ΑΕΚ

Το κρυφτούλι των μετόχων

Το κρυφτούλι των μετόχων
INTIME SPORTS

Ο Νοτιάς έγινε αφεντικό... κατά λάθος, ο Κανελλόπουλος θυμίζει ότι είχε πληρώσει το 2009 (!), ο Παππάς περιμένει και οι Γκούμας-Χατζηιωάννου παραμένουν σιωπηλοί. Όλα αυτά μόλις τρεις ημέρες πριν από την παράσταση της ΑΕΚ ενώπιον της UEFA.

Την ερχόμενη Πέμπτη η ΑΕΚ θα πρέπει να πείσει το πειθαρχικό όργανο της διεθνούς ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ότι έχει συμμορφωθεί στις επιταγές του Financial Fair Play προχωρώντας εκτός από τη διευθέτηση του θέματος με τη Morgan Stanley και σε απαιτητές πληρωμές. Πως να δώσεις αποδεκτά πειστήρια όμως όταν η μετοχική ομάδα αφήνει την Ένωση να διασύρεται για μόλις 150.000 ευρώ;

Ο ένας κρύβεται από τον άλλον και όλοι μαζί από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ανδρέα Δημητρέλλο. Για ένα τέτοιο ποσό η ο Νοτιάς, ο Κανελλόπουλος, ο Παππάς (που όμως νωρίτερα είχε κανονίσει το θέμα με τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό ελευθερώνοντας τις μετοχές της Ένωσης) και οι Γκούμας/Χατζηιωάννου (τους οποίους μάθαμε ως... πακέτο) δεν απαντούσαν στις εκκλήσεις του διοικητικού ηγέτης της Ένωσης ώστε να εκδοθούν τα εισιτήρια για το ματς με τον ΟΦΗ.

Είναι λοιπόν άξιο απορίας το πως θα καταφέρουν να μαζέψουν τα 4 εκατ. ευρώ που περιμένει να δει η UEFA, ποσό το οποίο όπως αναφέρεται στο υπόμνημα που απέστειλε η ΠΑΕ την περασμένη Πέμπτη θα υπάρχει σε ρευστό. Περισσότερο με ευσεβή πόθο μοιάζει παρά με απεικόνιση της πραγματικής κατάστασης.

Οι μέτοχοι ακόμα το κλωθογυρίζουν για το ποιος πρέπει να βάλει τα λιγότερα και ποιος τα περισσότερα. Ο Νοτιάς θυμίζει ότι έγινε κατά λάθος αφεντικό, αλλά σάμπως το ίδιο δεν επικαλείται και ο Πέτρος Παππάς εδώ και κάμποσα χρόνια;

Ο Κανελλόπουλος σε κάθε ευκαιρία θυμίζει ότι φεύγοντας έβαλε 1 εκατ. ευρώ, λες και στην παρούσα φάση αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο της ΑΕΚ είναι τι συνέβη τον Ιανουάριο του 2009 και πως θα παρηγορήσει τον αποκαλούμενο και ως "Τιτάνα" για τη μεγάλη απώλειά του. Την ίδια ώρα οι Γκούμας/Χατζηιωάννου παραμένουν σιωπηλοί και μάλλον αποστασιοποιημένοι από όλα αυτά που συμβαίνουν στην... αγαπημένη ομάδα της.

Η παρέα του 2004, μπροστά στον μεγαλύτερο κίνδυνο που αντιμετώπισε ποτέ τη ΑΕΚ στην ιστορία της, αυτόν της διάλυσης και της ντροπής, λειτουργεί όπως και παλαιότερα: εγωιστικά! Ο καθένας τους κοιτάζει πως θα συνδράμει όσο το δυνατόν λιγότερα στην πρόσθεση, εξαιρουμένου ίσως του Παππά που δεν έχει πρόβλημα να βάλει τα περισσότερα αν διαπιστώσει ότι και οι υπόλοιποι είναι διατεθειμένοι να καταθέσουν από ένα σεβαστό ποσό.

Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να γίνει η σούμα των 4 εκατ. ευρώ όσο αυτό το μεταξύ τους κρυφτούλι συνεχίζεται, όταν απουσιάζουν οι πρωτοβουλίες και η καλή θέληση. Και ας μην ξεχνάμε ότι κατ΄αυτόν τον τρόπο στον αέρα βρίσκονται και τα 3 εκατ. ευρώ που θέλει να φέρει μέσω τρίτων ο Ντέμης, αφού ο δανεισμός του συγκεκριμένου ποσού προϋποθέτει ότι οι μέτοχοι θα έχουν εν τω μεταξύ μαζέψει το λιγότερο 3-4 εκατ. ευρώ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ