ΑΕΚ

Το λάθος σημαίνει δουλειά!

Το λάθος σημαίνει δουλειά!
Ανέστης INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Ανέστης υπέπεσε στο λάθος που κάθε τερματοφύλακας δικαιούται. Νωρίτερα είχε κρατήσει όρθια την ΑΕΚ, ωστόσο τέτοιες αδράνειες σε μεγάλα ματς θα κοστίζουν. Το ξέρει και δουλεύει σκληρά.

Είναι η φύση της θέσης τέτοια που αν δεν προσέξεις σε αναγκάζει να εκτεθείς. Ο καλός επιθετικός στο χαμένο τετ-α-τετ θα θεωρηθεί «άστοχος» ή «άτυχος». Ο ικανός γκολκίπερ σε λάθος όπως αυτό στο οποίο ο Γιάννης Ανέστης υπέπεσε, θα χαρακτηριστεί «γκαφατζής». Ακόμα κι αν νωρίτερα έχει κρατήσει όρθια την ομάδα του με δύο καθοριστικές επεμβάσεις.

Ο γκολκίπερ της ΑΕΚ και να βγαίνει σωστά από το τέρμα του γνωρίζει και ικανός στον αέρα είναι. Θα έρθει όμως και η στιγμή (όπως για κάθε τερματοφύλακα) που θα κάνει το ατομικό λάθος, αυτό που θα χτυπήσει περισσότερο στο μάτι, ειδικά αν από αυτό ο αντίπαλος φτάσει στο γκολ.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Ρομπέρτο ου Ολυμπιακού έφυγε από την Μπενφίκα ως ο «ο βασιλιάς της γκέλας» και οι Πορτογάλοι απορούσαν για τη γαλαντομία των Ερυθρόλευκων προκειμένου να τον αποκτήσουν. Σήμερα αναγνωρίζεται ως ένας εκ των κορυφαίων στη θέση του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Εξυπακούεται ότι λάθη όπως αυτό, το οποίο η ΑΕΚ λόγω ποιοτικής ανωτερότητας δεν πλήρωσε με απώλεια βαθμών στο συγκεκριμένο ματς, στην παραπάνω κατηγορία θα στοιχίζουν περισσότερο. Ο Ανέστης, ένα παλικάρι που δουλεύει με τρομερό ζήλο και προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνεται, είναι ο πρώτος που το γνωρίζει. Και ο χαρακτήρας του είναι τέτοιος που δεν λυγίζει από συγκυριακές ατυχίες.

Η ΑΕΚ έχει χτυπήσει φλέβα χρυσού και οφείλει να επενδύσει σε αυτήν. Είναι τουλάχιστον ανόητο να κακοχαρακτηρίζεται ένας τερματοφύλακας από μία φάση, πόσω μάλλον στην ηλικία που βρίσκεται και ενώ έχει ήδη προϊδεάσει για αυτό στο οποίο μπορεί να εξελιχθεί. Τέτοια προσόντα σπανίζουν σε έλληνες γκολκίπερ και το δικό του στοίχημα είναι ένα από αυτά που η Ένωση πρέπει πάση θυσία να κερδίσει.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ