ΑΕΚ

Το χρονικό της απολογίας της ΑΕΚ

Το χρονικό της απολογίας της ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Διαβάστε όλα όσα έγιναν στα γραφεία της Super League κατά την απολογία της ΑΕΚ για ό,τι συνέβη στην αναμέτρηση με τον Πανθρακικό. Δείτε videos με δηλώσεις του Τραϊανού Δέλλα και του Χάρη Γρηγορίου.

Διαβάστε το χρονικό της απολογίας της ΑΕΚ για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την περασμένη Κυριακή στο ΟΑΚΑ, στην αναμέτρηση της Ένωσης με τον Πανθρακικό, που διεκόπη οριστικά στο 87ο λεπτό, λόγω εισβολής οπαδών του "δικεφάλου".

Αρχικά, ο νομικός εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Χάρης Γρηγορίου, ζήτησε με έγγραφο από την ΕΠΟ να παραστούν στην εκδίκαση ο Τριτσώνης και οι βοηθοί του προκειμένου να καταθέσουν, όμως κανείς τους δεν παραβρέθηκε στην αίθουσα.

" Είναι πάγια η θέση μας να μην καλούμε παρατηρητές να καταθέσουν", απάντησε ο πρόεδρος της Επιτροπής στο αίτημα του Χάρη Γρηγορίου.

Μάρτυρες της ΑΕΚ ήταν ο Τραϊανός Δέλλας και η Βάλια Βρεττάκου, αξιωματικός αστυνομικός της ΓΑΔΑ, ενώ η θέση της ΑΕΚ ήταν: " Δεν ζητάμε χάρη από κανένα".

Όταν ο Τραϊανός Δέλλας κλήθηκε να καταθέσει, δήλωσε: " Ο Πανθρακικός μάς είπε ότι δέχεται να βγει στο γήπεδο. Η αστυνομία έδωσε επίσης τη συγκατάθεσή της να συνεχιστεί ο αγώνας. Ο Τριτσώνης ήταν με ένα τηλέφωνο στο χέρι. Αφού μίλησε, μας είπε ότι διακόπτεται οριστικά χωρίς κανένα λόγο. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος να κρίνει τις τύχες μιας ομάδας. Αστυνομία, ΑΕΚ, Πανθρακικός και παρατηρητής ήθελαν να γίνει το ματς! Με ποιον μιλούσε ο Τριτσώνης και του έδωσε εντολή να το διακόψει;".

Συνέχισε λέγοντας: " Νιώθω αμήχανα που βρίσκομαι εδώ, γιατί οι αποφάσεις δεν πρέπει να παίρνονται σε δικαστικές αίθουσες, αλλά στο γήπεδο. Είναι κρίμα ο μόχθος αυτών των παιδιών να μην κρίνεται στις τέσσερις γραμμές. Βρέθηκα στην πρωτόγνωρη κατάσταση να διαπραγματεύομαι με τον διαιτητή. Πήγα την πρώτη φορά στα αποδυτήρια και αυτός μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο. Μου είπε ότι ο Πανθρακικός δεν δέχεται να συνεχιστεί το ματς. Αμέσως πήγα στους ανθρώπους του Πανθρακικού και προς τιμήν τους, όλοι τους και ο πρόεδρος, μου είπαν ότι συναινούν να συνεχιστεί το ματς. Το ίδιο μου είπε και ο Αστυνομικός Διευθυντής, ότι θα μπορούσε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Μπήκα στον διαιτητή ξανά με όλα αυτά τα στοιχεία. Αλλά και πάλι ήταν αρνητικός. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ένα ματς αποτελείται από πέντε στοιχεία. Τις δύο ομάδες, τον διαιτητή, τους παρατηρητές και την Αστυνομία. Από τα πέντε, τα τέσσερα συμφωνούσαν να συνεχιστεί το ματς και το ένα μόνο έλεγε όχι. Δεν είμαι δικηγόρος, αλλά άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Το ίδιο θα έλεγα και αν είχε συμβεί και σε άλλη ομάδα, πολύ περισσότερο στην ΑΕΚ που έπαιξα χρόνια. Έχω να εκφράσω κάποιες απορίες. Γιατί μιλούσε ο διαιτητής συνεχώς με το κινητό, ποιος του έδωσε εντολή, αν του έδωσε εντολή, γιατί δεν συμμερίστηκε την άποψη των ομάδων, των παρατηρητών και της Αστυνομίας και έκρινε μόνος του; Η ΑΕΚ ζητά μόνο ισονομία, όχι χάρες. Ο διαιτητής δεν μου απαντούσε τίποτε σε ό,τι και αν του έλεγα".

Εν συνεχεία πήρε το λόγο ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Χάρης Γρηγορίου, ο οποίος τόνισε: " Ο Τριτσώνης συσκέφθηκε μόνο με το τηλέφωνο του και με εκείνους που του έδιναν εντολές". Ακολούθως παρουσίασε έγγραφο από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ που αναφέρει ότι το προσωπικό του γηπέδου, αφού πρώτα εκκενώθηκε ο χώρος από τις αστυνομικές δυνάμεις, αποκατέστησε τα δίχτυα, τα σημαιάκια του κόρνερ και μαζί με τους υπαλλήλους της ΠΑΕ απομακρύνθηκαν όλα τα αντικείμενα που υπήρχαν στο γήπεδο. Όλα αυτά έγιναν ώστε να υπάρχουν οι συνθήκες για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί ο αγώνας.

Η υπερασπιστική γραμμή της ΑΕΚ ανέφερε: " Στο φύλλο αγώνα ο Τριτσώνης δεν γράφει ούτε μια λέξη που να λέει ότι έκανε σύσκεψη με την αστυνομία, ότι μίλησε με τον παρατηρητή. Δεν το γράφει πουθενά στη μιάμιση σελίδα του φύλλου αγώνος. Αντίθετα, διαβιβάστηκε το φύλλο αγώνα του Κάκου από το ΠΑΟ-ΟΣΦΠ, που μιλάει για συσκέψεις με τους λοιπούς αξιωματούχους (παρατηρητές, αστυνομία...)".

Ο Γρηγορίου δήλωσε: " Είμαστε ΑΕΚ και είμαστε πάντα διαφορετικοί. Δεν θέλουμε χάρη. Θέλουμε ισονομία. Έχουμε απόλυτο δίκιο και θα το υποστηρίξουμε μέχρι τέλους. Σήμερα ανατράπηκε πανηγυρικά η προσπάθεια αφανισμού της ΑΕΚ από τον Τριτσώνη. Ο Τριτσώνης αναφέρει στο φύλλο αγώνος πως διέκοψε το ματς λόγω φθορών. Ο κανονισμός προβλέπει μηδενισμό και πρόστιμο όχι αφαίρεση βαθμών. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ποινή".

Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία και το μόνο που απομένει είναι η κρίσιμη απόφαση.

Εξερχόμενος από τα γραφεία της Super League, o Τραϊανός Δέλλας προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις: " Αυτό που ζήτησα εγώ από την επιτροπή είναι ισονομία και να τελειώνουν τα παιχνίδια μέσα στο γήπεδο και όχι έξω απ' αυτό. Αυτό είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο".

Δηλώσεις έκανε και ο Γρηγορίου, που είπε: " Έγινε μια συνολική και μεγάλη προσπάθεια για να καταδείξουμε το δίκαιο της ΑΕΚ. Η απόφαση διακοπής είναι μονομερής και αδικαιολόγητη και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όλους τους λοιπούς αξιωματούχους του αγώνα. Η μάχη θα συνεχιστεί, θα δοθεί και την Τετάρτη στην Επιτροπή Εφέσεων. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, εμείς προσδοκούμε ότι θα είναι σίγουρα επιτυχές γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Ζητάμε την ανατροπή της απόφασης του Τριτσώνη που είναι παράδοξη, ανακριβής και ανεπαρκής. Θα έπρεπε ο κύριος Τριτσώνης, αντί να αναλώνεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες, να έρχεται σε συνεργασία με τους υπόλοιπους αξιωματούχους του αγώνα. Προσπάθησε να τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί μια ομάδα. Από το ένα ζύγι είναι η έκθεση του Τριτσώνη που συμπυκνώνεται σε τρεις γραμμές και από την άλλη η αρχική πρόθεση των ανθρώπων του Πανθρακικού να συνεχιστεί ο αγώνας, αλλά και η έκθεση του ΟΑΚΑ πως το γήπεδο ήταν έτοιμο".

Αμέσως μετά, Δέλλας και Γρηγορίου αποχώρησαν μαζί.

Βεβαίως, να σημειωθεί, ότι δυναμικό "παρών" έξω από τα γραφεία της Super League έδωσαν πολλοί φίλαθλοι της ΑΕΚ, δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο επί της Λεωφόρου Κηφισίας.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ