ΑΕΛ

''Αποφασίζομεν και διατάσσομεν''

''Αποφασίζομεν και διατάσσομεν''
Πλεξίδας INTIME SPORTS

Το Sport24.gr αναλύει την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΛ, τον... συγκεντρωτικό Βαγγέλη Πλεξίδα και τη θεωρία που κατέχει: ''Εγώ το καρπούζι, εγώ και το μαχαίρι''.

Εντύπωση προκαλούν οι κινήσεις της διοίκησης της ΑΕΛ. Όχι σε ό,τι έχει να κάνει με τους ποδοσφαιριστές που πήγαν στον κάμπο για να συγκροτήσουν το ρόστερ της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν, αλλά σε ό,τι αφορά στο γεγονός ότι έχουν αντικατασταθεί ήδη δύο προπονητές και είμαστε ακόμη αρχές Νοεμβρίου.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης απολύθηκε μετά την ήττα στο Κύπελλο από τον Ολυμπιακό Βόλου, δηλαδή ύστερα από το πρώτο επίσημο ματς της περιόδου. Ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος που τον διαδέχτηκε μέτρησε μια ισοπαλία στο Κύπελλο, τρεις νίκες και μία ήττα στο πρωτάθλημα. Τέλος και αυτός. Ο Θωμάς Γράφας που επελέγη γνωρίζει σε ποιο πάγκο πηγαίνει, αλλά είναι διατεθειμένος να ''πολεμήσει''. Ποιος είναι αυτός που... κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις αυτές; Μα φυσικά ο Βαγγέλης Πλεξίδας. Ο ιδιοκτήτης των ''βυσσινί'', του οποίου η θεωρία δεν είναι άλλη από την εξής: ''Εγώ το καρπούζι, εγώ και το μαχαίρι''. Ο Τρικαλινός επιχειρηματίας (ιδιοκτήτης της γαλακτοβιομηχανίας LAFarm A.E. (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΕΤΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ), η αλήθεια είναι, από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας της Λάρισας, έχει δαπανήσει πολλά χρήματα. Ειδικά για τα δεδομένα της Football League. Αποκτήθηκαν παίκτες με θητεία στη Σούπερ Λίγκα (Μουλόπουλος, Κοντοδήμος, Σαρακατσάνος, Μελισσάς, Σουάνης, Αναστασάκος), ικανότατοι Ισπανοί (Βερδού, Περίκο), αλλά και ένας σούπερ Γάλλος, ο Ζοφρί Ντερνίς, που έχει παίξει πολλά χρόνια στο Σαμπιονά, αλλά και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ουδείς έχει κατηγορήσει τον Πλεξίδα για τις μεταγραφές που πραγματοποίησε. Η στάση του, ωστόσο, να απομακρύνει προπονητές με το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα έχει προκαλέσει απορίες. Ακόμα και το μέχρι πρότινος πια ιατρικό τιμ εξέδωσε εις βάρος του ανακοίνωση, κατηγορώντας τον για... συγκεντρωτισμό. Είναι από τους λίγους παράγοντες που βάζουν τα χρήματά τους στο ποδόσφαιρο (το λέμε αυτό διότι υπάρχουν πολλοί που πολύ απλά κάνουν διαχείριση), αλλά αδυνατεί να ξεφύγει από το κλασικό ελληνικό φαινόμενο του να απολύει με την πρώτη στραβή. Είναι μεταξύ εκείνων που δεν φημίζονται για την υπομονή τους. Ποιος τον είδε και δεν τον φοβήθηκε, άλλωστε, μετά την εκτός έδρας ήττα από τη Λαμία!

Το καλοκαίρι έκανε ό,τι ήταν δυνατόν να πάρει την ομάδα από τον Κώστα Πηλαδάκη. ''Δεν έχει άλλη επιλογή. Σε εμένα θα τη δώσει'' έλεγε στο περιβάλλον του ο Πλεξίδας και όντως έτσι εξελίχθηκαν τα δεδομένα. Τα εμπόδια που συνάντησε, ωστόσο, δεν ήταν λίγα. Με πρώτο και κύριο τη διαδικασία εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, η οποία θα μπορούσε να στερήσει από την ομάδα της συμμετοχή της στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Ο Πλεξίδας τον ξεπέρασε και αυτόν τον σκόπελο, παρ' ότι νωρίτερα, ίσως και για να πιέσει καταστάσεις, διέρρεε πως ενδιαφέρεται να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του Ολυμπιακού Βόλου και συνεπώς να τα βροντήξει από την ΑΕΛ, στην οποία ήδη είχε ρίξει χρήμα.

Στη μέχρι σήμερα θητεία του στην ομάδα του κάμπου ο Πλεξίδας βγαίνει νικητής σε όλα. Κατάφερε και τα βρήκε με τον Κώστα Πηλαδάκη αναφορικά με το προπονητικό των Δένδρων και πλέον απομένει το να επιστρέψει η ομάδα στο AEL FC Arena.

Ύστερα από τέσσερις αγώνες οι Θεσσαλοί είναι στη 2η θέση του βορείου ομίλου της Β' Εθνικής, μόλις έναν πόντο πίσω από τη Λαμία. Ο Πλεξίδας δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από την άνοδο. Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Θα τα καταφέρει η ομάδα με τη δυναμική του ιδιοκτήτη της ή θα την πληρώσει εξαιτίας των εν θερμώ αποφάσεων παίρνει; Θα το δείξει ο χρόνος...

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ