξέρω ακόμα τους παίκτες πολύ καλά. Ξέρω κάποια πράγματα, αλλά πρέπει να μιλήσω πρώτα με όλους. Γι’αυτό κι αυτή τη στιγμή είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος των βοηθών μου που θα με καθοδηγήσουν".

Κούγιας: "Σας παρουσιάζω έναν κανονικό προπονητή"

Ο Αλέξης Κούγιας ήταν αυτός που παρουσίασε τον Τζάκι Ματάισεν και αναφέρθηκε στους λόγους που τον επέλεξε να αναλάβει την ΑΕΛ:

"Δεν είναι ότι καλύτερο μέσα σε 27 μήνες, έστω κι αν η ομάδα αγωνίζεται σε διαφορετικές κατηγορίες, να έχεις αλλάξει τέσσερις προπονητές. Ούτε προσωπικά είναι κάτι που μου αρέσει, αλλά είναι κάτι που δείχνει πως η ένα μεγάλο όπως κλαμπ σαν την ΑΕΛ λειτουργεί σωστά.

Δεν θα αναλύσω τώρα τους λόγους που αναγκαστήκαμε να λύσουμε τη συνεργασίας μας με έναν εξαιρετικό προπονητή όπως ο κ. Πάους, που πέρυσι μας βοήθησε πάρα πολύ μαζί με τον κ. Φυντάνη να κερδίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία.

Αλλά οι τόσο κακές εμφανίσεις μας στα παιχνίδια που δώσαμε έως τώρα, με εξαίρεση το ένα ημίχρονο με τον Αστέρα Τρίπολης που είχαμε μία υποφερτή αγωνιστική εικόνα, σε συνδυασμό με τα τραγικά αποτελέσματα και ειδικά με την τραγική εμφάνιση που είχαμε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, αλλά και με τα προβλήματα στα αποδυτήρια μεταξύ παικτών και προπονητή, ας ανάγκασαν να κάνουμε αυτή την αλλαγή γρήγορα, χωρίς να είμαστε ευχαριστημένοι.

Δεν θα σας πως περισσότερα, αλλά θα σας παρουσιάσω ένα «κανονικό» προπονητή με την έννοια ότι δεν είναι ένας ταλαντούχος που ξεκινά τώρα την καριέρα του, δεν είναι ούτε ο Μουρίνιο ή Γκουαρδιόλα, αλλά στη χώρα του έχει επιλεγεί να προπονήσει και έχει σημασία ο χρόνος, μερικές από τις καλύτερες ομάδες, όπως η Κλαμπ Μπριζ που έμεινε για τρεις σεζόν κερδίζοντας τίτλους και ευρωπαϊκές διακρίσεις, όπως η τετραετή παρουσία του στη Λόκερεν, όπως η παραμονή του σε σημαντικά κλαμπ μεταξύ αυτών η Σεντ Τρούιντεν, η Μπέρσχοντ, η Βέστερλο που έμεινε μέχρι τα Χριστούγεννα. Σε μια ομάδα που δεν είχε το ρόστερ που πρέπει, όταν έφυγε από εκεί ήταν σε καλή θέση, αλλά μόλις έφυγε υποβιβάστηκε.

Αυτή η συνεχής παρουσία του, που δεν έχει μείνει χωρίς ομάδα ούτε μία σεζόν στο βελγικό πρωτάθλημα στις ομάδες που είπα, σε συνδυασμό με έναν εξαιρετικό γεγονός καθώς μαζί με τον παλιό άσσο, τον Βαντεκέρχοφ ήρθαν στην Ελλάδα, ο ένας σαν πρόεδρος κι ο άλλος σαν προπονητής σε μία ομάδα που όταν ήλθαν δεν είχε ούτε ένα ποδοσφαιριστή και με προπονήσεις για ένα μηνά με νεαρούς παίκτες κατάφερε σε δέκα μήνες και μετά από 48 παιχνίδι, ο Φωστήρας που είχε ανέβει από την Γ’ Εθνική στη Football League διακρίθηκε. Έπαιξε στα play off με ιστορικούς αντιπάλου και το μικρότερο μέσο όρο ηλικία.

Περίπου 19,5 ετών ήταν οι ποδοσφαιριστές. Μάλιστα από εκεί βγήκαν οι Γιαννιώτης, Μοσχονάς, οι νεαροί στόπερ Κάργας, Ζιαμπάρης. Ο Γαρουφαλιάς, ο Γκίνο, ο Τασουλής, ο Ντουρμισάι, ο Σεχολάρι, ο Σμυρλής, ο Λύρας που ήταν και στην ΑΕΛ και μια σειρά από παιδιά που βρίσκονται στη Football League.

Αυτή η δουλειά του ήταν το μεγάλο πλεονέκτημα ώστε στην επιλογή που είχα να κάνω από περισσότερες από είκοσι προτάσεις προπονητών. Ακόμα και τώρα στο κινητό μου έχω δύο προτάσεις ενός Κροάτη κι ενός Ιταλού προπονητή.

Μου έστειλαν πρόταση του προπονητής της Τσεχίας που ήταν στο Euro 2004 όταν η Ελλάδα πήρε το Ευρωπαϊκό, τον προπονητή της εθνικής Αλβανίας. Πολλούς προπονητές από τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και τη Βουλγαρία.

Όμως μετά από ώριμη σκέψη και τη πίεση των ημερών για να έχουμε έναν κανονικό προπονητή στην ομάδα μας λόγω αγώνων που θα έχουμε τις επόμενες 6 μέρες με Ατρόμητο εντός και εκτός με Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας πήρα την απόφαση και επέλεξα να σας παρουσιάσω τον κ. Ματάισεν.

Ο ίδιος μιλάει ελληνικά και ποδοσφαιρικά μπορεί να συνεννοηθεί με όλους τους ποδοσφαιριστές. Αλλά αν κι έχουν περάσει τρία χρόνια μακριά από την Ελλάδα, είμαι σίγουρος πως θα μπει γρήγορα στο κλίμα και πάλι".

Έχει λυθεί το συμβόλαιο του Πάους:

"Γίνονται συζητήσεις τις τελευταίες μέρες, η τυπική ολοκλήρωση δεν έχει γίνει. Υπάρχει μία προφορική συμφωνία και μένουν κάποιες λεπτομέρειες. Μαζί με τον μάνατζέρ του, τον ίδιο και μία κυρία συνάδελφό μου που τον εκπροσωπεί συμφωνήσαμε να κάνουμε μία πολιτισμένη λύση συμβολαίου όπως ταιριάζει στην ΑΕΛ και στον κ. Πάους".

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ