ΑΕΚ

Χιμένεθ για Βράνιες: "Εξαίρεση έκανα μόνο για τον Μαραντόνα"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την υπόθεση του Όγκνιεν Βράνιες. Παρών ο Βόσνιος αμυντικός, κανονικά στα Σπάτα για προπόνηση.

Όταν ο Μανόλο Χιμένεθ πήγε σήμερα (26/1) στα Σπάτα, εκτός από την τούρτα γενεθλίων, βρήκε και τον Όγκνιεν Βράνιες. Ο Βόσνιος στόπερ όπως είχε δεσμευτεί, επέστρεψε στην ώρα του από το Βελιγράδι, για να προλάβει να δώσει το παρών στην προπόνηση.

Πάντως ο Χιμένεθ, μιλώντας στην κάμερα της Nova, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Βράνιες. Ο Ισπανός τεχνικός ξεκαθάρισε πως κανείς παίκτης δεν είναι πάνω από την ομάδα και πως για να υπολογίζει τον Βόσνιο, θα πρέπει να είναι 100% συγκεντρωμένος στην ΑΕΚ και να μην σκέφτεται άλλες ομάδες.

"Σε αγωνιστικό κομμάτι πάνω απ' όλα είναι η ομάδα. Δεν υπάρχει παίκτης που θα βρίσκεται πάνω από το υπόλοιπο γκρουπ. Και εγώ βασιζόμενος στην προπονήσεις και στην συμπεριφορά, αποφασίζω ποιος θα παίξει και ποιος όχι. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, έκανα μια εξαίρεση για τον Μαραντόνα που τον είχα συμπαίκτη.

Πάντα είμαι ήρεμος σαν άνθρωπος, με επηρεάζουν τα αποτελέσματα. Αλλά ευχαριστώ το Θεό για την κατάσταση που είμαι, δεν θέλω κάτι άλλο. Απλά όλοι είναι σημαντικοί σε κάποια ομάδα, ίσως να υπάρχει ένας που κάνει τη διαφορά και ίσως να έχουμε ειδική μεταχείριση σε αυτούς, αλλά το σημαντικό είναι η ομάδα. Σε αγωνιστικό κομμάτι ο Βράνιες έχει απίστευτα προσόντα αμυντικά, αν ο Βράνιες είναι 100% για την ΑΕΚ, τότε και εγώ θα είμαι 100% για τον Βράνιες.

Αλλά δεν θα είναι κάτι ξεχωριστό πάνω από άλλον συμπαίκτη του. Αυτός είναι ο όρος μου στη δουλειά, να σεβόμαστε όλοι την ομάδα. Ο Βράνιες έκανε ένα λάθος, ζήτησε συγγνώμη τον συγχώρεσα, ξανά έκανε ένα λάθος μας άφησε στο Καραϊσκάκη να μην έχουμε στον πάγκο έναν έμπειρο αμυντικό. Ο Λαμπρόπουλος έπαιξε στο παιχνίδι και το έβγαλε με ενόχληση στο χέρι. Η διοίκηση πρέπει να λύσει το πειθαρχικό θέμα. Αγωνιστικά αν ο Βράνιες είναι 100% να βοηθήσει δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Για το αν πετάει το μπαλάκι στη διοίκηση: "Δεν πετάω το μπαλάκι στη διοίκηση, όλοι μαζί αποτελούμε την ΑΕΚ. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε μια οικογένεια. Και μέσα σε μια οικογένεια θα υπάρχουν προβλήματα, από μένα δεν υπάρχουν προβλήματα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αποφάσισα να παίξει ο Λαμπρόπουλος αντί του Βράνιες. Κι αυτό όλοι οι παίκτες πρέπει να το δέχονται και ο Σιμόες ήταν στον πάγκο, έτσι είναι ποδόσφαιρο. Την έλλειψη πειθαρχίας πρέπει να το λύσει η διοίκηση σαν διοίκηση.

Εγώ αυτό που θέλω είναι να λυθεί το θέμα Βράνιες μακάρι να μην σκέφτεται άλλες ομάδες και να σκέφτεται μόνο την ΑΕΚ και να μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας. Εγώ είμαι εδώ για την ΑΕΚ και όχι για τις ιδιαιτερότητες κάποιου ατόμου".

"ΗΤΑΝ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟΝ ΛΟΠΕΣ"

Φυσικά η συζήτηση με τον Χιμένεθ μπροστά στην κάμερα της Nova, δεν περιορίστηκε μόνο στον Βράνιες. Πήγε σ’ όλα τα ζητήματα, με τον Ισπανό τεχνικό να κάνει παράπονα, για τη φάση που δεν δόθηκε πέναλτι στον Λόπες, στο πρώτο ματς του κυπέλλου στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

"Δεν δόθηκε ένα πέναλτι που δεν δόθηκε. Ήταν ένα πέναλτι πεντακάθαρο του Φιγκέιρας στον Λόπες. Πέναλτι και αποβολή. Αλλά φαίνεται πως στην Ελλάδα, δεν ενδιαφέρουν αυτά τα πράγματα για να τα συζητάμε".

Για το αγωνιστικό κομμάτι και τις αλλαγές θέσεων, ο Χιμένεθ τόνισε: "Δεν μπορείς πάντα να αποδίδεις το ίδιο καλά σε όλα τα παιχνίδια, αυτό που χρειαζόμαστε είναι οι καλοί ποδοσφαιριστές μας να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, έχουν αλλάξει κάποια πράγματα λόγω των απουσιών και οι παίκτες που αγωνίζονται τώρα δίνουν διαφορετικά πράγματα στο παιχνίδι μας σε σχέση με όσους έπαιζαν πριν. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν παίξει στη θέση τους, όμως με τις αδύναμες ομάδες θεωρητικά, ήταν λίγες οι φορές που τους είχα όλους διαθέσιμους. Ο Γκάλο αποδίδει σε ένα πολύ καλό επίπεδο και επίσης ο Μπακάκης ως αριστερό στόπερ και όχι ως αριστερό μπακ παίζει πολύ καλά.

Γνωρίζω τι μπορεί να μας δώσει ο Λόπες, δεν είναι εξτρέμ αλλά μπορεί να παίζει ως φουλ μπακ και να καλύψει την πλευρά. Νομίζω ότι, με βάση την στατιστική, αυτή η εικόνα μας έφερε να είμαστε η καλύτερη ομάδα για την Ελλάδα το 2018, σύμφωνα με το IFFHS".

Για τη ρεβάνς του κυπέλλου: "Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε πλεονέκτημα για να περάσουμε τον Ολυμπιακό, πρέπει να νικήσουμε στο δεύτερο παιχνίδι. Δεν είμαστε φαβορί, αλλά είμαστε ομάδες που μπορούν να φτάσουν στον τελικό και να τον κερδίσουν. Όποια διαμάχη και να υπάρχει, οι επαγγελματίες μπορούμε να αναγνωρίσουμε ότι ΑΕΚ και Ολυμπιακός είναι δύο καλές ομάδες".

Για τη συνέχεια της ΑΕΚ στη σεζόν: "Δεν πρέπει να αυξηθεί η πίεση με το αήττητο σερί, αυτό σημαίνει ότι κάνουμε καλά τα πράγματα. Ίσως όταν έρχεται ένα κακό αποτέλεσμα ή μια ήττα, μερικά άτομα να νομίζουν ότι έχουμε φτάσει στο ταβάνι μας. Μετά από έναν χρόνο που τα πάμε καλά στις υποχρεώσεις μας, μπορούμε ακόμα να βελτιωθούμε αλλά με τις λύσεις που έχουμε και αυτό που είμαστε κάνουμε καταπληκτική δουλειά. Είναι ωραίο να επιθυμείς, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε και τη δουλειά. Μακάρι να έχουμε υγεία για να φτάσουμε δυνατοί έως το τέλος. Η υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα από όλα, την εύχομαι σε ολόκληρο τον κόσμο".

Για τον Γιακουμάκη: "Ο Γιακουμάκης έχει καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά από τον Αραούχο και τον Λιβάγια, για να ανοίξει μια κλειστή άμυνα; Είναι ένα πραγματικό μέλλον για την ομάδα της ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά για την ώρα δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Αραούχο και τον Λιβάγια. Πιστεύω ότι έχει απίστευτα προσόντα και φυσικά ως προπονητής έχω την υποχρέωση να δουλέψω μαζί του, ώστε να βελτιωθεί. Με κουράζει να απαντάω σε τόσους... προπονητές, αλλά είναι υποχρέωσή μου. Όλοι μακριά από τον πάγκο είναι καλύτεροι από τους κανονικούς προπονητές, ειδικά μετά από τα παιχνίδια".

Για το ματς με την Λαμία: "Μου αρέσει που ακούστηκε και ερώτηση για την Λαμία, γιατί σέβομαι όλους τους αντιπάλους μας. Είναι δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι για εμάς, πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη μας για να παραμείνουμε στις πρώτες θέσεις. Οι ομάδες που θέλουν να συνεχίσουν να βρίσκονται σε καλό επίπεδο σε όλες τις διοργανώσεις, πρέπει να μπαίνουν για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Το θέμα δεν είναι να το επιθυμείς, το θέμα είναι να δουλέψεις για να καταφέρεις ό,τι θέλεις. Εγώ θέλω η ομάδα μου να προσπαθεί για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι και αυτό κάνει, κόντρα στην Λάρισα έγιναν πολλά για να μην τα καταφέρουμε, αλλά κανένας δεν μιλάει για αυτό".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ