ΑΕΚ

"Τρέχει" για μπακ και... Τζεμπούρ

"Τρέχει" για μπακ και... Τζεμπούρ
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ βρίσκεται πλέον αγκαλιά με τους ομίλους του Europa League και θα κινηθεί με άλλον... αέρα για την απόκτηση του κεντρικού μπακ, προκειμένου να κλείσει το ρόστερ. "Πρόβλημα" με Τζιμπούρ και Αλγερία, εγκώμια Βρετανών για την Ένωση.

Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς έκανε το καθήκον της στη Σκωτία επικρατώντας με 1-0 της Νταντί Γιουνάιτεντ και σφραγίζοντας ουσιαστικά το εισιτήριο για τη συμμετοχή της στους ομίλους του Europa League, με το γεγονός αυτό να κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει πάση θυσία παίκτη εγνωσμένης αξίας για να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε με την παραχώρηση του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς στην Ένωση, και δεν αποκλείεται μετά το θετικό αποτέλεσμα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι κατά τη διάρκεια της επιστροφής από τη Σκωτία, και παρά την κούραση από το ταξίδι, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε συζήτηση με τον πρόεδρο των "κιτρινόμαυρων" Σταύρο Αδαμίδη, αλλά και τον Βασίλη Δημητριάδη, με τους τρεις άνδρες να μη στέκονται τόσο στο ματς με τη Νταντί αλλά να εξετάζουν περιπτώσεις παικτών που ενδιαφέρουν την Ένωση.

Αλγερία καλεί Τζιμπούρ

Εν τω μεταξύ, πρόβλημα από το... πουθενά προέκυψε για την ΑΕΚ, με τον σκόρερ του νικητήριου τέρματος στο "Tannadice Park" Ράφικ Τζιμπούρ να κινδυνεύει να απουσιάσει από την πρεμιέρα πρωταθλήματος στις 29 Αυγούστου κόντρα στην Κέρκυρα.

Ο Τζιμπούρ ήταν μέσα στη λίστα του Ραμπάχ Σαντάαν για τον αγώνα με την Τανζανία, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα (3/9), με την αλγερινή ομοσπονδία να θέλει όμως τον παίκτη στις 29 του μήνα, ημέρα διεξαγωγής του αγώνα με την Κέρκυρα για την πρεμιέρα της φετινής Σούπερ Λίγκας.

Από την πλευρά τους οι άνθρωποι της Ένωσης αναμένεται να ζητήσουν από την αλγερινή ομοσπονδία να ενσωματωθεί ο Τζεμπούρ την επόμενη ημέρα, ενώ θα έχουν "σύμμαχο" προς αυτή την κατεύθυνση και τον ίδιο τον Τζεμπούρ, ο οποίος ίσως να έχει και τηλεφωνική επικοινωνία με τον προπονητή του για να ζητήσει παράταση της ενσωμάτωσής του κατά μία ημέρα.

Εγκώμια Βρετανών για ΑΕΚ

Το νικηφόρο πέρασμα της ΑΕΚ από τη Σκωτία, το οποιό επέκτεινε μάλιστα το θετικό σερί των "κιτρινόμαυρων" στη συγκεκριμένη χώρα για τα ευρωπαϊκά κύπελλα (υπάρχει επίσης η νίκη επί της Ρέιντζερς το 1994 αλλά και επί της Χαρτς το 2006), δεν θα μπορούσε να μη μείνει ασχολίαστο στη Μεγάλη Βρετανία.

Απόδειξη τα σχόλια του Τύπου που ήταν ιδιαίτερα επαινετικά για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς την επομένη του 1-0, όπως αυτά της Daily Mail αλλά και της "Scottish Sun".

"Οι Σκοτσέζοι ήθελαν να γευτούν μία μεγάλη βραδιά, αλλά ο επιθετικός της ΑΕΚ Ράφικ Τζιμπούρ... έπνιξε το πνεύμα που υπήρχε στο γήπεδο", αναφέρει χαρακτηριστικά η πρώτη, με τη δεύτερη να επισημαίνει:

"Ο προπονητής της Νταντί Γιουν. Πίτερ Χιούστον είχε παροτρύνει τους παίκτες του να γράψουν ένα νέο κεφάλαιο στην ευρωπαϊκή ιστορία του συλλόγου.

Τώρα όμως πρέπει να στηριχθεί πάνω τους για να σκοράρουν στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα και να μη συντριβούν".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ